Τζόλης: “Στο EURO με Πογέτ, αλλά το μυαλό μόνο στο Καζακστάν” (video)

Ο Χρήστος Τζόλης μίλησε αποκλειστικά στο Novasports.gr και τον Αποστόλη Λάμπο για την συνάντηση με τον Πογέτ στο Ντίσελντορφ, το ματς με το Καζακστάν και την καλύτερη σεζόν της καριέρας του.

Ο Χρήστος Τζόλης διάγει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και ηγείται της προσπάθειας της Φορτούνας Ντίσελντορφ για επάνοδο στην μεγάλη κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου. Με 15 γκολ στο πρωτάθλημα και 8 ασίστ “τρελαίνει” κόσμο και κάπως έτσι “τρέλανε” και τον Πογέτ ο οποίος πήγε να τον βρει στο Ντίεσλντορφ αυτοπροσώπως για να του εκφράσει την ικανοποίησή του για την πορεία του και όχι μόνο.

Ο επιθετικός της Φορτούνα Ντίσελντορφ, μίλησε στο novasports.gr και τον Αποστόλη Λάμπο για το ματς της δεκαετίας απέναντι στο Καζακστάν αλλά και για την εξαιρετική δική του χρονιά στη Γερμανία.

Πως βιώνεις φέτος την καλύτερη σεζόν της καριέρας σου;

“Είμαι πολύ χαρούμενος με την πορεία της ομάδας και τη δική μου προσωπικά. Έχουμε άλλα οκτώ παιχνίδια στο πρωτάθλημα και θέλω να τα παίξω όλα. Να είμαι υγιής και είμαι πολύ χαρούμενος αυτή τη στιγμή που βρίσκομαι εδώ και μιλάω σε σας και προπονούμαι με την εθνική ομάδα.”

Πως νιώθεις που ηγείσαι της προσπάθειας της Φορτούνα για επάνοδο στη μεγάλη κατηγορία;

“Στόχος της ομάδας είναι η επιστροφή στην Bundesliga, έχουμε μια πολύ καλή πορεία. Στην αρχή της χρονιάς είχαμε κάποιες δυσκολίες, αλλά τώρα είμαστε στην πρώτη τετράδα και μπορούμε να πάμε ακόμα ψηλότερα, αλλά πρέπει να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά γνωρίζοντας ότι έχουμε τις δυνατότητες να πάμε ψηλότερα.”

Πόσο σημαντική είναι η εμπιστοσύνη που σου δείχνει ο προπονητής σου;

“Είναι πολύ σημαντικό ο προπονητής να σου δείχνει εμπιστοσύνη. Είχα πολύ καιρό να βρω τέτοια στήριξη από κάποιον προπονητή. Με εχει βοηθήσει από την αρχή της χρονιάς και σαν δανεικός που είμαι στην Φορτούνα. Με έχει βάλει σε όλα τα παιχνίδια, έχω παίξει σε 20-23 συνεχόμενα βασικός κάτι που τα τελευταία δύο χρόνια δεν το είχα, κάτι που με βοηθάει να βρίσκω ψυχολογία και αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι μου.”

Περίμενες ότι ο Γκουστάβο Πογέτ θα έρθει στη Γερμανία να σε βρει και να μιλήσετε από κοντά;

“Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκομαι στην εθνική ομάδα και ήταν πολύ σημαντικό που με κάλεσε ο κόουτς να βρεθούμε με την ευκαιρία που είχαν έρθει στο Ντίσελντορφ. Δεν το περίμενα ότι θα έρθει να με βρει. Περίμενα ότι ίσως με καλέσει τηλωνικώς. Ακόμα καλύτερα που ήρθε και μιλήσαμε από κοντά, μου ξεκαθάρισε το πλάνο και είμαι αυτή τη στιγμή εδώ. Δεν μου είπε ότι θα με καλέσει. Μου είπε ότι είναι χαρούμενος με την πορεία μου μέχρι τώρα και ότι τις επόμενες εβδομάδες είναι η εθνική, ότι έχει ένα πλάνο, αλλά δεν μου είπε ότι θα με καλέσει, αλλά ότι είμαι στην προεπιλογή.”

Τί σημαίνει για ένα παιδί να είναι μέλος της πιο σημαντικής εβδομάδας της εθνικής ομάδας την τελευταία δεκαετία;

“Σημαίνει πολλά για μένα αυτή η εβδομάδα. Είμαστε συγκεντρωμένοι, πρέπει να συγκεντρωθούμε ακόμα περισσότερο στο παιχνίδι μας. Σίγουρα είναι ένας δύσκολος αντίπαλος. Αλλά παίζουμε στην έδρα μας, πρέπει εμείς να έχουμε τον κύριο έλεγχο του παιχνιδιού και πιστεύω θα είναι στο χέρι μας.”

Πόσο πιο δύσκολο γίνεται το ματς με το Καζακστάν δεδομένου ότι για εκείνους είναι το σημαντικότερο της ιστορίας τους;

“Δεν μας φοβίζει ότι εκείνοι παίζουν το ματς της ιστορίας τους. Εμείς είμαστε συγκεντρωμένοι στο τί θα κάνουμε εμείς. Στο πλάνο που έχουμε. Υπάρχει σίγουρα πολύ μεγάλη ποιότητα, υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές τα τελευταία χρόνια που παίζουν στο υψηλό επίπεδο κι αυτό σε συνδυασμό με το πολύ καλό κλίμα στην ομάδα θα φέρει θετικά αποτελέσματα.”

Μίλησε μου λίγο για την κλίμα στην ομάδα.

“Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα στην εθνική ανδρών στα 18 μου υπήρχε το κλίμα που υπάρχει και γίνεται ακόμα καλύτερο τώρα. Οι συμπαίκτες μου με έχουν υποδεχθεί πάρα πολύ καλά και χθες και σήμερα. Φαίνεται ότι είμαστε ομάδα και πιστεύω θα το δείξουμε και στο γήπεδο.”

Ονειρεύεσαι το EURO στη Γερμανία όπου μαζί με τον Σάλιακα και τον Μπουχαλάκη θα είστε οι πρεσεβευτές μας;

“Ποιος δεν ονειρεύεται να βρεθεί στο EURO με την Εθνική ομάδα; Είναι ένας μεγάλος στόχος αλλά πρώτα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στον αγώνα της Πέμπτης, να κάνουμε το πρώτο βήμα και μετά να δούμε τον επόμενο αντίπαλο.”

Με την ευχή να προκριθούμε στο EURO, προπονητής θα θέλατε ασφαλώς να είναι ο Γκουστάβο Πογέτ;

“Θέλουμε όλοι παίκτες να είναι ο Πογέτ προπονητής μας αν πάμε στο EURO, αλλά αυτό είναι κάτι που αποφασίζει η ομοσπονδία. Στόχος είναι να παίξουμε το πρώτο παιχνίδι την Πέμπτη και είμαστε εκεί αφοσιωμένοι αυτή τη στιγμή.”


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.