Δανία – Φινλανδία 0-1: Η κατάρρευση Έρικσεν επισκίασε την ιστορική νίκη (hls)

Η Φινλανδία κέρδισε 1-0 τη Δανία στην Κοπεγχάγη για τον 2ο Όμιλο του Euro, σε ένα ματς που επισκιάστηκε από την κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν.

Οι Φινλανδοί περίμεναν δεκαετίες για μία παρουσία σε τελικά μεγάλης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης και ζούσαν με το όνειρο μίας νίκης σε αυτό το επίπεδο.

Σήμερα επιτέλους την πέτυχαν, αλλά δεν μπόρεσαν να πανηγυρίσουν όπως ήθελαν. Η ομάδα του Μάρκου Κάνερβα, κέρδισε τη Δανία μέσα στην Κοπεγχάγη και έκανε ιδανικό ξεκίνημα στο Euro. Όμως το παραλίγο τραγικό περιστατικό που σημάδεψε το 43ο λεπτό του ματς δεν άφησε ούτε τον ίδιο τον σκόρερ του ιστορικού γκολ Τζοέλ Πογιάνπαλο να το γιορτάσει!

Λίγο πριν το τέλος του α’ μέρους, ο Κρίστιαν Έρικσεν κατέρρευσε χωρίς προφανή λόγο στο γρασίδι και όσα ακολούθησαν θα μείνουν στην ιστορία των Euro. Ευτυχώς ο άσος της Ίντερ συνήλθε μετά την κατάρρευσή του και έπειτα από απόφαση των δύο ομάδων το ματς συνεχίστηκε μετά από περίπου δίωρη διακοπή.

Μέχρι το «σημείο μηδέν» του ματς, στο 43ο λεπτό, η Δανία είχε τα ηνία χάνοντας αρκετές ευκαιρίες με τον τερματοφύλακα των Φινλανδών Χραντέτσκι να αναδεικνύεται σε ήρωα του αγώνα.

Μετά την επανέναρξη όμως, φάνηκε ότι οι Δανοί είχαν χάσει πλέον εκτός από τον καλύτερο παίκτη τους, και την ψυχολογία τους.

Οι «μπούφοι» το εκμεταλλεύτηκαν στο 58′ με τον Πογιάνπαλο να νικά με κεφαλιά τον Σμάιχελ γράφοντας το 1-0.

Η Δανία είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 74ο λεπτό όταν ο Πόουλσεν κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Αραγιούουρι, όμως η άψυχη εκτέλεση του Χόιμπιεργκ (ο Χραντέτσκι μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία) τα έλεγε όλα για την ψυχολογία των Δανών, που είχαν το νου τους περισσότερο σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου λίγα χιλιόμετρα παραπέρα.

Οι Φινλανδοί στα λεπτά που απέμειναν κράτησαν το αποτέλεσμα σε ένα απόγευμα που κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει, όχι όμως για το τελικό σκορ…

ΔΑΝΙΑ (Χιούλμαντ): Σμάιχελ – Βας (76′ Λάρσεν), Κερ (63′ Βέστεργκααρντ), Κρίστενσεν, Μέλε – Έρικσεν (43′ Γένσεν), Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι (76′ Κορνέλιους) – Πόουλσεν, Βιντ (63′ Όλσεν), Μπρέιθγουεϊτ.
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Κάνερβα): Χραντέτσκι – Τόιβιο, Αραγιούουρι, Ο’ Σόγκνεσι – Ράιταλα (90′ Βαεϊσάενεν), Λουντ, Σπαρβ (76′ Σούλερ), Καμαρά, Ούρονεν – Πογιάνπαλο (84′ Φορς), Πούκι (76′ Κάουκο).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.