Λούκα Μόντριτς: Ένας πιτσιρικάς ετών…38 (vid)

Ο Λούκα Μόντριτς καταρρίπτει το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ στην εθνική ομάδα της Κροατίας, "τσαντίζεται" όταν τον ρωτούν πότε θα σταματήσει και στα 38 του αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη μιας ομάδας που θεωρείται γηρασμένη, αλλά πάντα βρίσκει τρόπο να μας εκπλήσσει.

Ο Λούκα Μόντριτς, ο μεγάλος αρχηγός της Κροατίας είχε εδώ και καιρό αφήσει πίσω του τον Σρνα των 134 συμμετοχών και κόντρα στην Ουαλία για τα προκριματικά του EURO 2024, ήρθε η ώρα να γράψει ακόμη ένα ρεκόρ που μοιάζει δύσκολο να “σπάσει” από κάποιον στο μέλλον. Σε ηλικία 37 ετών και 197 ημερών έγινε ο γηραιότερος Κροάτης που παίρνει μέρος σε προκριματική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ή παγκοσμίου κυπέλλου. Οι Κροάτες στην κερκίδα του Σπλιτ δεν το άφησαν να περάσει έτσι και τον αποθέωναν σε κάθε ευκαιρία, ακόμη και σε εκτέλεση κόρνερ σ’ ένα ματς που ήταν στην κόψη του ξυραφιού. Μάλιστα 3 μέρες αργότερα κόντρα στην Τουρκία αύξησε ακόμη περισσότερο το ηλικιακό του ρεκόρ, πατώντας γρασίδι για 84 λεπτά.

Έχει κυλήσει πολύ νερό στ’ αυλάκι από την 1η Μαρτίου του 2006, όταν ο ο Κράνιτσαρ έριξε κατευθείαν στα βαθιά τον αδύνατο νεαρό από την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, σε φιλικό μεν, αλλά με φανέλα βασικού απέναντι στο νέο μεγάλο αστέρα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου Λέο Μέσσι και την Αργεντινή των Τέβες, Καμπιάσο και των υπολοίπων. Ο Κροάτης προπονητής άφησε το μικρό να συμβάλλει τα μέγιστα στην ανατροπή του 1-2 του ημιχρόνου στο τελικό 3-2, χαρίζοντας του πάνω από 80 λεπτά στο ντεμπούτο του. 17 χρόνια μετά το κοντέρ συνεχίζει να γράφει με το πνευμόνι της Κροατίας και της Ρεάλ Μαδρίτης να λειτουργεί ασταμάτητα.

Δε γνωρίζουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματα του Νίκο Κόβατς ο οποίος έπαιξε τον Οκτώβριο του 2008 προκριματικά μουντιάλ απέναντι στην Ουκρανία σε ηλικία 36 ετών 11 μηνών και 26 ημερών και κρατούσε το σχετικό ρεκόρ για πάνω από 15 χρόνια μέχρι ο αειθαλής Μόντριτς να το βάλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ακόμα και ο γκολκίπερ Λάντιτς που είχε το ρεκόρ γηραιότερου παίζοντας σ’ ένα φιλικό με την Γαλλία στις 28 Μαϊου του 2000 με την ταυτότητά του να γράφει 37 έτη 4 μήνες και 26 ημέρες, είναι πια παρελθόν. Είτε σε φιλικά είτε σε επίσημα ο Λούκα τους έχει “σβήσει” όλους.

Η πιο συχνή ερώτηση που του απευθύνεται πια είναι το πότε θα σταματήσει, ο ίδιος χαμογελά, ρωτά άπαντες αν βαρέθηκαν να τον βλέπουν και απαντά πως όσο παίζει ποδόσφαιρο θα είναι “υπηρέτης” της εθνικής.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.