Φινλανδία-Βέλγιο 0-2: «Κόκκινοι διάβολοι» 3Χ3 (hls)

Το Βέλγιο έπαιξε όσο χρειάστηκε και πανηγύρισε σχετικά εύκολα τη 3η νίκη του σε όμιλο Euro για πρώτη φορά στην ιστορία του. Αυτογκόλ ο Χραντέτσκι σε μία άτυχη για εκείνον στιγμή, ο Λουκάκου διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Το Βέλγιο δεν μπήκε ορεξάτο στο παιχνίδι και δεν μπόρεσε στα πρώτα 70 λεπτά να διασπάσει την άμυνα της Φινλανδίας. Στο τέλος, όμως οι «κόκκινοι διάβολοι» το έκαναν και έτσι παίρνουν μαζί τους τη Δανία στη «Φάση των 16». Η Φινλανδία τερματίζει τρίτη στον όμιλο, αλλά πολύ δύσκολα θα μπορέσει να βρεθεί στα νοκ-άουτ (συντελεστής τερμάτων 1-3).

Το ματς:

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένα από τα χειρότερα που έχουμε δει αυτό το πρώτο δεκαήμερο στο Euro. Οι Φινλανδοί δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα, αλλά δυσκόλεψαν εξωπραγματικά πολύ τους Βέλγους, αμυνόμενοι και οι έντεκα πίσω από τη μπάλα. Οι «κόκκινοι διάβολοι» μέχρι το 23ο λεπτό δεν είχαν τελική. Έκαναν μαζεμένες έξι (τρεις στην εστία) στα επόμενα 22 λεπτά αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι είχαν τη κλασική ευκαιρία. Στο 37′ ο Ντε Μπρόινε γέμισε πανέμορφα στη περιοχή, αλλά ο Λουκάκου δεν έπιασε τη κεφαλιά όπως θα ήθελε. Πέντε λεπτά αργότερα (42′) ο Ντοκού έκανε το διαγώνιο σουτ και ανάγκασε τον Χραντέτσκι να αποκρούσει δύσκολα, αυτή ήταν η καλύτερη στιγμή σε ένα 45λέπτο που θα ξεχάσουμε γρήγορα.

Στο β’ μέρος ο ρυθμός ανέβηκε κατακόρυφα. Οι Φινλανδοί «ξεθάρρεψαν» λίγο και αυτό ευνόησε το Βέλγιο. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι βρήκαν χώρους και στο 65ο λεπτό φάνηκε ότι άνοιξαν το σκορ. Όμως το VAR είχε άλλη άποψη, ακυρώνοντας το γκολ του Λουκάκου (έξοχη πάσα Ντε Μπρόινε) ως οφσάιντ. Μία φάση πολύ οριακή, στην οποία μιλάμε για τα χιλιοστά. Στο 74ο λεπτό όμως, το VAR δεν έσωσε τη Φινλανδία. Το κόρνερ του Ντε Μπρόινε βρήκε το κεφάλι του Βερμάλεν και αυτός παρότι σημάδεψε το δοκάρι είδε τον Χραντέτσκι να βάζει αυτογκόλ. Μία απίστευτα άτυχη στιγμή για τον γκολκίπερ των Φινλανδών, ο οποίος μέχρι εκείνο το σημείο ήταν ανίκητος. Στο 81ο λεπτό ήρθε το «κερασάκι στη τούρτα» με τον Λουκάκου να σφραγίζει το 3 στα 3 στον όμιλο, έπειτα από ασίστ (ποιού άλλου;) του Κέβιν Ντε Μπρόινε. Η ομάδα του Κανέρβα προσπάθησε στο τελευταίο δεκάλεπτο, βγήκε μπροστά αλλά κοντά σε γκολ δεν βρέθηκε. Λογικά ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της η Φινλανδία αφού ο αρνητικός συντελεστής (1-3) στα γκολ, πολύ δύσκολα θα τους δώσει το δικαίωμα να προκριθούν ως μία από τις καλύτερες τρίτες των ομίλων.

Οι ενδεκάδες:

Φινλανδία: Χραντέτσκι, Ραϊτάλα, Τοΐβιο, Αραγιούρι, Ο’Σόνεσι, Ούρονεν (Άλο 70′), Σπαρβ (Σούλερ 59′), Λουντ (Φόρς 91′), Καμαρά, Πογιάνπαλο (Κάουκο 70′), Πούκι (Γιένσεν 91′)

Βέλγιο: Κουρτουά, Μπογιατά, Ντεναγιέρ, Βερμάλεν, Τροσάρ (Μενιέ 75′), Ντε Μπρόινε (Βάνακεν 91′), Βίτσελ, Τσαντλί, Ντοκού (Μπατσουαγί 75′), Λουκάκου (Μπεντέκε 84′), Εντέν Αζάρ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.