Βέλγιο – Ιταλία 1-2: Euro… Ιtalia! (hls)

Με ψυχωμένη εμφάνιση και σκόρερ τους Ινσίνιε και Μπαρέλα, η Ιταλία κέρδισε 2-1 το Βέλγιο και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Επόμενη αντίπαλος των Ιταλών η Ισπανία.

Με ψυχωμένη εμφάνιση και σκόρερ τους Ινσίνιε και Μπαρέλα, η Ιταλία κέρδισε 2-1 το Βέλγιο και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ο Λουκάκου πέτυχε το μοναδικό γκολ του Βελγίου με πέναλτι, σημαντικές ευκαιρίες έχασαν οι “κόκκινοι διάβολοι” στο Μόναχο, έξυπνο παιχνίδι από την “σκουάντρα ατζούρα”.

Η Ιταλία συνεχίζει την εντυπωσιακή την πορεία της στο Euro, αφήνοντας εκτός διοργάνωσης και το μεγάλο φαβορί, Βέλγιο. Οι Ιταλοί ήταν ανώτεροι των Βέλγων στο πρώτο ημίχρονο του προημιτελικού αγώνα που έγινε στο Μόναχο, διαχειρίστηκαν σωστά το παιχνίδι και έκαναν ένα ακόμη βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου. Η Ισπανία είναι η επόμενη αντίπαλος των Ιταλών στους “4” του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ιταλική υπεροχή

Σε αργό τέμπο κύλησαν τα πρώτα λεπτά του αγώνα, με τους Ιταλούς να κρατούν περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους και τους Βέλγους να παίζουν κυρίως στην κόντρα επίθεση.

Στο 13ο λεπτό ακυρώθηκε – σωστά – γκολ των Ιταλών, καθώς ο Μπονούτσι ήταν οφσάιντ, ενώ στο 22ο λεπτό έγινε η πρώτη ευκαιρία στο ματς. Ο Ντε Μπρόινε έκανε την ατομική προσπάθεια και το σουτ έξω από την περιοχή και ο Ντοναρούμα με δύσκολη επέμβαση έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.

Στο 25ο λεπτό και πάλι οι Βέλγοι έφτασαν κοντά στο γκολ. Όμορφη προσπάθεια του Λουκάκου, ο οποίος… χόρεψε τον Κιελίνι, ο Βέλγος έκανε το σουτ και ο Ντοναρούμα με νέα σημαντική επέμβαση κράτησε απαραβίαστη την εστία του.

Οι Ιταλοί έκαναν αισθητή την παρουσία τους με ένα σουτ του Κιέζα στο 26ο λεπτό, στο 27′ ο Ινσίνιε απείλησε τον Κουρτουά και στο 31ο λεπτό ήρθε το γκολ για την “σκουάντρα ατζούρα”. Ο Μπαρέλα έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Κουρτουά δεν μπόρεσε να αντιδράσει και οι Ιταλοί άνοιξαν το σκορ στο Μόναχο.

Ο Κιέζα δεν μπόρεσε να βρει… στόχο στο 41ο λεπτό, όμως τα κατάφερε ο Ινσίνιε στο 44′. Ο ποδοσφαιριστής της Ιταλίας έκανε υπέροχη ντρίμπλα για να ξεφύγει από τον Τίλεμανς, σήκωσε το κεφάλι και με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή, σκόραρε το δεύτερο τέρμα των Ιταλών.

Με τη… σέντρα οι Βέλγοι κέρδισαν πέναλτι! Ο Ντοκού ανατράπηκε στην περιοχή, ο Σλοβένος διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και ο Λουκάκου ανέλαβε την εκτέλεση του, κάνοντας το 2-1 για το Βέλγιο σε ένα… τρελό τελευταίο δίλεπτο στο πρώτο ημίχρονο.

Οι Βέλγοι πάλεψαν, αλλά…

Με ένα δυνατό σουτ του Κιέζα στο 46′ άρχισε το δεύτερο ημίχρονο και του Βέλγους να πιέζουν την Ιταλία. Η ομάδα του Μαντσίνι έδωσε περισσότερα μέτρα στο γήπεδο στο Βέλγιο, το οποίο έχασε απίθανη ευκαιρία στο 61ο λεπτό για να ισοφαρίσει. Μετά από απίθανη σέντρα του Ντε Μπρόινε, ο Λουκάκου δεν κατάφερε από το… μισό μέτρο να σκοράρει και ο Σπινατσόλα έδιωξε με έναν… περίεργο τρόπο τη μπάλα σχεδόν πάνω από τη γραμμή!

Στο 66′ οι Ιταλοί έχασαν σπουδαία ευκαιρία με τον Σπινατσόλα, ανησύχησαν τον Κουρτουά στο 69′ με τον Ινσίνιε και οι Βέλγοι “απάντησαν” στο 70΄. Μετά από ατομική προσπάθεια του Μέρτενς, έγινε η σέντρα και δεν μπόρεσαν οι Τσαντλί και Λουκάκου να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα της Ιταλίας.

Στο 84ο λεπτό, ο Ντοκού έκανε εξαιρετική ατομική προσπάθεια και σουτ έξω από την περιοχή, ωστόσο δεν μπόρεσε να βρει εστία.

Βέλγιο: Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Φερμάιεν, Βερτόνχεν, Μενιέ (69′ Τσαντλί – 73′ Πρετ), Βίτσελ, Τίλεμανς (69΄ Μέρτενς), Θ. Αζάρ, Ντε Μπρόινε, Ντοκού, Λουκάκου

Ιταλία: Ντοναρούμα, Σπινατσόλα (79′ Έμερσον), Κιελίνι, Μπονούτσι, Ντι Λορέντσο, Βεράτι (73′ Κριστάντε), Ζορζίνιο, Μπαρέλα, Ινσίνιε (79′ Μπεράρντι), Ιμόμπιλε (73′ Μπελότι), Κιέζα (90′ Τολόι)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.