Μάλτα-Ιταλία 0-2: Πρώτη νίκη για τους Ατζούρι (hls)

Παρθενικό τρίποντο στα προκριματικά του EURO 2024 για την Ιταλία.

Την πρώτη της νίκη στον 3ο όμιλο των προκριματικών του EURO 2024 πήρε η Ιταλία, η οποία πέρασε από τη Μάλτα με 2-0. Οι Ατζούρι ήταν κυνικοί και βρήκαν τα γκολ τους στο πρώτο μέρος.

Σκόρερ της επικράτησης ήταν οι Ρετέγκι (15′) και Πεσίνα (27′)! Δεύτερη ήττα σε ισάριθμα ματς για τη γηπεδούχο ομάδα…

Δύο γκολ στο μισάωρο και μετά… συντήρηση!

Με τη Μάλτα να χάνει την πρώτη ευκαιρία του αγώνα στο 5′ άρχισε το παιχνίδι στο «Ta’Qali National Stadium». Ο Σαταριάνο βήκε τετ α τετ με τον Ντοναρούμα, όμως ο γκολκίπερ της Παρί Σεν Ζερμέν κράτησε το μηδέν.

Δέκα λεπτά μετά η Ιταλία άνοιξε το σκορ με τον Ρετέγκι! Από την εκτέλεση κόρνερ του Τονάλι, ο επιθετικός της Τίγκρε πήρε την καρφωτή κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας για το 1-0 των Ατζούρι!

Στο 27′ οι φιλοξενούμενοι διεύρυναν το προβάδισμά τους με τον Πεσίνα. Ο μέσος της Μόντσα μετέτρεψε σε γκολ την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε και έδωσε στον Τονάλι τη δεύτερη ασίστ του στο ματς.

Εν συνεχεία το παιχνίδι έπεσε σε ρυθμό, με τη μεγαλύτερη φάση να έρχεται και πάλι για το σύνολο του Μαντσίνι. Ο Σκαμάκα που είχε μπει στο 66′ στον αγωνιστικό χώρο, τρία λεπτά μετά την είσοδό του πήγε να βάλει ένα απίθανο γκολ! Ο επιθετικός της Γουέστ Χαμ έπιασε γυριστό από κόρνερ, όμως ο Μπονέλο απογειώθηκε και του στέρησε ένα εκπληκτικό τέρμα…

ΜΑΛΤΑ: Μπονέλο, Απάπ (84′ Μπράουν), Μποργκ, Άταρντ (64′ Ζ. Μούσκατ), Κορμπαλάν, Ν. Μούσκατ (76′ Τέουμα), Γκιλομέρ, Γιάνικ, Εμπόνγκ, Σαταριάνο (64′ Ενβοκό), Τζόουνς (76′ Ντιμέχ)

ΙΤΑΛΙΑ: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο (46′ Νταρμιάν), Σκαλβίνι, Ρομανιόλι, Έμερσον, Πεσίνα, Κριστάντε, Τονάλι (67′ Βεράτι), Πολιτάνο, Ρετέγκι (67′ Σκαμάκα), Νιοντό (22′ Γκρίφο)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.