Euro: Εύκολα οι Ολλανδοί, απογοήτευσαν οι Ουκρανοί

Η επιβεβαίωση του φαβορί και η απογοήτευση του 3ου ομίλου της τελικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η Αυστρία κυριάρχησε απόλυτα σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο. Από τη μία βρήκε τρόπο να δημιουργήσει παιχνίδι και να κάνει 13 τελικές προσπάθειες στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο, από την άλλη υποχρέωσε την αντίπαλό της σε παθητικό ρόλο στερώντας της τη δυνατότητα να επιτεθεί.

Η Ουκρανία έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με μόλις μια τελική προσπάθεια, από τον παίκτη που ξεχώρισε και στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής Σαπαρένκο. Εντυπωσιακό ήταν επίσης το γεγονός ότι οι Αυστριακοί απείλησαν με 8 διαφορετικούς ποδοσφαιριστές στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, γεγονός που κατέδειξε την γενικότερη αδυναμία της ομάδας του Αντρέι Σεφτσένκο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων στο κρισιμότερο ματς της φάσης των ομίλων.

Βλέποντας τους αριθμούς σε αυτό το διάστημα, ο σημαντικότερος δημιουργικά ποδοσφαιριστής των Ουκρανών, Ρουσλάν Μαλινόφσκι είχε μόνο 10 επιτυχημένες μεταβιβάσεις. Μία λιγότερη είχε ο Γιαρμολένκο ενώ ο Γιάρεμτσουκ είχε μόλις 6. Χαρακτηριστικό της απουσίας ουσιαστικά του άσου της Αταλάντα από το παιχνίδι ήταν το γεγονός ότι ο Σεφτσένκο τον έκανε αλλαγή στο ημίχρονο.

Η εικόνα (αναμενόμενα) δεν άλλαξε με την είσοδο του Τσιγκάνκοφ στην πτέρυγα. Η Αυστρία έδωσε τη μπάλα και μέτρα στον αντίπαλο και δοκίμασε να «χτυπήσει» τις αμυντικές αδυναμίες των ουκρανών σε ανοιχτούς χώρους. Για μία ακόμη φορά οι Ουκρανοί δυσκολεύτηκαν πολύ στη δημιουργία, κλείνοτνας το παιχνίδι με 5 τελικές, όμως μόλις μια στην εστία. Με 19 έκλεισαν την αναμέτρηση οι Αυστριακοί, που πάντως πισθοχώρησαν και έδωσαν δικαιώματα στην απανάληψη σε μια ομάδα που δεν έδειχνε ικανή να απειλήσει ουσιαστικά.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Ολλανδία επιβλήθηκε με 3-0 της Βόρειας Μακεδονίας κάνοντας ουσιαστικά συντήρηση δυνάμεων και με σκόρερ τους Βαϊνάλντουμ και Ντεπάι έκλεισε τη διαδρομή της με το απόλυτο 3×3 στον όμιλο κατακτώντας την πρώτη θέση.
Οι “Οράνιε” έγιναν η 2η ομάδα μετά την Ιταλία που έχουν μόνο νίκες στο τουρνουά, ενώ έγιναν η πρώτη ομάδα που έφτασε τα 8 γκολ στη διοργάνωση δεχόμενη μόλις 2


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.