Ιταλία: Θέλει να διοργανώσει ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία θα προσπαθήσει να πάρει τη διοργάνωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος είτε το 2028, είτε το 2032.

Σύμφωνα με τον Τύπο της γειτονικής χώρας, οι ιθύνοντες της ομοσπονδίας θα έχουν επαφές με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, πριν υποβάλλουν σχετικές προτάσεις. Οι Ιταλοί αναφέρουν πως ενδεχόμενη ανάληψη της διοργάνωσης, θα οδηγήσει αρκετά γήπεδα της χώρας στην ανακαίνισή τους. Τη διοργάνωση του 2028 φέρεται να διεκδικεί και το Ηνωμένο Βασίλειο, με τις ομοσπονδίες των Αγγλίας, Σκωτίας, Ουαλίας, Ιρλανδίας και Βόρειας Ιρλανδίας να έχουν συμφωνήσει ήδη για το πως θα μοιραστούν τα ματς του τουρνουά.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα δήλωσε: “Το αποφασιστικό βήμα για το Euro 2028 είναι τον Μάρτιο και θα παρουσιάσουμε την υποψηφιότητά μας ενώπιον της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA, η οποία είναι επίσης ανοιχτή για το 2032. Θα αξιολογήσουμε μία από τις δύο επιλογές. Θα το κάνουμε με σοβαρό τρόπο, γιατί υπάρχει μεγάλη επιθυμία για ανανέωση των υποδομών, για παράδειγμα στη Φλωρεντία, στο Κάλιαρι, στην Μπολόνια και στο Μπάρι”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.