Euro: Τι λένε οι αριθμοί για το Ολλανδία-Τσεχία

Ο τρίτος χρονικά αγώνας για τη φάση των «16» του Euro διεξάγεται στη Βουδαπέστη, με τους Ολλανδούς να έχουν ένα μικρό προβάδισμα.

Η ώρα της κρίσης έφτασε για τους Ολλανδούς και τους Τσέχους, οι οποίοι κοντράρονται στη Βουδαπέστη (27/6, 19:00) με έπαθλο ένα εισιτήριο για τα προημιτελικά του Euro, εκεί όπου τους περιμένει η Δανία.

Μερικοί αριθμοί από το συγκεκριμένο ζευγάρι παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

●       Αυτή θα είναι η πρώτη αναμέτρηση της Ολλανδίας με την Τσεχία από τον Οκτώβριο του 2015, όταν οι Ολλανδοί ηττήθηκαν 3-2 στα προκριματικά του Euro 2016. Μάλιστα, έχουν ηττηθεί και στα δύο τελευταία παιχνίδια με την Τσεχία, στα προκριματικά για το Euro του 2016.

●       Η Τσεχία και η Ολλανδία θα τεθούν αντιμέτωπες σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για τρίτη φορά (εκτός από τα ματς με την Τσεχοσλοβακία), με τις δύο ομάδες να κερδίζουν από ένα ματς. Το τελευταίο τους παιχνίδι ήταν ένα θρίλερ στο Euro 2004, το οποίο κέρδισαν οι Τσέχοι με 3-2 παρόλο που βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0, χάρη σε ένα γκολ του Βλάντιμιρ Σμίτσερ στο 88ο λεπτό.

●       Μετά την κατάκτηση της διοργάνωσης το 1988, οι Ολλανδοί προκρίθηκαν μόνο δύο φορές από τα επτά τους παιχνίδια σε φάση νοκ-άουτ σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, μία νίκη επί της Γιουγκοσλαβίας με 6-1 στα προημιτελικά του 2000 και μία νίκη στα πέναλτι με 5-4 επί της Σουηδίας στην ίδια φάση το 2004.

●       Η Τσεχία αποκλείστηκε στα τρία από τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της σε φάση νοκ-άουτ σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, κόντρα στην Γερμανία στον τελικό του 1996, κόντρα στην Ελλάδα στον ημιτελικό του 2004 και πιο πρόσφατα κόντρα στην Πορτογαλία στα προημιτελικά του Euro 2012.

●       Η Ολλανδία θέλει να νικήσει στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά το Euro 2000. Ο σημερινός προπονητής, Φρανκ ντε Μπουρ έπαιξε σε κάθε λεπτό από τις τέσσερις νίκες το 2000, με όλα να είναι σε ολλανδικό έδαφος.

●       Η Τσεχία νίκησε μόνο ένα από τα τελευταία επτά παιχνίδια σε μεγάλες διοργανώσεις (Παγκόσμια Κύπελλα + Euros), με δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Η νίκη ήρθε στην πρώτη αγωνιστική του Euro 2020 με την Σκωτία, όπου επικράτησε με 2-0, παρόλο που αντιμετώπισε 19 σουτ από τους Σκωτσέζους σε εκείνο το παιχνίδι.

●       Η Ολλανδία είχε περισσότερα λάθη ψηλά στο γήπεδο (σε ανοιχτό παιχνίδι που άρχισε εντός 40 μετρών από την αντίπαλη γραμμή τέρματος) από κάθε άλλη ομάδα στη φάση των ομίλων του Euro 2020 (44), ενώ μόνο η Ισπανία (60) ανάγκασε περισσότερες «πιεσμένες» επιθέσεις (επιθέσεις που ο αντίπαλος έχει τρεις ή λιγότερες πάσες και η επίθεση τελειώνει εντός 40 μέτρων από την δική τους γραμμή), από τους Ολλανδούς (58).

●       Ο Μέμφις Ντεπάι είχε συμμετοχή σε 13 γκολ στις τελευταίες 10 εμφανίσεις για την Ολλανδία σε όλες τις διοργανώσεις (9 γκολ και 4 ασίστ), ενώ μόνο ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (12) είχε περισσότερα σουτ από τον Ντεπάι (11) στη φάση των ομίλων του Euro 2020.

●       Ο Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ σκόραρε 15 γκολ σε 25 συμμετοχές για την Ολλανδία από την αρχή του 2019, κάτι που δεν κατάφερε κανένας άλλος παίκτης για τη χώρα σε αυτό το διάστημα. Ο Βαϊνάλντουμ σκόραρε 10 γκολ στις πρώτες 53 συμμετοχές του για τους Οράνιε.

●       Ο Πάτρικ Σικ είχε έξι από τα εννέα σουτ στον στόχο της Τσεχίας στη φάση των ομίλων του Euro 2020, το μεγαλύτερο ποσοστό από κάθε άλλο παίκτη στη διοργάνωση (67%). Όμως, πέντε από τα σουτ του Σικ στον στόχο ήρθαν κόντρα στην Σκωτία στην 1η αγωνιστική – είχε μόνο ένα σουτ στα τελευταία δύο ματς.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.