Tσεχία: Με αυτόν τον προπονητή πάει Γερμανία

Ποιος είναι ο νέος ομοσπονδιακός της Τσεχίας.

Με προπονητή τον έμπειρο Ιβάν Χάσεκ θα αγωνιστεί η Τσεχία στην τελική φάση του EURO 2024, όπου είναι πιθανό να συναντήσει την εθνική Ελλάδας, εφόσον το συγκρότημα του Γκουστάβο Πογέτ περάσει από τα πλέι-οφ. Ο 60χρονος τεχνικός διαδέχεται τον Γιάροσλαβ Σίλχαβι, ο οποίος παραιτήθηκε μετά το πέρας της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, και υπέγραψε συμβόλαιο ως τον Νοέμβριο του 2025, δηλαδή ως το τέλος της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026.

Ο Χάσεκ, ο οποίος υπήρξε διεθνής ποδοσφαιριστής με την εθνική ομάδα της τότε ενιαίας Τσεχοσλοβακίας τη δεκαετία του 1980, έχει κατακτήσει ως προπονητής δύο πρωταθλήματα με τη Σπάρτα Πράγας (2000 και 2001), ενώ έχει εργαστεί σε πολλές χώρες του εξωτερικού, μεταξύ αυτών στη Γαλλία (Στρασμπούρ και Σεντ Ετιέν). Το 2009 κάθησε για πέντε παιχνίδια στον πάγκο της εθνικής Τσεχίας, ως υπηρεσιακός τεχνικός, ενώ η τελευταία του δουλειά ήταν ως ομοσπονδιακός προπονητής του Λιβάνου, απ΄όπου αποχώρησε το 2022.

Η Τσεχία έχει κληρωθεί στον 6ο όμιλο του EURO 2024, που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στη Γερμανία, και θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία, την Τουρκία και τη νικήτρια των πλέι-οφ από την 3η κατηγορία του Nations League, όπου η εθνική Ελλάδας διεκδικεί την πρόκριση μαζί με το Καζακστάν, τη Γεωργία και το Λουξεμβούργο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.