Ουγκό Λιορίς: «Αιώνιος» αρχηγός

Ο Ουγκό Λιορίς δεν είναι απλά εκείνος που φορά το περιβραχιόνιο στην εθνική Γαλλίας. Είναι ένας εμπνευσμένος ηγέτης που δεν αναζητά την επιβεβαίωση στα φώτα της δημοσιότητας.

Στη Νίκαια της Γαλλίας, εκεί που έγινε ποδοσφαιριστής αλλά πολύ περισσότερο ο σπάνιος χαρακτήρας που κοσμεί το γαλλικό ποδόσφαιρο, ο Ουγκό Λιορίς συμπλήρωσε 100 συμμετοχές ως αρχηγός της εθνικής Γαλλίας.

Στο φιλικό με την Ουαλία, το πρώτο ενόψει Euro 2020, ο τερματοφύλακας της Τότεναμ έγινε ο πρώτος στην ιστορία των «μπλε» που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό. 100 ματς ως αρχηγός, από τα συνολικά 124 στην καριέρα του με την εθνική ομάδα της χώρας του.

Ο δεύτερος απέχει πολύ από αυτή την επίδοση, καθώς έχει 54 ματς. Είναι εκείνος που κάθεται στον πάγκο των Παγκόσμιων Πρωταθλητών του 2018 Ντιντιέ Ντεσάν, ο οποίος «στάζει μέλι» για τον Λιορίς.

«Δεν είναι ένας παίκτης που ενδιαφέρεται για τα ρεκόρ. Είναι διακριτικός αλλά σαφής. Όταν μιλάει στα αποδυτήρια ή το γήπεδο όλοι τον ακούν».

Το σεβασμό και την εκτίμηση όλων τα έχει κερδίσει με το χαρακτήρα και την προσωπικότητα του. Είναι μια «ήρεμη δύναμη», την οποία ενισχύουν πια και οι αριθμοί.

Κόντρα στην Ουαλία όχι μόνο έγινε «κατοστάρης αρχηγός» αλλά ξεπερνώντας τον Τιερί Ανρί είναι πλέον μόνος δεύτερος σε συμμετοχές στην εθνική Γαλλίας, έχοντας 19 λιγότερες από το Μαρσέλ Ντεσαγί που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.

Όσοι αναζητάτε και σας αρέσουν οι ιστορίες που τροφοδοτούν οι συμπτώσεις δώστε σημασία στις γραμμές που ακολουθούν.

Ο Ουγκό Λιορίς φόρεσε για πρώτη φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην εθνική Γαλλίας στις 11 Νοεμβρίου 2010. Ήταν το διεθνές φιλικό με την Αγγλία, στο οποίο οι «μπλε» είχαν νικήσει με σκορ 2-1. Το ματς είχε γίνει στο Γουέμπλεϊ…

Πού είπαμε ότι διεξάγεται ο τελικός του Euro φέτος…;


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.