Με γκολ του Μπαστόνι και του Μπαρέλα, η Ιταλία ανέτρεψε το εις βάρος της 1-0 με το γκολ του Μπαϊράμι και πήρε το τρίποντο στην πρώτη αγωνιστική του δεύτερου ομίλου.

Η Αλβανία έκανε το καλύτερο ξεκίνημα “πρωτάρας” στην ιστορία του Euro, με γκολ στα 23 δευτερόλεπτα, αλλά η Ιταλία φρόντισε να δείξει την ποιότητά της. Με δύο γκολ σε πέντε λεπτά, η “σκουάντρα ατζούρα” έκανε την ανατροπή και πήρε την νίκη με 2-1 στην πρεμιέρα της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που διεξάγεται στα γήπεδα της Γερμανίας.

Δεν γινόταν ωραιότερο ξεκίνημα

Η Αλβανία κατάφερε να προηγηθεί μόλις στα πρώτα 23 δευτερόλεπτα. Ο Μπαϊράμι εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ντι Μάρκο και με μια “βολίδα” έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ντοναρούμα. Το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σημειώθηκε στην παρθενική συμμετοχή της γειτονικής χώρας μας.

Άμεση απάντηση κι ανατροπή

Η Ιταλία συνήλθε άμεσα από το σοκ του 1-0 και απείλησε με το σουτ του Πελεγκρίνι στο 2′, το οποίο κατέληξε άουτ. Στο 10′ ήρθε η στιγμή της ισοφάρισης. Μετά από κόρνερ, ο Πελεγκρίνι έκανε την σέντρα, με τον Μπαστόνι να παίρνει δυνατή κεφαλιά και να κάνει το 1-1 για την “σκουάντρα ατζούρα”.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Μπαρέλα θα δοκιμάσει το πόδι του, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του -ανύμπορου να αντιδράσει-Στρακόσα. Μέσα σε ένα τέταρτο η Ιταλία είχε κάνει την ανατροπή.

Ο Στρακόσα δήλωσε παρών

Ο φρενήρης ρυθμός του πρώτου τετάρτου δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί. Η Ιταλία συνέχισε να έχει την κυριαρχία του αγώνα, απειλώντας σε ορισμένες περιπτώσεις. Εκεί, ο Στρακόσα είπε “όχι” τόσο στον Φρατέζι, όσο και στον Σκαμάκα, με αποτέλεσμα το 2-1 να είναι το σκορ του ημιχρόνου.

Οι “ατζούρι” συνέχισαν να ελέγχουν τον ρυθμό

Στο δεύτερο μέρος, οι Ιταλοί κρατούσαν μπάλα αλλά δεν είχαν τις καθαρές ευκαιρίες του πρώτου σαρανταπενταλέπτου. Από την άλλη, οι Αλβανοί προσπαθούσαν να τροφοδοτήσουν με μακρινές μπαλιές τον Μπρόγια, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Οι αλλαγές του Σιλβίνιο, με την είσοδο των Χότζα και Λάτσι έκαναν πιο επιθετική την ομάδα της Αλβανίας, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Ντοναρούμα. Στο 90′, η Αλβανία είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία της να “κλέψει” τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο Μάναϊ κυνήγησε μια μακρινή μπαλιά, έκανε το κοντρόλ με το στήθος και “τσίμπησε” προ του Ντοναρούμα. Ο Ιταλός πορτιέρο ακούμπησε την μπάλα με τα πλευρά και την έδιωξε σε κόρνερ, το οποίο δεν δόθηκε.

Αυτή ήταν η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα, με την Ιταλία να πανηγυρίζει την πρώτη της νίκη στο φετινό Euro και να ξεκινάει με το δεξί την υπεράσπιση του τίτλου της.

Ιταλία (Σπαλέτι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπαστόνι, Καλαφιόρι, Ντι Μάρκο (82′ Νταρμιάν), Ζορζίνιο, Μπαρέλα, Φρατέζι, Κιέζα (76′ Καμπιάσο), Πελεγκρίνι (76′ Κριστάντε), Σκαμάκα (82′ Ρετέγκι)

Αλβανία (Σιλβίνιο): Στρακόσια, Χισάι, Τζιμσιτί, Αγέτι, Μιτάι, Ραμαντάνι, Ασλάνι, Μπαϊράμι (87′ Μούτσι), Σεφέρι (68′ Λάτσι), Ασάνι (68′ Χότζα), Μπρόγια (76′ Μάναϊ)