Αγγλία: Σφοδρές αντιδράσεις για την αλλαγή της φανέλας

Αντέδρασε μέχρι και ο πρωθυπουργός.

Πριν λίγες ημέρες, η Εθνική Αγγλίας παρουσίασε τις νέες φανέλες που θα φορέσει στο Euro 2024. Έχουν, όμως, προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις στο Νησί, εξαιτίας μιας μικρής αλλαγής.

Η Nike τοποθέτησε στο πίσω μέρος της φανέλας τον Σταυρό του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στη σημαία της χώρας και χρησιμοποίησε νέα χρώματα, που θυμίζουν εκείνα της αμφιφυλόφιλης σημαίας υπερηφάνειας. Αποχρώσεις του μωβ, του μπλε και του κόκκινου επιστρατεύτηκαν για το αγγλικό σύμβολο, αντί του παραδοσιακού κόκκινου σε λευκό φόντο, με συνέπεια να διχαστεί ο ποδοσφαιρικός και όχι μόνο κόσμος.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Ρίσι Σουνάκ, αποτελεί το πιο τρανό παράδειγμα, αφού υποστήριξε ότι προτιμούσε τον αυθεντικό σταυρό: “Για τις εθνικές σημαίες μας, δεν πρέπει να τις πειράζουμε, επειδή αποτελούν πηγή περηφάνειας, ταυτότητας, του ποιοι είμαστε και είναι τέλειες όπως είναι”.

Η Nike τοποθετήθηκε επί του θέματος λέγοντας: “Είμαστε περήφανοι εταίροι της FA από το 2012, κατανοούμε τη σημασία του Σταυρού του Αγίου Γεωργίου και δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μας να προσβάλουμε, δεδομένου του τι σημαίνει για τους οπαδούς της Αγγλίας. Μαζί με την FA, η πρόθεση ήταν να γιορτάζουμε τους ήρωες του 1966 και τα επιτεύγματά τους. Η επένδυση στις μανσέτες παίρνει τα σημάδια της από τον εξοπλισμό προπόνησης που φορούσαν οι ήρωες της Αγγλίας του 1966, με μια κλίση μπλε και κόκκινου με μωβ. Τα ίδια χρώματα βρίσκονται επίσης σε μια ερμηνεία της σημαίας στο πίσω μέρος του γιακά”

Πάντως, υπέρ της αλλαγής στο σταυρό είναι η αγγλική Ομοσπονδία (FA), σύμφωνα με όσα ανέφερε ένας εκπρόσωπός της:

“Η χρωματιστή επένδυση στις μανσέτες είναι εμπνευσμένη από τον εξοπλισμό προπόνησης που φορούσαν οι ήρωες της Αγγλίας του 1966 και τα ίδια χρώματα εμφανίζονται και στο σχέδιο στο πίσω μέρος του γιακά”,

“Είμαστε πολύ περήφανοι για τον ερυθρόλευκο σταυρό του Αγίου Γεωργίου – τη σημαία της Αγγλίας. Καταλαβαίνουμε τι σημαίνει για τους οπαδούς μας, πώς ενώνει και εμπνέει, και θα εμφανιστεί σε περίοπτη θέση στο Γουέμπλεϊ αύριο -όπως πάντα είναι – όταν η Αγγλία παίξει με τη Βραζιλία”.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι “δεν είναι η πρώτη φορά” που χρησιμοποιούνται διαφορετικά χρώματα για τον Σταυρό του Αγίου Γεωργίου, αναφερόμενος στις εντός έδρας εμφανίσεις του 2010, οι οποίες είχαν έναν μικρό, πολύχρωμο σταυρό με τελίτσες στους ώμους.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.