Ρεχάγκελ: “Είμαι ο βασιλιάς Όθωνας ο δεύτερος”

Ο Ότο Ρεχάγκελ μίλησε στο πλαίσιο της πρεμιέρας της ταινίας "King Otto" στη γεννέτειρά του το Έσεν και αναφέρθηκε ξανά με τα καλύτερα λόγια για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Η ταινία “Βασιλιάς Ότο” συνεχίζει το ταξίδι της και πρόσφατα έγινε εκδήλωση για την πρεμιέρα της στο Έσεν, τη γεννέτειρα του Ότο Ρεχάγκελ. Ο κορυφαίος προπονητής βρέθηκε στην εκδήλωση και μίλησε για την ταινία, την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Αναλυτικά όσα είπε για:

Την ταινία:
“Η ταινία μιλά για την ιστορία των αουτσάιντερ και για το γεγονός ότι όλοι έχουν την ευκαιρία τους. Τότε όλοι πίστευαν ότι θα γυρίσουμε σπίτι μετά από τα τρία ματς του ομίλου. Κανείς δεν ήξερε το πόσο καλή ομάδα είχαμε. Όλοι ασχολούνταν με τον Ζιντάν και τον Νέντβεντ, κανείς με μας. Αλλά είχαμε σπουδαίους παίκτες με σπουδαίο χαρακτήρα. Όλοι μας υποτιμούσαν και αυτό ήταν το μεγάλο τους λάθος.”

Για τον τίτλο:
“Βασικά είμαι ο βασιλιάς Όθωνας ο δεύτερος. Υπήρχε ο πρώτος από το 1832 ως το 1862, αλλά εκείνος ήταν από τη Βαυαρία.”

Για την ομάδα του 2004:
“Η φιλία μεγαλώνει με τις νίκες. Είχαμε ένα μοναδικό σύνολο, στο οποίο πίστευα. Δε νομίζω αν μπορεί να ξαναγίνει κάτι τέτοιο.Τίποτα δε μεγαλώνει με τον ίδιο τρόπο σήμερα, έχει τελειώσει αυτό”.

Για τις επιτυχίες:
“Η επιτυχία είναι παντού όμορφη. Σαν παίκτης στην Καϊζερσλάουτερν, ανέλαβα την Ροκενχάουζεν. Όταν πήραμε το πρωτάθλημα ήμουν πολύ χαρούμενος. Ασφαλώς η επιτυχία με την Ελλάδα ήταν ένα παγκόσμιο ζήτημα. Στην Αθήνα μας υποδέχθηκαν πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι. Κάναμε 5 ώρες να φτάσουμε από το αεροδρόμιο στο Παναθηναϊκό Στάδιο.”

Για το τί πίστευε πριν το EURO:
“Δεν είχα αμφιβολία. Οι παίκτες μου ήταν όλοι καλά και σε καλή φυσική κατάσταση. Μετά την πρόκρισή μας στο Ευρωπαϊκό όλοι ήταν ενθουσιασμένοι και αφοσιωμένοι.”

Για το χρόνο:
“Ο χρόνος έρχεται και φέυγει. Πρέπει να μπορούμε να αποδεχτούμε τη στιγμή και την κατάσταση όπως είναι τη συγκεκριμένη στιγμή και αυτό πάντα έκανα.”

Για τη γλώσσα:
“Είχα έναν βοηθό, τον Ιωάννη Τοπαλίδη, ο οποίος μεγάλωσε στη Στουτγκάρδη. Ήταν ένας “φανατικός” ποδοσφαιριστής, ήταν πολύ σημαντικός για μένα. Επίσης κάποιοι παίκτες μιλούσαν Γερμανικά και κάποιοι Αγγλικά.

Για τον Δέλλα:
“Στο Δέλλα είπα, “δεν θα αφήνεις κανέναν να περνά”. Οι Έλληνες έχουν αυτοπεποίθηση, επίσης εφηύραν τη δημοκρατία. Εκείνος στάθηκε απέναντί μου και μου είπε: “Με ποιους παίζουμε σήμερα;”.

Για την πρόσφατη παρουσία του στην Αθήνα:
“Πέρασα υπέροχα. Μετά έφαγα με τους παίκτες μου. Η απίστευτη επιτυχία μας είχε ως αποτέλεσμα μια παντοτινή φιλία. Όποτε βγαίνουν μόνοι τους να φάνε πάντα μου στέλνουν χαιρετίσματα στο κινητό μου.”

Για τα χρόνια που έμεινε στην Ελλάδα:
“Είμαι υπόχρεος στους Έλληνες. Πάντα με αγαπούσαν. Όλοι θα ήθελαν να γίνουν ομοσπονδιακοί προπονητές, αλλά ήμουν τόσο συνδεδεμένος μαζί τους, η επιτυχία ήταν πάντα εκεί και δε θα μπορούσα να αφήσω τους αγαπημένους μου Έλληνες.”


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.