Φινλανδία-Ρωσία 0-1: Πήραν το τρίποντο οι «Χρυσοί Αετοί» (hls)

Τη πρώτη της νίκη στο Euro 2020 πήρε η Ρωσία επικρατώντας 1-0 της Φιλανδίας για τη δεύτερη αγωνιστική του πρώτου ομίλου. Οι «Χρυσοί Αετοί», πέρασαν στην ισοβαθμία του Φιλανδούς και πλέον έχουν το πρώτο λόγο για την πρόκριση μέσω της δεύτερης θέσης εάν το Βέλγιο κερδίσει την Δανία.

Χάρις σε γκολ του Μίραντσουκ η Ρωσία πήρε τη νίκη απέναντι στην Φινλανδία και πανηγύρισε μαζί με τον κόσμο της το πρώτο της τρίποντο στο Euro 2020.

Θυμίζουμε, πως τη πρώτη αγωνιστική, η Ρωσία ηττήθηκε από το Βέλγιο με 3-0 ενώ η Φινλανδία πήρε τη νίκη με 1-0 κόντρα στη Δανία στο ντέρμπι της Σκανδιναβίας. Έτσι, η ουσιαστικά γηπεδούχους ομάδα, ήθελε πάση θυσία το θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να έχει ελπίδες πρόκρισης. Από την άλλη πλευρά, η Φινλανδία πρέπει πλέον να πάρει αποτέλεσμα κόντρα στο Βέλγιο ώστε να έχει έστω και λίγες ελπίδες για την επόμενη φάση του τουρνουά.

Η Φινλανδία μπήκε στο δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 5ο λεπτό έβαλε τη μπάλα στα δίχτυα χάρις σε εύστοχη κεφαλιά από κοντά του Πογιάνπαλο. Ωστόσο, μετά από υπόδειξη από το VAR, ο διαιτητής της αναμέτρησης ακύρωσε το γκολ διότι ο σκόρερ ήταν οριακά σε θέση οφσάιντ. Ο ρυθμός στο πρώτο ημίχρονο, ήταν αρκετά υψηλός. Η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω ενώ και οι δύο ομάδες είχαν αρκετές ευκαιρίες μπροστά από τις εστίες. Βέβαια, αυτή που πάταγε καλύτερα στο χορτάρι ήταν η Ρωσία, έχοντας μάλιστα 65% κατοχή μπάλας και 7 τελικές προσπάθειες. Μια από αυτές, κατέληξε και στα δίχτυα. Συγκεκριμένα, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου (45+2′), ο Μίραντσουκ με ένα εντυπωσιακό πλάσε στο γάμα του Χραντέσκι μέσα από τη περιοχή άνοιξε το σκορ και έγραψε το 0-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πιο ισορροπημένο αν και η Ρωσία φαινόταν να είχε το πάνω χέρι. Ωστόσο, και η Φιλανδία ήταν αρκετά ανταγωνιστική έχοντας χάσει πολλές ευκαιρίες με αποκορύφωμα αυτή του Πούκι στο 53ο λεπτό όταν βρέθηκε απέναντι από τον Σαφόνοβ. Οι δύο ομάδες έκαναν λίγα λάθη έχοντας 82% και 84% αντίστοιχα στο ποσοστό εύστοχων πασών. Μάλιστα, το ποσοστό κατοχής της Ρωσίας είχε μειωθεί στο 56% ενώ οι τελικές είχαν φτάσει στα ίσια. Εν τέλει, η Φινλανδία δεν κατάφερε να σκοράρει και να ισοφαρίσει με αποτέλεσμα να γνώρισε την πρώτη της ήττα στη διοργάνωση.

Την επόμενη αγωνιστική, η Φινλανδία αντιμετωπίζει το Βέλγιο και η Ρωσία τη Δανία σε έναν όμιλο που μοιάζει πολύ αμφίρροπος. Το μόνο σίγουρο μοιάζει πως είναι η πρόκριση του Βελγίου.

Φινλανδία (Μάρκου Κανέρβα): Χραντέσκι, Τόιβιο, Αραγιούρι, Ο΄Σόνεσι, Καμαρά, Σέλερ, Ράιταλα, Λουντ, Ούρονεν, Πούκι, Πογιάνπαλο

Ρωσία (Στάνισλαβ Τσερτσέσοβ): Σαφόνοβ, Φερνάντες, Ντίβεφ, Τζίκια, Κουζάεφ, Οτζόεφ, Μπαρίνοφ, Ζόμπνιν, Γκολόβιν, Μίραντσουκ, Τζούμπα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.