Πογέτ: «Στο μυαλό μας μόνο η Ιρλανδία, να περιορίσουμε τις στατικές φάσεις» (video)

Στις επιστροφές παικτών και την «ανοιχτή πόρτα» της Εθνικής στάθηκε ο Γκουστάβο Πογέτ στη Media Day εν όψει του εκτός έδρας αγώνα με την Ιρλανδία την Παρασκευή (13/10, 21:45 Novasports).

Αναλυτικά όσα είπε:

«Όπως έχω πει από την αρχή η πόρτα της Εθνικής είναι πάντα ανοιχτή για όλους τους ποδοσφαιριστές, εξαρτάται από τον χρόνο, τη στιγμή, τους τραυματισμούς που μπορεί να έχουμε, από το τι χρειάζεται η ομάδα εκείνη τη στιγμή. Ελπίζω τον Μάρτιο όταν θα έχουν ολοκληρωθεί τα προκριματικά και με την ελπίδα ότι η Εθνική μας θα είναι στην τελική φάση, θα είμαι σε θέση να διαλέξω τους 23-25 καλύτερους παίκτες που θα μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα εκείνη τη στιγμή».

Για τον αγώνα με την Ιρλανδία:«Είναι σαφές, ξέρουμε πάρα πολύ καλά τον αντίπαλο μας την Ιρλανδία, προετοιμαζόμαστε από σήμερα στις προπονήσεις. Ελπίζω ότι θα είμαστε σε μία κατάσταση να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα την Πέμπτη στο Δουβλίνο παράλληλα κοιτάμε τι θα γίνεται και στο άλλο παιχνίδι του ομίλου».

Για το αν θα προετοιμασει την Εθνική για την Ιρλανδία έχοντας στο μυαλό του το παιχνίδι με την Ολλανδία. «Όχι. Συγκεντρωνόμαστε μόνο στο παιχνίδι με την Ιρλανδία. Δεν έχουμε στο μυαλό μας τον αγώνα με την Ολλανδία. Να είναι οι καλύτεροι παίκτες, η καλύτερη ομάδα, να συγκεντρωθούμε εκεί και αν μπορέσει η Γαλλία να μας βοηθήσει λίγο στο παιχνίδι της με την Ολλανδία θα είναι ευπρόσδεκτο».

Για το αν θα ρισκάρει με Ιρλανδία: «Δεν υπάρχει λόγος να πάρουμε παραπάνω ρίσκα. Στα 16 παιχνίδια που έχει δώσει η Εθνική με μενα έχει κερδίσει τα 9. Θέλουμε να κρατήσουμε τη στιγμή στην οποία βρίσκεται η Εθνική τώρα σε σύγκριση με το που βρισκονταν η ομάδα πριν αναλάβω προπονητής. Να κρατήσουμε αυτο στο μυαλό μας, να σκεφτόμαστε θετικά ωστε με το καλό όταν βρεθούμε στο Euro να έχουμε στο μυαλό μας τι θα κάνουμε στο μέλλον».

Τι θα… πετούσε από το παιχνίδι με την Ιρλανδία, το πρώτο του στον πάγκο, που δεν του άρεσε: «Ξέραμε τον κίνδυνο με τα στημένα, φάγαμε γκολ στα πρώτα δευτερόλεπτα από κόρνερ οπότε αυτό ήταν ένα καλό μάθημα. Είναι καλό όταν έχεις ένα παιχνίδι και ξέρεις τι να περιμένεις, καταφέρνεις στο τέλος να βγεις νικητής».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας