Τουρκία – Λετονία 4-0 : Νίκη πρόκρισης με καρδιοχτύπια! (highlights)

Κάθε άλλο παρά τόσο εύκολη, όσο δείχνει το τελικό σκορ, η νίκη της Τουρκίας επί της Λετονίας στο ματς που επί της ουσίας στέλνει την ομάδα του Βιντσέντσο Μοντέλα στα τελικά του Euro από τον 4ο όμιλο

Από το ξεκίνημα του ματς η Τουρκία έδειχνε πως ο μεγαλύτερος αντίπαλος για την επίτευξη του στόχου θα ήταν το άγχος και κάπως έτσι πορεύθηκε στο πρώτο μέρος.
Ένας «κεραυνός» του 23χρονου άσσου της Λέστερ, Γιουνούς Ακτζιού οι Τούρκοι πήραν προβάδισμα σε μια εξέλιξη που κάθε άλλο τους «απελευθέρωσε» ψυχολογικά! Οι Λετονοί πήραν πρωτοβουλίες βάζοντας του χιλιάδες φιλάθλους στο γήπεδο του Ικόνιου σε παγωμένα… χαμάμ!!
Στο 62’ έπειτα από κεφαλιά του Ικάουνεκς, ο Οζκάν έκοψε σωτήρια προ της γραμμής. Πέντε λεπτά αργότερα ο Τσακίρ απέκρουσε σωτήρια προ του Ουντρίκις. Στο 77’ ο αφύλακτος Ικάουνιεκς από το ύψος της μικρής περιοχής τράνταξε με κεφαλιά το οριζόντιο δοκάρι!!
Κι αφού οι Λετονοί στο καλύτερο 10λεπτό τους – όχι μόνον σε αυτό το ματς αλλά σε όλη την προκριματική φάση, τουλάχιστον – δεν πέτυχαν γκολ, το δέχθηκαν από κοντινή κεφαλιά του Τοσούν στο 83ο λεπτό. Κάπου εκεί τέλειωσε το ματς! Επί του διαδικαστικού στη συνέχεια ήρθε το 3-0 από τον Ακτούρκογλου σε μια γρήγορη αντεπίθεση και το 4-0 στις καθυστερήσεις από τον Τοσούν έπειτα από λάθος στην άμυνα των φιλοξενούμενων
Κάπου εκεί οι καρδιές των Τούρκων πήγαν στη θέση τους και η εθνική τους ομάδα «στρογγυλοκάθησε» στην κορφή του 4ου ομίλου κλείνοντας θέση για τα τελικά του Euro

Τουρκία (Βιντσέντσο Μοντέλα) 4-1-4-1
Τσακίρ, Οζκατσάρ, Μπαρντακτσί, Ακαϊντίν, Καντίογλου (46’ Σελίκ), Γιουκσέκ, Ακτούρκογλου, Οζκάν (68’ Κουτλού), Τσαλχάνογλου, Ακτζούν (76’ Σαρί), Γκιλμάζ (75’ Τοσούν)

Λετονία (Νταϊνίς Καζακέβικς) 4-2-3-1
Οζόλς, Σαβάλνιεκς, Ντούμπρα, Μπαλόντις, Σιγκάνικς, Σαβέλιεβς (46’ Εμσις), Τόμπερς, Ντασκέβικς (59’ Κρόλις), Ικάουνιεκς, Γιάουνζεμς, Ουλντρίκις (75’ Ρέγκζα)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.