Euro: Οι αριθμοί του αγώνα Βέλγιο-Πορτογαλία

Μία από τις ομάδες-φαβορί για την κατάκτηση θα αποχωρήσει από τη φάση των «16», στο σπουδαίο παιχνίδι της Σεβίλλης.

Με μια μεγάλη αναμέτρηση ολοκληρώνεται η δεύτερη ημέρα της φάσης των «16» του Euro, αφού στο «Καρτούχα» της Σεβίλλης το Βέλγιο, νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, κοντράρεται με τους πρωταθλητές Ευρώπης Πορτογάλους.

Υπενθυμίζεται πως ο νικητής θα αντιμετωπίσει την Ιταλία στο Μόναχο την προσεχή Παρασκευή (2/7).

Κάποιοι αριθμοί έχουν ιδιαίτερη σημασία:

●       Αυτή θα είναι η πρώτη αναμέτρηση σε μεγάλη διοργάνωση (Παγκόσμια Κύπελλα/Euros) ανάμεσα στο Βέλγιο και την Πορτογαλία. Η Πορτογαλία είναι αήττητη στα τελευταία πέντε ματς κόντρα στο Βέλγιο σε όλες τις διοργανώσεις (3 νίκες, 2 ισοπαλίες) από μία ήττα με 3-0 στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον Σεπτέμβριο του 1989,

●       Το Βέλγιο δεν κατάφερε να σκοράρει μόνο σε δύο από τα τελευταία 58 παιχνίδια με τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, με μέσο όρο τρία γκολ ανά αγώνα σε όλα τα ματς (174 σύνολο). Τα δύο ματς που δεν κατάφεραν να σκοράρουν ήρθαν στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 κόντρα στη Γαλλία (0-1) και στο πιο πρόσφατο ματς με την Πορτογαλία (0-0) τον Ιούνιο του 2018.

●       Το Βέλγιο έφτασε στη φάση των νοκ-άουτ στις πέντε τελευταίες συμμετοχές σε μεγάλη διοργάνωση (Euros και Παγκόσμια Κύπελλα), έχοντας προκριθεί στα ημιτελικά της τελευταίας διοργάνωσης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018. Η ήττα του από την πρωταθλήτρια Γαλλία το 2018 είναι η μοναδική στα τελευταία 10 παιχνίδια σε μεγάλες διοργανώσεις (9 νίκες).

●       Η Πορτογαλία προκρίθηκε για τη φάση των νοκ-άουτ του Euro στην τρίτη θέση για δεύτερη σερί διοργάνωση, κάνοντας το ίδιο το 2016, μέχρι που κατάφεραν να σηκώσουν το τρόπαιο. Μάλιστα, οι τέσσερις βαθμοί σε τρία ματς των ομίλων είναι η χαμηλότερη συγκομιδή για κάτοχο του τροπαίου μετά την Ελλάδα το 2008 (0).

●       Η νίκη του Βελγίου επί της Φινλανδίας στο τελευταίο ματς ήταν η ένατη νίκη σε Παγκόσμια Κύπελλα & Euros υπό τις οδηγίες του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, με τον Ισπανό να έχει πλέον το ρεκόρ στους προπονητές σε νίκες σε μεγάλες διοργανώσεις με τους «κόκκινους διαβόλους».

●       Η Πορτογαλία δέχτηκε έξι γκολ σε τρία ματς στο Euro 2020, ήδη ένα περισσότερο από όσα δέχτηκε σε ολόκληρο το Euro 2016, όταν σήκωσαν το τρόπαιο (πέντε γκολ σε επτά παιχνίδια). Η τελευταία φορά που δέχτηκε 2+ γκολ σε τρία συνεχή παιχνίδια ήταν τον Φεβρουάριο του 2013 με τον Πάουλο Μπέντο.

●       Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι τώρα ο πρώτος Ευρωπαίος σκόρερ σε μεγάλες διοργανώσεις (Παγκόσμια Κύπελλα & Euros) με τα δύο του γκολ με τη Γαλλία να τον φέρνουν μπροστά από τον Μίροσλαβ Κλόζε (19) με 21 γκολ. Μάλιστα, αυτό ήταν το δεύτερο ματς που σκοράρει δύο γκολ στο Euro 2020, κανένας άλλος παίκτης δεν έβαλε δύο γκολ σε τρία ματς μέχρι σήμερα στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

●       Παρόλο που έπαιξε μόνο 134 λεπτά, ο Κέβιν Ντε Μπρόινε είχε συμμετοχή σε τρία από τα επτά γκολ του Βελγίου στο Euro 2020, σκοράροντας μία φορά και έδωσε δύο ασίστ. Από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, ο Ντε Μπρόινε έχει δώσει ασίστ στις τρεις τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις με τον συμπαίκτη του Εντέν Αζάρ – από το 2016 και το 2018 -, ο τελευταίος Ευρωπαίος που τα κατάφερε σε τέσσερα σερί ματς σε μεγάλες διοργανώσεις (5).

●       Από το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, ο Ρομέλου Λουκάκου έχει πετύχει 23 γκολ σε 21 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις για το Βέλγιο, ενώ έδωσε τέσσερις ασίστ. Ο Λουκάκου ήδη πέτυχε τρία γκολ στο Euro 2020, ένα λιγότερο από το ρεκόρ του σε μεγάλη διοργάνωση (4 στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018).

●       Από (και συμπεριλαμβανομένου) το Παγκόσμιο Κύπελλο 2014, ο Κέβιν Ντε Μπρόινε δημιούργησε 71 ευκαιρίες σε μεγάλες διοργανώσεις (Euros και Παγκόσμια Κύπελλα), περισσότερες από κάθε άλλο Ευρωπαίο παίκτη σε αυτό το διάστημα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.