Euro: Οι αριθμοί από το Ουγγαρία-Γαλλία

Στη Βουδαπέστη οι πρωταθλητές κόσμου θα προσπαθήσουν να πετύχουν τη δεύτερη νίκη απέναντι στην ομάδα που φαντάζει ως ο «αδύναμος κρίκος» του 6ου ομίλου.

Από τη στιγμή που έγινε η κλήρωση για την τελική φάση του Euro 2020, η αδημονία ήταν τεράστια για τον 6ο όμιλο, με τη συμβίωση της Γαλλίας, της Πορτογαλίας και της Γερμανίας, δηλαδή τριών πολύ μεγάλων ονομάτων. Εξ αρχής, η Ουγγαρία (τουλάχιστον στα χαρτιά) αντιμετωπίστηκε ως η ομάδα με τις λιγότερες πιθανότητες να προκριθεί στη νοκ-άουτ φάση.

Οι Ούγγροι φιλοξενούν τους Γάλλους στη Βουδαπέστη για τη δεύτερη αγωνιστική του Eurο (19/6, 16:00) και θέλουν θετικό αποτέλεσμα για να διατηρήσουν άσβεστη την ελπίδα πρόκρισης, ενώ οι πρωταθλητές κόσμου επιζητούν το 2/2 και την ιδανική εκκίνηση.

Υπάρχουν κάποια στοιχεία που ξεχωρίζουν.

●       Αυτή είναι η πρώτη αναμέτρηση της Ουγγαρίας και της Γαλλίας σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Οι δύο προηγούμενοι αγώνες τους σε μεγάλη διοργάνωση έφεραν νίκες της Γαλλίας στη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1978 (3-1) και του 1986 (3-0).

●       Η Γαλλία έχει νικήσει στα τελευταία πέντε παιχνίδια της κόντρα στην Ουγγαρία (12 γκολ υπέρ, 3 γκολ κατά), ένα σερί που άρχισε με τη νίκη στους ομίλους του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1978. Είχαν κερδίσει μόλις τρία από τα προηγούμενα 17 τους παιχνίδια με την Ουγγαρία (2 ισοπαλίες και 12 ήττες).

●       Η Γαλλία έχει νικήσει την Ουγγαρία μόνο μία φορά στα οκτώ παιχνίδια που έγιναν σε ουγγρικό έδαφος (1 ισοπαλία και 6 ήττες) και αυτό ήταν τον Μάρτιο του 1990 στο «Νέπσταντιον» της Βουδαπέστης (3-1, με δύο γκολ του Ερίκ Καντονά).

●       Η Ουγγαρία ηττήθηκε με 3-0 από την Πορτογαλία στο πρώτο της ματς στο Euro 2020 και την τελευταία φορά που έχασε δύο ματς σε μεγάλη διοργάνωση ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1978. Η μοναδική προηγούμενη φορά που το έκαναν αυτό ήταν στο Ευρωπαϊκό του 1972, όπου ηττήθηκαν στον ημιτελικό και στον μικρό τελικό.

●       Η Γαλλία έχει κερδίσει στους τελευταίους πέντε αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, χωρίς να δεχτεί ούτε ένα γκολ. Οι «τρικολόρ» έχουν κερδίσει έξι αγώνες στη σειρά από τον Ιούνιο του 2016, όταν τα τελευταία δύο παιχνίδια του σερί ήταν τα πρώτα δύο παιχνίδια του Euro 2016.

●       Μπαίνοντας στη δεύτερη αγωνιστική, η Ουγγαρία έχει δεχτεί περισσότερα γκολ στα τελευταία δύο Ευρωπαϊκά από οποιαδήποτε άλλη ομάδα, επιτρέποντας 11 γκολ σε πέντε αγώνες, με επτά να έχουν μπει μόνο στα δύο τελευταία παιχνίδια της (0-4 με το Βέλγιο στο Euro 2016, 0-3 με την Πορτογαλία στο Euro 2020).

●       Μόνο η Φινλανδία (1) και η Τουρκία (3) είχαν λιγότερες επιθετικές προσπάθειες στην πρώτη αγωνιστική του Euro 2020 από τη Γαλλία (4), ενώ μόνο οι αντίπαλοι Ουγγαρία (0.18) και Ρωσία (0.26) είχαν τα λιγότερα Expected Goal (xG) από τη Γαλλία (0.28).

●       Το 2021, μόνο η Ιταλία (6) έχει κρατήσει το μηδέν στην άμυνα σε περισσότερους αγώνες από τη Γαλλία (5), που έχουν διατηρήσει το μηδέν στα τελευταία πέντε παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Τελευταία φορά που το κατάφεραν αυτό ήταν από τον Μάρτιο του 2007 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2007 με τον Ρεϊμόν Ντομενέκ.

●       Ο μέσος της Ουγγαρίας Άνταμ Νατζ – που έκανε την 49η συμμετοχή του με την Πορτογαλία στην 1η αγωνιστική – θέλει να γίνει ο 45ος παίκτης που φτάνει στις 50 συμμετοχές για την εθνική ομάδα της Ουγγαρίας, ενώ μόνο ο επιθετικός Άνταμ Σάλαϊ έχει περισσότερες συμμετοχές στο σημερινό ρόστερ (72).

●       Ο Γάλλος επιθετικός Καρίμ Μπενζεμά – που είναι 10ος στη λίστα με τους σκόρερ όλων των εποχών της Εθνικής Γαλλίας με 27 γκολ – δεν έχει σκοράρει ποτέ στο Euro στις προηγούμενες επτά συμμετοχές. Από το 1980, οι 28  προσπάθειές του στο γκολ χωρίς να σκοράρει είναι οι τρίτες περισσότερες από όλους τους παίκτες, πίσω από τον Αντρές Ινιέστα τηςΙσπανίας (34) και τον Κλάρενς Ζέεντορφ (33) της Ολλανδίας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.