Το… όνειρο του Κβιστ

Ο Βίλιαμ Κβιστ, αρχηγός της Κοπεγχάγης, ζει το όνειρο της πρόκρισης και μιλάει αποκλειστικά στο Novasports.gr.

Κάνατε την μεγάλη έκπληξη και καταφέρατε να πάρετε την πρόκριση για τη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Ποιό είναι το μυστικό της επιτυχίας;
“Νομίζω ότι είναι πολλά πράγματα που μας έφεραν μέχρι εδώ. Έχουμε ένα προπονητή και μια ομάδα που είναι μαζί για περίπου πέντε χρόνια. Έχουμε την ίδια φιλοσοφία και τον ίδιο σχεδιασμό τα τελευταία πέντε χρόνια, αποκτήσαμε εμπειρία με τη συμμετοχή μας και στο Europa League και στο Champions League και νομίζω πως απλά περιμέναμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω”.

Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η Κοπεγχάγη στο Τσάμπιονς Λιγκ;
Όλα μπορούν να συμβούν. Δεν έχουμε τώρα αγωνιστικές υποχρεώσεις και το πρώτο παιχνίδι για τη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι και το πρώτο μας επίσημο παιχνίδι. Είναι πρόβλημα για το ποδόσφαιρο της Δανίας αυτή η μεγάλη διακοπή και η έλλειψη αγωνιστικών υποχρεώσεων για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, όμως θα δούμε… Όλα μπορούν να συμβούν”.

Λίγο μετά την κλήρωση, όταν μαθαίνατε τα ονόματα των αντιπάλων σας, περιμένατε πως θα πάρετε την πρόκριση;
Όχι… Δεν το περιμέναμε. Πιστεύαμε βέβαια πως έχουμε κάποιες πιθανότητες και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί με την απόδοση μας μέχρι τώρα, νομίζω ότι ξεπεράσαμε το επίπεδο μας. Για μεγάλο χρονικό διάστημα είμαστε αήττητοι στο πρωτάθλημα μας και αποδίδουμε καλά. Δεν το περιμέναμε, όμως πιστεύαμε πως έχουμε την ευκαιρία. Είχαμε αντιμετωπίσει και στο παρελθόν τον Παναθηναϊκό, γνωρίζαμε πως είναι πολύ καλή ομάδα και καταφέραμε να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας”.

Καταφέρατε να κεντρίσετε το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων και ήδη υπάρχουν αρκετές φήμες για πιθανή μεταγραφή σου, καθώς και άλλων συμπαικτών σου σε σύλλογο εκτός Δανίας. Είσαι έτοιμος για να κάνεις το επόμενο βήμα;
“Όχι για την ώρα. Δεν θα μπορούσα να αγωνιστώ τώρα σε άλλο σύλλογο εκτός από την Κοπεγχάγη, αφού υπάρχει η μεγάλη πρόκληση του Τσάμπιονς Λιγκ. Όλοι μας απολαμβάνουμε την παρουσία μας στην ομάδα και ελπίζω πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την μεταγραφική αγορά…”

Η γνώμη σου για την παρουσία του Παναθηναϊκού στον όμιλο;
Πιστεύω πως και στο παιχνίδι στην Αθήνα, ήταν λίγο άτυχοι, αφού βρέθηκαν γρήγορα πίσω στο σκορ και δέχτηκαν την κόκκινη κάρτα με την αποβολή του Ζιλμπέρτο Σίλβα. Στο μεταξύ μας παιχνίδι ήταν λίγο άτυχοι, όμως είναι πολύ καλή ομάδα και διαθέτει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές όπως ο Τζιμπρίλ Σισέ. Όμως πιστεύω ότι κάτι λείπει… Δεν ξέρω τι μπορεί να είναι, όμως στο παρελθόν ήταν πιο δύσκολο να τον αντιμετωπίσουμε. Θυμάμαι ότι είχαμε δεχτεί μεγαλύτερη πίεση πριν λίγα χρόνια. Στο παιχνίδι μας είδατε ότι δεν δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, γιατί κυρίως είναι μόνο ο Σισέ στην μεγάλη περιοχή, εμείς είχαμε δύο αμυντικούς πάνω του και ήταν λίγο δύσκολο γι΄ αυτόν”.

Νίκος Τζουάννης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.