Φινλανδία-Σλοβενία 2-0: “Καθαρή” νίκη και πρωτιά! (hls)

Η Φινλανδία επικράτησε στην έδρα της επί της Σλοβενίας και πάτησε στην πρώτη θέση του Η' ομίλου των προκριματικών του Euro 2024

Σπουδαίας σημασίας νίκη πέτυχε σήμερα (16/6) η Φινλανδία στην έδρα της επί της Σλοβενίας με το “καθαρό” 2-0! Μετά από αυτή την επικράτηση, οι νικητές πάτησαν στην πρώτη θέση του Η’ ομίλου των προκριματικών του Euro 2024, έχοντας δύο νίκες σε τρεις αγώνες και 6 βαθμούς, όσους και οι ηττημένοι.

Οι Φινλανδοί ευτύχησαν στον αγώνα του Ολυμπιακού Σταδίου του Ελσίνκι να πετύχουν γρήγορα το πρώτο τους γκολ. Μόλις στο 13ο λεπτό, με σκόρερ τον Γιοέλ Πογιάνπαλο, ο οποίος έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Αυτό αύξησε την πίεση στους Σλοβένους, οι οποίοι με τη σειρά τους προσπάθησαν να αντεπιτεθούν και να ισοφαρίσουν, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα.

Αντιθέτως, οι Φινλανδοί όχι απλώς διαχειρίστηκαν με πολύ καλό τρόπο το προβάδισμα, αλλά κατάφεραν στο δεύτερο ημίχρονο, πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο εικοσάλεπτο, να πετύχουν και δεύτερο τέρμα και να βάλουν για τα καλά υποψηφιότητα να είναι οι τελικοί νικητές στο παιχνίδι -όπως κι έγινε! Το δεύτερο γκολ πέτυχε ο Όλιβερ Άντμαν στο 64ο.

Οι Σλοβένοι προσπάθησαν εκ νέου να δημιουργήσουν καταστάσεις για να σκοράρουν και να μπούνε και πάλι στον αγώνα, όμως, εκ νέου χωρίς επιτυχία. Το αποτέλεσμα ήταν να μείνει το “καθαρό” 2-0 ως το φινάλε και οι Φινλανδοί να πιάσουν τους σημερινούς τους αντιπάλους στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του ομίλου.

Χαρακτηριστικό της εξέλιξης του σημερινού αγώνα είναι ότι οι Σλοβένοι ήταν αυτοί που είχαν περισσότερο την μπάλα στα πόδια τους, φτάνοντας την κατοχή σε ποσοστό 59%, έναντι 41% των γηπεδούχων. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι έκαναν και τις περισσότερες τελικές, 14 έναντι 9, αλλά, ως γνωστόν, τα γκολ είναι που μετράνε…

Φινλανδία: Χραντέτσκι, Χόσκονεν, Γένσεν (65’ Πέλτολα), Ιβάνοβ, Άντμαν (79’ Καμαρά), Άλχο (71’ Ούρονεν), Καϊρίνεν, Σίλερ (79’ Σούχονεν), Νίσκανεν, Πογιάνπαλο, Πούκι (65’ Χόκανς)

Σλοβενία: Μπέλετς, Μπάλκοβετς, Μπρέκαλο, Στοϊάνοβιτς (78’ Βέρμπιτς), Κάρνιτσνικ, Μπιγιόλ, Λόβριτς (65’ Μλάκαρ), Ζάιτς (78’ Έλσνικ), Τσέριν, Σέσκο (84’ Τσέλαρ), Σπόραρ (65’ Βίποτνικ)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.