Αυστρία – Γερμανία 2-0: Φιλικό…σφυροκόπημα! (highlights)

Η Αυστρία κέρδισε 2-0 τους Γερμανούς στη Βιέννη και θα μπορούσε ευρύτερο σκορ. Αποβλήθηκε με απ' ευθείας κόκκινη στο 49' ο Σανέ.

Οι Αυστριακοί, γιόρτασαν την πρόκριση στο Euro με μία επιβλητική εμφάνιση απέναντι στους γείτονες στο «Ερνστ Χάπελ», κερδίζοντάς τους για δεύτερο σερί ματς για πρώτη φορά από το 1931 (προηγούμενη νίκη στα μεταξύ τους το 2018), ενώ οι Γερμανοί προβλημάτισαν για άλλη μία φορά, χάνοντας έκτο ματς σε 11 μέσα στο 2023.

Οι γηπεδούχοι πήραν από νωρίς τα ηνία στο ματς και θα μπορούσαν να σκοράρουν είτε στο 2′ με τον Μπάουμγκαρτνερ, είτε στις προσπάθειες του Γκρέγκοριτς στο 12′ και στο 17′.

Τελικά, το 1-0 ήρθε στο 29′, όταν ο Γκρέγκοριτς στην αντεπίθεση «έσπασε» την μπάλα με το κεφάλι στον Μπάουμγκαρτνερ, αυτός βρήκε τον Ζάμπιτσερ από αριστερά στην περιοχή και αυτός νίκησε τον Τραπ με σουτ.

Η Γερμανία, με πολλά λάθη στην άμυνα και ανύπαρκτο κέντρο, απείλησε μόνο με μακρινά σουτ.

Στο 49′, τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τους Γερμανούς, όταν ο Σανέ με μία ανόητη ενέργεια, έσπρωξε τον Εμουένε και τον πέταξε στο γρασίδι, για να δεχτεί απ’ ευθείας κόκκινη.

Η Αυστρία έτσι συνέχισε να κυριαρχεί και στο 73′ σφράγισε τη νίκη της, με τον Γκρέγκοριτς να βγάζει πανέμορφα τετ-α-τετ τον Μπάουμγκαρτνερ και αυτόν να «εκτελεί» τον Τραπ για το 2-0.

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να κάνουν και το 3-0 στο 90′, όμως ο Ζάιντλ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τραπ και στη συνέχεια ο Κίμιχ έβγαλε στη γραμμή την προσπάθεια του Έντρουπ.

Αυστρία (Ράνγκνικ): Α. Σλάγκερ – Πος, Λίνχαρτ, Άλαμπα (89′ Ντάνσο), Εμουένε (69′ Βέμπερ)- Ξ. Σλάγκερ, Ζάιβαλντ – Λάιμερ (89′ Έντρουπ), Μπάουμγκαρτνερ (81′ Σμιντ), Ζάμπιτσερ (90′ Ζάιντλ) – Γκρέγκοριτς (81′ Κάλαϊτζιτς).
Γερμανία (Νάγκελσμαν): Τραπ – Τα, Χούμελς, Ρούντιγκερ – Μπραντ (53′ Χένριχς), Γκουντογκάν (61′ Κίμιχ), Γκορέτσκα (61′ Άντριχ), Χάβερτς (77′ Ντουκς) – Γκνάμπρι (61′ Βιρτς), Σανέ, Φούλκρουγκ (46′ Μίλερ).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.