Στο ρελαντί και με τα «δεύτερα»!

Η Μπαρτσελόνα απαλλάχθηκε από την «κατάρα» της Ρούμπιν Καζάν

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ 2-0
Γήπεδο:
“Καμπ Νου”
Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)
Σκόρερ: 51′ Φοντάς, 83′ Βάθκεθ
Κίτρινες: 24′ Ριζίκοφ
Κόκκινες:

Η Μπαρτσελόνα απαλλάχθηκε από την «κατάρα» της Ρούμπιν Καζάν, την οποία νίκησε 2-0 έστω και με την. τέταρτη (μετά από δύο ισοπαλίες και μία ήττα) στην αυλαία της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «μπλαουγκράνα» είχαν ήδη κατακτήσει την πρωτιά στο γκρουπ και απλώς πρόσθεσαν μία ακόμη επιτυχία στο ενεργητικό τους, ενώ οι Ρώσοι έμειναν στην τρίτη θέση, άφησαν τελευταίο τον Παναθηναϊκό και θα συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους περιπέτεια στο Γιουρόπα Λιγκ.

Οι γηπεδούχοι είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση ως πρώτοι, γεγονός που επέτρεψε στον Πεπ Γκουαρντιόλα να προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές αφήνοντας εκτός αποστολής τους Τσάβι, Ντάνι Αλβες, Βίγια και Πέδρο και εκτός ενδεκάδας τους Μέσι, Βαλντές, Ινιέστα Πουγιόλ και Αμπιντάλ! Επιπλέον, συμπεριέλαβε στα πλάνα του και παίκτες από τη δεύτερη ομάδα.

Κατά συνέπεια, η «Μπάρτσα» παρουσιάστηκε με τελείως διαφορετικά πρόσωπα στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο, αυτό δεν την εμπόδισε να διατηρήσει την πρωτοβουλία απέναντι στους Ρώσους και να επιβάλει το ρυθμό της. Οι «μπλαουγκράνα» δεν πτοήθηκαν ούτε από τις δύο αναγκαστικές αλλαγές στις οποίες υποχρεώθηκε ο Γκουρντιόλα, που απέσυρε τον Χεφράν μόλις στο 12′ και τον Μπόγιαν στο 35′.

Οι Καταλανοί διατήρησαν την υπεροχή, είχαν και πάλι συντριπτικά ποσοστά στην κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο (74%-26%), όμως δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για τους φιλοξενούμενους. Από την άλλη, η Ρούμπιν δεν επωφελήθηκε από τις απουσίες της αντιπάλου της και δεν φάνηκε ιδιαίτερα στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο.

Στην επανάληψη, πάντως, οι «μπλαουγκράνα» συνδύασαν την υπεροχή τους με την επίτευξη δύο τερμάτων, που τους επέτρεψαν να φτάσουν στην κατάκτηση της νίκης. Στο 51′ ο Φοντάς έγινε κάτοχος της μπάλας μετά από πάσα του Αλκάνταρα και εξαπέλυσε σουτ με την μπάλα να βρίσκει στον Καλέσιν και να καταλήγει στα δίχτυα. Με τον τρόπο αυτό, ο Φοντάς συνδύασε την παρθενική του συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ με γκολ!

Οι Ρώσοι δεν είχαν τον τρόπο -ούτε το κίνητρο με την εξέλιξη που είχε πάρει το ματς στην Κοπεγχάγη- να αντιδράσουν απέναντι στην Μπαρτσελόνα στη σύνθεση της οποίας πέρασε το 62′ και ο Μέσι. Οι «μπλαουγκράνα» είχαν επιβάλει πλήρως το ρυθμό τους, ωστόσο η Ρούμπιν είχε μία καλή ευκαιρία στο 64′ αλλά ο Καραντενίζ νικήθηκε από τον τερματοφύλακα Πίντο. Η «Μπάρτσα» κλείδωσε, τελικά, τη νίκη στο 83′ όταν ο Βάθκεθ αξιοποίησε την ασίστ του Αντριάνο και διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Σημειώνεται πως οι τελικές προσπάθειες ήταν 17-5 και τα ποσοστά κατοχής της μπάλας 75%-25%, στοιχεία που καταδεικνύουν την εικόνα της συνάντησης.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Πίντο, Πικέ, Κρκιτς (34′ Μπάρτρα), Χεφρέν (12′ Βίκτορ Βάθκεθ), Μασεράνο, Μπούσκετς, Μάξγουελ, Αντριάνο, Φοντάς, Αλκάνταρα, Γιονάθαν (62′ Μέσι).
ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ (Κούρμπαν Μπερντίεφ): Ριζίκοφ, Κούζμιν, Ανσάλντι, Νάβας, Ριαζάντσεφ (61′ Κασάεφ), Μουράφσκι, Νομπόα, Καλέσιν, Μποκέτι, Μάρτινς (65′ Μεντβέντεφ), Καραντενίζ (75′ Μπιστρόφ).

Κώστας Φόλλας


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.