Βέλγιο-Ελλάδα 1-1: Κυνηγούσε στο πρώτο, εξαιρετική στο δεύτερο (hls)

Από ένα ημίχρονο είχαν Βέλγιο και Ελλάδα στο φιλικό παιχνίδι που έγινε στις Βρυξέλλες-Στο 20’ ο Τοργκάν Αζάρ το 1-0, στο 66’ ο Τζαβέλας το 1-1

Η Εθνική βελτίωσε πολύ την απόδοσή της στο δεύτερο ημίχρονο του φιλικού αγώνα με το Βέλγιο στις Βρυξέλλες. Στο πρώτο μέρος κυνήγησε το Βέλγιο και στο… γήπεδο και στο σκορ, στο δεύτερο μέρος όμως η βελτίωση της Εθνικής ήταν εμφανής.

Σε αυτό το διάστημα εκτός από το γκολ της ισοφάρισης με τον Τζαβέλα κράτησε και τους κινδύνους μακριά από την εστία του Βλαχοδήμου. Το Βέλγιο, αν εξαιρέσει κάποιος το πρώτο δεκάλεπτο που η Εθνική είχε δύο εξαιρετικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, ήταν κυρίαρχο σε όλο το υπόλοιπο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου. 

Τα φιλικά 

Για την Ελλάδα ήταν το ένα από τα δύο φιλικά παιχνίδια που έχει σε αυτό το διάστημα. Το άλλο είναι με τη Νορβηγία, παιχνίδι που θα γίνει στη Μάλαγα, την επόμενη Κυριακή, 6/6. 

Το Βέλγιο είναι σε ρυθμούς EURO. Εχει να παίξει ακόμη ένα φιλικό, την επόμενη Κυριακή με αντίπαλο την Κροατία και ακολούθως θα μπει στην τελική ευθεία για την έναρξη των υποχρεώσεών του στο EURO. 

Τα πλάνα 

Ο Τζον Φαν’τ Σχιπ επέλεξε σχηματισμό 4-2-3-1 για την Εθνική. Ο Βλαχοδήμος στην εστία, δεξιός μπακ ο Ανδρούτσος και αριστερός ο Τσιμίκας. Στο κέντρο των μετόπισθεν ήταν ο Παπαδόπουλος με τον Τζαβέλα. Στους χαφ ήταν ο Μπουχαλάκης με τον Γαλανόπουλο, στις πτέρυγες Μασούρας και Γιαννούλης -δεξιά και αριστερά αντίστοιχα- και ο Μπακασέτας ήταν πίσω από τον Παυλίδη. 

Το Βέλγιο με σχηματισμό 3-4-3 είχε στην αρχική εντεκάδα τους εξής: Μινιολέ, Αλντερβάιρελντ, Ντεναγιέ, Μπογιατά, Μενιέ, Ντεντόνκερ, Πρατ, Τοργκάν Αζάρ, Ντοκού, Λουκάκου, Καράσκο.

Κοντά στο γκολ η Εθνική 

Η Εθνική ήταν η ομάδα που έφτασε πρώτη στην επίτευξη ενός τέρματος. Και μάλιστα είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο 10λεπτο. Στο 3’ ο Μασούρας βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Μινιολέ, πλάσαρε, απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Βελγίου. Στο 10’, ο Μασούρας από τα δεξιά γύρισε πολύ ωραία την μπάλα στον Μπακασέτα, αυτός σουτάρει στην κίνηση μέσα από την περιοχή, ο Μινιολέ διώχνει και πάλι. 

Παίρνει τον έλεγχο το Βέλγιο

Από το 15’ και μετά, το Βέλγιο παίρνει τον έλεγχο του αγώνα. Πιέζει σε όλους τους χώρους, η Εθνική δεν μπορεί να κρατήσει την μπάλα και αναγκάζεται σε άμυνα στο δικό της 1/3 του γηπέδου.

Το Βέλγιο με τον Ντοκού, τον Τοργκάν Αζάρ και τον Καράσκο, να είναι αρκετά ορεξάτοι, κυριαρχεί. Στο 14’ ο Πρατ από τα δεξιά γυρίζει την μπάλα, ωραία, για τον Λουκάκου, αυτός πλασάρει στην κίνηση, ο Βλαχοδήμος αντιδρά ενστικτωδώς και διώχνει την μπάλα. 

Το 1-0 και δοκάρι 

Το Βέλγιο άνοιξε το σκορ στο 20’. Ο Τοργκάν Αζάρ δίνει στον Καράσκο, αυτός του την επιστρέφει σε μια πολύ γρήγορη συνεργασία και ο Αζάρ πλασάρει στην κίνηση τον Βλαχοδήμο για το 1-0. Στο 36’ ο σκόρερ είχε δοκάρι. Ο Ντοκού έκανε την προσπάθεια από τα δεξιά, έβγαλε τη σέντρα, η μπάλα πέρασε από τον Λουκάκου και πήγε στον Τοργκάν Αζάρ που πλάσαρε, η μπάλα στο δοκάρι και άουτ.

Πάλι με Μασούρα 

Η Εθνική δεν είχε αλλαγές στην αρχή του δευτέρου μέρους. Οι δύο αλλαγές που έκανε ο Τζον Φαν’τ Σχιπ έγιναν στο 60’.

Στη θέση του Παυλίδη μπήκε ο Πέλκας και έπαιξε αυτός σέντερ φορ και στη θέση του Τσιμίκα μπήκε ο Κούτρης. Μετά την αλλαγή, ο Γιαννούλης γύρισε σε θέση αριστερού μπακ και ο Κούτρης έπαιξε μπροστά του.

Το παιχνίδι μέχρι το 60’ δεν είχε φάσεις. Η Εθνική ήταν αυτή που -όπως και στο πρώτο μέρος- δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή. Στο 61’ ο Μασούρας βγήκε στην πλάτη του Μπογιατά, σούταρε στην κίνηση, ο Μινιολέ διώχνει σε κόρνερ. 

Ισοφάριση με Τζαβέλα 

Η Εθνική παρέμεινε στην επίθεση και στο 66’ έγινε το 1-1. Ο Μασούρας εκτελεί φάουλ, ο Παπαδόπουλος με κεφαλιά-ψαράκι στέλνει την μπάλα στο δοκάρι, ο Τζαβέλας παίρνει το ρημάουντ και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Λίγο μετά το γκολ, στο 69’ ο Τζον Φαν’τ Σχιπ άλλαξε το δίδυμο των αμυντικών μέσων και πέρασε στο παιχνίδι τον Ζέκα και τον Σιώπη.

Η Ελλάδα κράτησε τον ρυθμό που είχε μέχρι το τέλος. Είχε καλή αμυντική λειτουργία και δεν άφησε το Βέλγιο να την απειλήσει. Το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος. 

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεζ): Μινιολέ (90’ Σελς), Αλντερβάιρελντ (82’ Τίλεμανς), Ντεναγιέ, Μπογιατά, Μενιέ, Ντεντόνκερ, Πρατ, Τ. Αζάρ (74’ Σαντλί), Ντοκού (46’ Μέρτενς), Λουκάκου (46’ Μπατσουάγι), Καράσκο (74’ Τροσάρ).

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν’τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Τζαβέλας, Παπαδόπουλος, Ανδρούτσος (80’ Σάλιακας), Τσιμίκας (60’ Κούτρης), Μπουχαλάκης (69’ Ζέκα), Γαλανόπουλος (69’ Σιώπης), Μασούρας, Μπακασέτας (80’ Μάνταλος), Γιαννούλης, Παυλίδης (60’ Πέλκας).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.