Ουγγαρία-Ελλάδα 2-1: Έχασε από μια καλύτερη ομάδα

Η Ελλάδα προσπάθησε, είχε όμως ξανά μέτρια εικόνα και έχασε από μια ποιοτικότερη ομάδα. Δέκατο γκολ για τον Μπακασέτα με "γαλανόλευκη".

Απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, η οποία βρίσκεται στην πρώτη κατηγορία του Nations League, η Ελλάδα είχε σαφώς καλύτερη διάθεση σε σχέση με το ματς απέναντι στη Μάλτα αλλά με τη μπάλα στα πόδια δυσκολευόταν πολύ να δημιουργήσει δύσκολες καταστάσεις στην αντίπαλη εστία. Η Ουγγαρία πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ στο 15′ με τον Σάλαϊ, ενώ στη συνέχεια ο Πασχαλάκης με τρεις καλές επεμβάσεις κράτησε το σκορ στο 1-0.

Η πρώτη ευκαιρία της Ελλάδας ήρθε στο 49΄με τον Μασούρα, ενώ με τον Μπακασέτα κέρδισε πέναλτι στο 79′. Ο αρχηγός με το δέκατό του γκολ σε 53 εμφανίσεις ισοφάρισε. Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι το ματς θα πάει στην ισοπαλία ήρθε το 2-1 από τον Κάλμαρ, ο οποίος στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα (εκτέλεση φάουλ) έκανε το 2-1 που ήταν και αποτέλεσμα του αγώνα. Αναμφίβολα ο Πογέτ έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα και από αυτό το φιλικό κόντρα σε πολύ πιο δυνατό αντίπαλο.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Γκουστάβο Πογέτ είχε τρεις αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το ματς τη Μάλτα. Ο Πασχαλάκης ήταν στο τέρμα, ο Ρέτσος πήρε τη θέση του Τζαβέλλα στο κέντρο της άμυνας στο πλευρό του Χατζηδιάκου, ενώ δεξιά κι αριστερά ήταν ξανά οι Ρότα και Γιαννούλης. Στο κέντρο του γηπέδου οι Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης και Μπακασέτας, με τους Μάνταλο και Μασούρα στα άκρα της επίθεσης και τον Ιωαννίδη στην κορυφή.

Από την άλλη η Ουγγαρία ξεκίνησε με τον Ντιμπούζ στο τέρμα, τους Μπότκα, Όρμπαν, Σαλάι στην τριάδα της άμυνας ενώ Φιόλα και Κερκέζ ήταν τα δύο μπακ. Στη μεσαία γραμμή ήταν ο Νάγκι με τον Στάιλς και μπροστά τους οι Τζούτζακ (στο τελευταίο ματς του με την Εθνική) και Σομποσλάι. Τέλος, στην κορυφή ήταν ο Ρόλαντ Σαλάι.

Είχε διάθεση η Ελλάδα αλλά όχι ουσία. Ποιοτικό γκολ η Ουγγαρία

Η Ελλάδα φάνηκε πως μπήκε με όρεξη στο παιχνίδι και σίγουρα με περισσότερη διάθεση σε σχέση με το ματς απέναντι στη Μάλτα. Είχε οργάνωση, κράτησε μπάλα, αλλά επί της ουσίας δε μπορούσε να απειλήσει διότι δεν μπορούσε να βάλει με αξιώσεις τη μπάλα στην περιοχή της Ουγγαρίας. Αντιθέτως, οι γηπεδούχοι μία φορά την έβαλαν και πέτυχαν ένα πανέμορφο γκολ στο 15ο λεπτό.

Ο Σάλαι άλλαξε με εντυπωσιακό τρόπο δύο φορές τη μπάλα με τον Στάιλς και κινήθηκε ωραία στην περιοχή αποφεύοντας τα μαρκαρίσματα για να δεχθεί την τελική πάσα του συμπαίκτη του και με απλό πλασέ να κάνει το 1-0. Ήταν ένα πανέμορφο γκολ, προϊόν πολύ καλής συνεργασίας των δύο παικτών.

Στη συνέχεια σε όλο το πρώτο ημίχρονο η Ουγγαρία έλεγξε το ματς, είχε αφήσει χώρο στην Ελλάδα που είχε την κατοχή αλλά δε μπορούσε να φτιάξει επικίνδυνες φάσεις στην αντίπαλη εστία. Στην αντίπερα όχθη, η Ουγγαρία είχε ακόμα δύο τρεις καλές ευκαιρίες με τον Τζούτζακ και τον Σάλαι στις οποίες ο Πασχαλάκης ήταν σε ετοιμότητα με ωραίες αποκρούσεις. Η Ελλάδα στο πρώτο ημίχρονο πέραν δύο μακρινών και άστοχων σουτ δεν είχε κάτι άλλο να επιδείξει.

Το “χαβά” του ο Μπακασέτας, ήττα στις καθυστερήσεις

Στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική μας ομάδα έκανε στο 49′ την πρώτη της ουσιαστική ευκαιρία όταν ο Μπακασέτας βρήκε τον Μασούρα έξω από την περιοχή, αυτός σούταρε δυνατά με το αριστερό λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ντιμπούζ. Ο ρυθμός για μεγάλο διάστημα ήταν αρκετά χαμηλός, με τις δύο ομάδες να μην βγάζουν την απαραίτητη ένταση ώστε να δημιουργήσουν καταστάσεις στις δύο εστίες.

Για του λόγου το αληθές, επόμενη καλή φάση στο ματς είχαμε στο 74ο λεπτό, κι ενώ είχαν προηγηθεί αρκετές αλλαγές, με τον Άνταμ να τεστάρει από μακριά την ετοιμότητα του Πασχαλάκη ο οποίος ήταν και πάλι σωστός στην αριστερή του γωνιά. Η Ελλάδα κατάφερε όμως να φτάσει στην ισοφάριση όταν σε μια ανύποπτη φάση ο Μπακασέτας ανατράπηκε στην προσπάθειά του να μπει στην περιοχή από τον Στάιλς. Ο αρχηγός ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε για να κάνει το 1-1 στο 81ο λεπτό. Αυτό ήταν το δέκατο γκολ του Τάσου Μπακασέτα σε 53 συμμετοχές με τη φανέλα της Εθνικής μας ομάδας.

Το ματς όμως δεν έμεινε στην ισοπαλία, καθώς ο Κάλμαρ ο οποίος μπήκε στο ματς στο 92′ είχε διαφορετική άποψη. Η Ουγγαρία σε εκείνο το λεπτό είχε κερδίσει φάουλ έξω από την περιοχή και ο νεοεισελθών εκτέλεσε με δύναμη, ο Πασχαλάκης εκτίμησε λάθος το σουτ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του για δεύτερη φορά. Το 2-1 ήταν και αποτέλεσμα του αγώνα με τον ΓΚουστάβο Πογέτ να βγάζει χρήσιμα συμπεράσματα για το μέλλον.

Οι συνθέσεις
Ουγγαρία (Μάρκο Ρόσι): Ντιμπούζ, Μπότκα, Όρμπαν, Σαλάι, Φιόλα, Κερκέζ (53′ Ζ.Νάγκι), Νάγκι, Στάιλς, Τζούτζακ (53′ Άνταμ), Σομποσλάι, Σαλάι

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ): Πασχαλάκης, Ρέτσος, Χατζηδιάκος, Ρότα, Γιαννούλης (68′ Κυριακόπουλος), Κουρμπέλης (86′ Παπανικολάου), Μπουχαλάκης (68΄ Χατζηγιοβάνης), Μπακασέτας, Μάνταλος, Μασούρας (86′ Δουβίκας), Ιωαννίδης (61′ Φούντας)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.