Euro2020: Παγκόσμια στήριξη στους Άγγλους διεθνείς-θύματα της ρατσιστικής επίθεσης

Μηνύματα συμπαράστασης εντός κι εκτός ποδοσφαίρου, εντός κι εκτός συνόρων για τους Ράσφορντ, Σάντσο, Σάκα

Η παγκόσμια αθλητική κοινότητα εξέφρασε την αλληλεγγύη της στην Εθνική Αγγλίας και ειδικά στα μέλη της, Μάρκους Ράσφορντ, Τζέιντον Σάντσο και Μπουκάγιο Σάκα, θύματα ρατσιστικών επιθέσεων μετά την ήττα της ομάδας τους στον τελικό του Euro2020 από την Ιταλία.

Οι Ράσφορντ, Σάντσο και Σάκα, οι τρεις Μαύροι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Αγγλίας, δέχτηκαν προσβλητικά και ρατσιστικά σχόλια διαδικτυακά αφού αστόχησαν στα πέναλτι στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020 που ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

Ο Πολ Πογκμπά, Γάλλος διεθνής μέσος της Μάντσεστερ Γουνάιτεντ, εξέφρασε τη στήριξή του στους τρεις Άγγλους διεθνείς μέσα από δημοσίευση στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Πολ Πογκμπά
Ο Πολ Πογκμπά

Αφού ανέφερε πως νιώθει υπερήφανος γι’ αυτούς πρόσθεσε: «Κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις. Είχατε το θάρρος ν’ αναλάβετε την εκτέλεση πέναλτι κι αποδείξατε την αξία σας βοηθώντας την πατρίδα σας να φτάσει σ’ έναν τελικό. Δεν μπορούμε ν’ ανεχθούμε ή να μείνουμε απαθείς στον ρατσισμό πλέον και ποτέ δε θα σταματήσουμε να τον πολεμάμε. Εσείς παιδιά θα πρέπει να κρατήσετε το κεφάλι σας ψηλά και να είστε περήφανοι για την αυτοπεποίθησή σας».

Ο Λιούις Χάμιλτον, επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula1, επίσης πήρε θέση για τη ρατσιστική επίθεση. «Η επιτυχία θα είχε την αίσθηση της διπλής νίκης αλλά η ήττα έχει την αίσθηση της διπλής αποτυχίας όταν σ’ αυτήν υπάρχει κι η ρατσιστική κακοποίηση. Ήθελα τόσο απεγνωσμένα αυτήν τη νίκη από όλους σας αλλά για μένα ήταν κάτι πολύ περισσότερο από το να κερδίζεις διοργανώσεις σαν κι αυτές, ήταν μια πολύ μεγαλύτερη υπόθεση.

ΧΑΜΙΛΤΟΝ
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ωστόσο, η αηδιαστική συμπεριφορά αυτών των λίγων, δείχνει πόσο περισσότερη – ακόμη – δουλειά πρέπει να γίνει. Ελπίζω όλο αυτό να γίνει η αιτία ώστε ν’ ανοίξει μια συζήτηση γύρω από την αποδοχή. Πρέπει να δουλέψουμε προς μια κοινωνία η οποία δε θα χρειάζεται οι Μαύροι ποδοσφαιριστές για ν’ αποδείξουν την αξία τους ή τη θέση τους σ’ αυτήν την κοινωνία να απαιτείται να το κάνουν μόνον μέσα από τη ποδοσφαιρική επιτυχία».

Η  κορυφαία Ιαπωνέζα τενίστρια, Ναόμι Οσάκα ύψωσε κι αυτή δημόσια φωνή στήριξης για τους τρεις ποδοσφαιριστές δημοσιεύοντας μια «δυνατή» φωτογραφία στο διαδίκυο. Η νικήτρια τεσσάρων Grand Slam, έβαλε στον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης μια εικόνα τους με βασιλικές κορώνες πάνω στο κεφάλι του κάθε ενός.

Οσάκα (1)
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Η Μπαρτσελόνα επίσης δημοσίευσε αντιρατσιστικό μήνυμα: «Το να χάνεις μια διαδικασία πέναλτι είναι μέρος του ποδοσφαίρου, είναι μέρος της ζωής. Ο Ρατσισμός δεν είναι».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.