Σκωτία-Νορβηγία 3-3: Ματσάρα στη γιορτή πρόκρισης της Σκωτίας στα τελικά! (highlights)

Σκωτία και Νορβηγία αναδείχθηκαν ισόπαλες με 3-3 για τον πρώτο όμιλο των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, στο "Χάμπντεν Παρκ" της βροχερής Γλασκώβης, σε ματς γιορτή για την πρόκριση των Σκωτσέζων στην τελική φάση. Κομβικό ματς πρόκρισης το 1-2 στο Όσλο, με ανατροπή απέναντι στους Νορβηγούς σε 1'44'' με γκολ των Ντάικς και ΜακΛιν μετά το 87'!

Σκωτία και Νορβηγία αναδείχθηκαν ισόπαλες με 3-3 για τον πρώτο όμιλο των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, στο “Χάμπντεν Παρκ” της βροχερής Γλασκώβης, σε ματς γιορτή για την πρόκριση των Σκωτσέζων στην τελική φάση. Κομβικό ματς πρόκρισης το 1-2 στο Όσλο, με ανατροπή απέναντι στους Νορβηγούς σε 1’44” με γκολ των Ντάικς και ΜακΛιν μετά το 87′!

Το 0-1 στο 3′ ο Ντόνουμ από πάσα του Ρίερσον για να ισοφαρίσει με το 18ο γκολ με τη φανέλα της Σκωτίας ο ΜακΓκιν στο 13′ με πέναλτι σε χέρι του Ντόνουμ και σουτ του Μακ Γκρέγκορ.

Το 1-2 ο Λάρσεν από πάσα του Ρίερσον πάλι από δεξιά στο 20′ (3 γκολ και 3 ασίστ στα 5 τελευταία ο Λάρσεν!) για να ισοφαρίσει και πάλι η Σκωτία στο 33′ με αυτογκόλ του Όστιγκαρντ από κεφαλιά του Μακ Λιν σε κόρνερ του Μακ Τομινέι, σε συναρπαστικό ματς με 2-2 σκορ σε ματς της Σκωτίας στο πρώτο μέριος για πρώτη φορά από το 2015.

Το 3-2 από πάσα του Μακ Γκιν ο Άρμστρονγκ στο 59′ για να ισοφαρίσει στο 86′ με κεφαλιά ο Ελιουνούσι από πάσα του Ρίερσον.

Η ομάδα του Κλαρκ αγωνίστηκε χωρίς Άνταμς, Νίσμπετ Γκαν, Ρόμπερτσον, Τίρνεϊ, Χίκεϊ και η βαθμολογικά αδιάφορη μετά την ήττα από την Ισπανία τον Οκτώβριο Νορβηγία χωρίς Χάαλαντ, Έντεγκαρντ, Μέλινγκ, Τόρσμπι και Σέρλοτ.

Eξαιρετικός ο ΜακΤόμινεϊ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετράει επτά γκολ σε ισάριθμα ματς στον όμιλο, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ τερμάτων των Φλέτσερ το 2016 και ΜακΓκίν το 2020.

Η Σκωτία ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στη δεύτερη θέση του ομίλου πίσω από την Ισπανία με πρόκριση στα τελικά της Γερμανίας για δεύτερη σερί διοργάνωση και τέταρτη συνολικά μετά τα Euro του 1992 και 1996, ενώ η Νορβηγία τερμάτισε στην τρίτη θέση μπροστά από την Γεωργία και μένει μόνο με τη συμμετοχή της σε τελική φάση το 2000, μετρώντας έξι σερί αποκλεισμούς.

Η Νορβηγία έχει ελπίδες πρόκρισης μόνο μέσω των play offs και υπό προϋποθέσεις, αν ομάδες που βρίσκονται υψηλότερα από την ομάδα του Σολμπάκεν στη βαθμολογία εξασφαλίσουν απευθείας πρόκριση στη Γερμανία.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.