Ιταλία – Ισπανία 1-1 (4-2 πεν.): It΄s coming… Rome (vids)

Στον τελικό η Ιταλία σε έναν πραγματικά μεγάλο ημιτελικό που έσπασε καρδίες.

Η Ισπανία στο ξεκίνημα της αναμέτρησης είχε την μπάλα για περισσότερη ώρα στα πόδια προσπαθώντας να ελέγξει τον ρυθμό και να μεταφέρει το παιχνίδι προς την περιοχή της Ιταλίας. Η ομάδα του Μαντσίνι ήταν καλά οργανωμένη στην άμυνα της και έδειχνε ότι θα μπορούσε να γίνει επικίνδυνη εάν έβρισκε κενούς χώρους.

Οι δυο ομάδες προσπάθησαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες πάντα όμως επιφυλακτικά και με μεγάλη προσοχή στην ανασταλτική τους λειτουργία με πιο σημαντικές στιγμές μέχρι το ημίωρο να ήταν αυτές με πρωταγωνιστές του Οϊαρθάμπαλ και Όλμο με την δεύτερη περίπτωση μάλιστα να μας δίνει και μια εξαιρετική επέμβαση του Ντοναρούμα.

Στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου οι δύο ομάδες συνέχισαν το επιφυλακτικό παιχνίδι τους με αποτέλεσμα να μην προκύψουν πολλές ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες, κορυφαία στιγμή για την Ιταλία το σουτ του Έμερσον μέσα από την περιοχή το οποίο βρήκε και το δοκάρι του Σιμόν.

Στο δεύτερο ημίχρονο και πάλι η ομάδα του Λουίς Ενρίκε είχε την κατοχή της μπάλας με τα πρώτα λεπτά του να είναι πιο έντονα και τις δύο ομάδες να κάνουν επισκέψεις στις δυο εστίες με μεγαλύτερες προοπτικές και πρωταγωνιστές τους Μπουσκέτς και Κιέζα στις κυριότερες από αυτές χωρίς και πάλι όμως να έρθει κάποιο τέρμα και να διαφοροποιήσει αισθητά την ροή του ματς.

Αυτό έγινε λίγο αργότερα, η ομάδα του Μαντσίνι είχε δείξει από το πρώτο ημίχρονο ότι στους κενούς χώρους μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα και σε μια τέτοια περίπτωση έφτασε στο γκολ, αρχικά από την επιμονή του Ιμόμπιλε και στην συνέχεια με το πολύ ωραίο σουτ του Κιέζα (60΄) μέσα από την περιοχή που έβαλε μπροστά την “σκουάντρα ατζούρα”.

Η Ιταλία ήταν εξαιρετική στο ανοιχτό γήπεδο ο Κιέζα ήταν από τους κορυφαίους και δημιουργούσε συνεχώς ρήγματα ενώ και ο Μπεράρντι από το σημείο που πέρασε και μετά στον αγωνιστικό χώρο ήταν αρκετά κινητικός.

Η Ισπανία έφτασε στο γκολ της ισοφάρισης με τον Μοράτα στο 80ο λεπτό σε μια εξαιρετική συνεργασία η οποία έφερε το παιχνίδι σε ισορροπία δέκα λεπτά πριν από το φινάλε του.

Δεν άλλαξε κάτι στην κανονική διάρκεια του αγώνα με αποτέλεσμα οι δυο ομάδες να οδηγηθούν στην παράταση.

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε έδειχνε να έχει περισσότερες δυνάμεις στο extra μισάωρο με τους Μοράτα αλλά και Γιορέντε να έχουν κάποιες ευκαιρίες που μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης δεν στάθηκαν ικανές να αλλάξουν κάτι στο ματς.

Το παιχνίδι κύλησε στο 1-1 και μετά το τέλος της παράτασης με αποτέλεσμα η νίκη και η πρόκριση να κριθεί στην διαδικασία των πέναλτι, εκεί η Ιταλία πιο ψύχραιμη επικράτησε με 4-2 και πήρε μια τεράστια πρόκριση. Αστόχησαν οι Όλμο και Μοράτα για τους Ισπανούς ενώ στην αντίπερα όχθη το μοναδικό χαμένο πέναλτι ήταν από τον Λοκατέλι.

ΙΤΑΛΙΑ (Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντζο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Έμερσον (74′ Τολόι), Μπαρέλα (85′ Λοκατέλι), Ζορζίνιο, Βεράτι (73′ Πεσίνα), Κιέζα (107′ Μπερναρντέσκι), Ιμόμπιλε (62′ Μπεράρντι), Ινσίνιε (85′ Μπελότι).

ΙΣΠΑΝΙΑ (Ενρίκε): Σιμόν, Αθπιλικουέτα (85′ Γιορέντε), Γκαρθία (109′ Πάου Τόρες), Λαπόρτ, Άλμπα, Κόκε (70′ Ρόδρι), Μπουσκέτς (106′ Τιάγκο), Πέδρι, Φ. Τόρες (62′ Μοράτα), Οϊαρθάμπαλ (70′ Μορένο), Όλμο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.