Τσεχία – Δανία 1-2: Το… θαύμα συνεχίζεται! (hls)

Οι "Βίκινγκς" επικράτησαν 2-1 της Τσεχίας στο Μπακού και κατάφεραν να εξασφαλίσουν μια θέση για τους "4" του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Μέρες του 1992 ζουν οι Δανοί, καθώς εξασφάλισαν το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Euro! Οι “Βίκινγκς” επικράτησαν 2-1 της Τσεχίας στο Μπακού και κατάφεραν να εξασφαλίσουν μια θέση για τους “4” του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Καλύτεροι οι Δανοί στο πρώτο μέρος, πεισματάρηδες, αλλά “φλύαροι” οι Τσέχοι στο δεύτερο ημίχρονο.

Γκολ από τα… αποδυτήρια!

Ιδανική ήταν η εκκίνηση του αγώνα για τους Δανούς, καθώς κατάφεραν στην πρώτη φάση στο παιχνίδι να σκοράρουν!

Στο 5ο λεπτό και μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ντιλέινι έκανε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ στο Μπακού.

Οι Τσέχοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους με την ατομική προσπάθεια και το σουτ του Σικ στο 12ο λεπτό, στην αντεπίθεση ο Ντάμσγκαρντ δεν μπόρεσε να πλασάρει τον Βάτσλικ, καθώς τον πρόλαβε ο Κούφαλ, ενώ στο 15ο λεπτό ο Σέβτσικ δεν κατάφερε να βρει στόχο.

Οι Δανοί είχαν άλλη μια καλή στιγμή με σουτ του Ντιλέινι στο 16΄, ενώ στο 21′ Ο Χόλες έκανε το πλασέ, ο Σμάιχελ βγήκε την κατάλληλη στιγμή από την εστία του και έδιωξε τη μπάλα, ενώ ο τερματοφύλακας των Δανών ήταν και πάλι πρωταγωνιστής στο 34′ με επέμβαση στο σουτ του Χόλες.

Οι “Βίκινγκς” στο 37′ έχασαν άλλη μια ευκαιρία με τον Ντάμσγκαρντ και στο 41ο λεπτό οι Δανοί έφτασαν στην επίτευξη και δεύτερου τέρματος.

Ο Μέλε έκανε εκπληκτική σέντρα με εξωτερικό φάλτσο και ο Ντόλμπεργκ με ιδανικό τελείωμα από κοντινή απόσταση έκανε το 2-0.

Άγγιξαν την ανατροπή

Οι Τσέχοι μπήκαν… φουριόζοι στο δεύτερο μέρος, έχασαν διπλή ευκαιρία στο 46′ αρχικά με τον Κρμέντσικ και στη συνέχεια με τον Μπάρακ και μείωσαν σε 2-1 με τον Σικ στο 47′. Ο επιθετικός της Τσεχίας έκανε εξαιρετικό πλασέ στην κίνηση, νίκησε τον Σμάιχελ και έβαλε την ομάδα του ξανά στο παιχνίδι πρόκρισης.

Οι Δανοί απείλησαν στο 69′ με σουτ του Πόουλσεν και στο 78΄ με τον ίδιο παίκτη, ωστόσο ο Βάτσλικ ήταν σε ετοιμότητα.

Ο Μπάρακ δεν μπόρεσε στο 95′ να βρει εστία και το φινάλε της αναμέτρησης βρήκε τους Δανούς να πανηγυρίζουν μια σπουδαία πρόκριση.

Τσεχία: Βάτσλικ, Κουφάλ, Τσελούστκα, Κάλας, Μπόριλ, Χόλες (46′ Γιάνκτο), Σούτσεκ (65′ Μπράμπεκ), Μάσοπουστ (46′ Κρμέντσικ), Μπαράκ, Σέβτσικ (79′ Βύντρα), Σικ (79′ Νταρίντα)

Δανία: Σμάιχελ, Βέστεργκαρντ, Κιάερ, Κρίστενσεν (81′ Γένσεν), Μέλε, Ντιλέινι (81′ Άντερσεν), Χομπγεργκ, Στρίγκερ (70′ Βας), Ντάμσγκαρντ (59′ Νόργκαρντ), Ντόλμπεργκ (59′ Πόουλσεν), Μπρέιθγουεϊτ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.