5ος Όμιλος: Βραδιά… Σβάρτσερ στο Λονδίνο (video)

Η Τσέλσι έκανε τα απολύτως απαραίτητα κόντρα στη Στεάουα, νίκησε με 1-0 την ομάδα του Βουκουρεστίου για την έκτη αγωνιστική του πέμπτου ομίλου και προκρίθηκε ως πρώτη στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Σκόραρε ο Μπα, σπουδαία βραδιά για τον Σβάρτσερ.

Η Τσέλσι έκανε τα απολύτως απαραίτητα κόντρα στη Στεάουα, νίκησε με 1-0 την ομάδα του Βουκουρεστίου για την έκτη αγωνιστική του πέμπτου ομίλου και προκρίθηκε ως πρώτη στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Σκόραρε ο Μπα, σπουδαία βραδιά για τον Σβάρτσερ.

Οι δύο ήττες από τη Βασιλεία στη φάση των ομίλων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης «καλύφτηκαν» με τέσσερις νίκες, με αποτέλεσμα οι «μπλε» του Ζοσέ Μουρίνιο να προκριθούν ως πρώτοι από το πέμπτο γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ, μαζεύοντας 12 βαθμούς με δεύτερη τη Σάλκε που κατέληξε στους 10.

Στους 8 τελείωσε η Βασιλεία, ενώ η Στεάουα έμεινε ουραγός στους τρεις, με τους Ρουμάνους, πάντως, να παρουσιάζονται αξιοπρεπέστατοι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» από το οποίο έφυγαν με ήττα 1-0. Ο Ντεμπά Μπα στο 11΄ άνοιξε και διαμόρφωσε το τελικό σκορ, αποδεικνύοντας στον Πορτογάλο τεχνικό του ότι μπορεί να βοηθήσει τη φετινή Τσέλσι κι ας μην υπολογίζεται! Χρησιμοποιήθηκε, επίσης, ο παροπλισμένος μέχρι τον αγώνα Άσλι Κόουλ και ο Κέβιν ντε Μπρούιν που έχει φέτος ελάχιστο χρόνο συμμετοχής.

Από στημένη φάση και αναμπουμπούλα στην άμυνα των φιλοξενούμενων χρίστηκε σκόρερ, με κοντινή προβολή κι εμπλοκή στη φάση και του Γκεοργκιέφσκι, ο Σενεγαλέζος που μετουσίωσε στο νικητήριο τέρμα την αρχική πίεση που άσκησαν οι Άγγλοι στη Στεάουα. Βασικός για 71 λεπτά αγωνίστηκε στο Λονδίνο ο Παντελής Καπετάνος, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Πιοβακάρι, με τους Ρουμάνους, πάντως, να μην κάνουν ευκαιρία της προκοπής ενώ ξέφυγαν από ορισμένες απειλητικές στο δεύτερο μέρος.

Πρόσωπο του αγώνα, δίχως άλλο, είναι ο Μαρκ Σβάρτσερ ο οποίος στα κλεισμένα 41 του χρόνια ντεμπούταρε στο Τσάμπιονς Λιγκ! Ο Αυστραλός τερματοφύλακας ξεκούρασε τον Πετρ Τσεχ και πήρε την ευκαιρία από τον Ζοσέ Μουρίνιο ν΄ αγωνιστεί για πρώτη φορά στη μεγάλη καριέρα του στην κορυφαία διοργάνωση της Γηραιάς Ηπείρου. Το γεγονός ότι κράτησε το «μηδέν», σ΄ ένα ξεκούραστο πάντως ματς γι΄ αυτόν, σαφώς και θα κάνει τη βραδιά αυτή μία γλυκιά ανάμνηση για τον έμπειρο γκολκίπερ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο): Σβάρτσερ, Ιβάνοβιτς, Λουίζ, Τέρι, Άσλι Κόουλ, Όσκαρ (66΄ Σούρλε), Μίκελ (74΄ Ραμίρες), Λάμπαρντ, Βίλιαν (80΄ ντε Μπρούιν), Μπα, Αζάρ
Στεάουα (Λαουρέντιου Ρέγκεκαμπφ): Ταταρουσάνου, Γκεοργκιέφσκι, Σούκαλα, Γκάρντος, Λατοβλεβίτσι, Τσίπτσιου, Ιάνκου, Πίντιλιι (64΄ Τάτου), Στάντσιου (60΄ Πρεπελίτα), Παρβουλέσκου, Καπετάνος (71΄ Πιοβακάρι)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.