Θα κάνουν ντεμπούτο… διαφορά θα κάνουν;

Το γεγονός ότι λόγω του κορωνοΐού η ΟΥΕΦΑ έχει μεγαλώσει τις αποστολές των ομάδων από τα 23 μέλη στα 26, δίνει την ευκαιρία σε ακόμη περισσότερους νέους ποδοσφαιριστές να κάνουν ντεμπούτο σε τελική φάση Euro.

Κάθε μεγάλη διοργάνωση αποτελεί ευκαιρία για τους νέους ποδοσφαιριστές να δείξουν την αξία τους και να εκτοξεύσουν τη φήμη τους στη διεθνή σκηνή.

Είναι αλήθεια ότι στη σύγχρονη εποχή των αναπτυγμένων διεθνών διασυλλογικών διοργανώσεων αυτή η ευκαιρία είναι διαθέσιμη σχεδόν σε ετήσια βάση, όμως το να αναδειχθούν πρωταγωνιστές σε τουρνουά εθνικών ομάδων είναι κάτι που ανέκαθεν «έχτιζε» θρύλους.

Το γεγονός ότι λόγω του κορωνοΐού η ΟΥΕΦΑ έχει μεγαλώσει τις αποστολές των ομάδων από τα 23 μέλη στα 26, δίνει την ευκαιρία σε ακόμη περισσότερους νέους ποδοσφαιριστές να κάνουν ντεμπούτο σε τελική φάση Euro.  

Υπάρχουν ορισμένοι οι οποίοι εκ των προτέρων μάλιστα γνωρίζουμε ότι θα έχουν σημαντικό ρόλο στις ομάδες. Πάμε να τους δούμε…

Φιλ Φόντεν

Στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ που έφεραν αντιμέτωπες τη Ντόρτμουντ με τη Μάντσεστερ Σίτι, όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον Έρικ Χάαλαντ. Τη διαφορά όμως έκανε ο Φιλ Φόντεν που σκόραρε από ένα γκολ σε κάθε ματς για τους «σίτιζενς». Το 2018 στο Μουντιάλ της Ρωσίας ο Φόντεν ήταν αρκετά νεαρός, 18 χρόνων, για να κάνει το ντεμπούτο του με την εθνική Αγγλίας στην οποία όμως τον τελευταίο ένα χρόνο έχει κατακτήσει θέση «με το σπαθί» του.

Φεράν Τόρες

Άλλος ένα ποδοσφαιριστής της Μαν. Σίτι ο οποίος υποστήριξε τη σημασία του για την εθνική Ισπανίας με εκείνο το χατ τρικ που πέτυχε στην εξάρα εις βάρος των Γερμανών. Ο Λούις Ενρίκε βλέπει στο πρόσωπο του έναν από εκείνους της επόμενης γενιάς που θα κληθούν να σηκώσουν στις πλάτες τους τη «ρόχα» στην επικείμενη αλλά και τις μελλοντικές διοργανώσεις.

Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα

Θαρρείς ότι πλησιάζει τα «πρώτα άντα» αλλά είναι μόλις 22 ετών. Ο τερματοφύλακας της Μίλαν και της εθνικής Ιταλίας παρότι νεαρός, είναι υπερβολικά έμπειρος για να σηκώσει το βάρος της υπεράσπισης της εστίας. Ενδεχομένως θα είχε ήδη κάνει ντεμπούτο σε μεγάλη διοργάνωση στο Μουντιάλ του 2018, όμως η Ιταλία δεν προκρίθηκε. Το 2015, όταν έκανε ντεμπούτο με τη Μίλαν στη Serie A ήταν μόλις 16 χρόνων…

Κάι Χάβερτζ

Ο άνθρωπος που καθόρισε τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, θυμίζοντας με το ρόλο του τον Κακά, αποτελεί ένα από τα νέα όπλα στο τελευταίο τουρνουά του Γιόακιμ Λεβ στον πάγκο των Γερμανών. Μπορεί στην Τσέλσι να νιώθουν ήδη δικαιωμένοι για την επιλογή τους, ωστόσο η παρθενική συμμετοχή σε Euro του Χάβερτζ μπορεί να εκτοξεύσει ακόμη περισσότερο την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.