Φερέιρα: “Τέλειος αντίπαλος η Μπαρτσελόνα”

Τέλειο αντίπαλο, για πρώτο του παιχνίδι στον πάγκο του Παναθηναϊκού, χαρακτήρισε τη Μπαρτσελόνα ο Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Ο τεχνικός των “πρασίνων” ζήτησε από τους παίκτες του να μην φοβηθούν τους “μπλαουγκράνα”, ενώ ξεκαθάρισε ότι η ενδεκάδα που θα παρατάξει θα είναι η ίδια με αυτή που αντιμετώπισε τον Ηρακλή, με μία μόνο αλλαγή.

“Εχουμε πάθος να οργανωθούμε, να δουλέψουμε όχι μόνο για τη Μπαρτσελόνα, αλλά για το μέλλον. Εχω έρθει εδώ σε μία ομάδα που πρέπει να κερδίζει για την ιστορία της”, τόνισε αρχικά ο 64χρονος προπονητής και συνέχισε: “Είναι πολύ σημαντικό να δουλέψουμε και να καταλάβουν οι παίκτες ότι σε κάθε αγώνα θα κατεβαίνουμε για να κερδίσουμε. Θα πρέπει να παρατάξουμε μία ομάδα σοβαρή, που θα πρέπει να ξέρει τι θα κάνει, αντίστοιχη των προσδοκιών που έχουμε.

Ο σκοπός μου είναι να δώσω το έναυσμα στους παίκτες μου ότι δεν πρέπει να φοβηθούμε απέναντι στη Μπαρτσελόνα. Ίσως να αλλάξουμε κάτι, όχι όλα όσα έχω δει και χρειάζονται αλλαγές. Όχι τις θέσεις των παικτών, αλλά τον τρόπο σκέψης. Ακόμη και στο Γιουρόπα Λιγκ να συνεχίσουμε θα τα δώσουμε όλα, πρέπει να δώσουμε στον Παναθηναϊκό τη δυνατότητα να ξαναδείξει το μεγαλείο του”.

Ο κ. Φερέιρα έχρισε φαβορί για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ μία εκ των Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και μίας αγγλικής ομάδας, ενώ για την αυριανή αναμέτρηση πρόσθεσε: “Αλλαγές δεν μπορούν να γίνουν αμεσα. Αύριο θα παίξει η ομάδα που έπαιξε με τον Ηρακλή εκτός από έναν παίκτη. Πρέπει να δω ποιος θα είναι πιο υπεύθυνος για να μπορέσει να αναλάβει την ευθύνη να παίξει. Μετά σιγά-σιγά θα μπορέσουμε να μπούμε σε άλλες αλλαγές που μπορούν να γίνουν”.

    Πως φαντάζετε στο μέλλον τον δικό του Παναθηναϊκό; “Οι νίκες πρέπει να γίνονται με όλους και με μικρές και μεγάλες ομάδες. Να κάνουμε τους φιλάθλους μας να νιώθουν ενθουσιασμένοι μαζί μας, να κάνουμε ότι μπορούμε για να παραμείνουμε πρωταθλητές. Ηρθα εδώ γι’ ακόμη καλύτερα πράγματα”.

Το γεγονός ότι στο ντεμπούτο του στον πράσινο πάγκο θα βρει απέναντί του έναν αντίπαλο της δυναμικότητας της Μπαρτσελόνα, τόνισε: “Δεν θα ήθελα για πρώτο ματς άλλη ομάδα. Η Μπαρτσελόνα είναι τέλεια. Αύριο θα έχω μία καλύτερη εντύπωση, γιατί αύριο θα δώ το πνευματικό επίπεδο των παικτών, την ποιότητά τους, την ικανότητα τους, διότι αντιμετωπίζοντας μία από τις καλύτερες ομάδες είμαι πεπεισμένος ότι και οι παίκτες μου θα δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους”.

Κατσουράνης: “Έχουμε τη δυνατότητα να πετύχουμε κάτι σπουδαίο”
Τους παίκτες του Παναθηναϊκού εκπροσώπησε ο Κώστας Κατσουράνης… “Είναι ένα παιχνίδι που δίνει τη δυνατότητα να πετύχεις κάτι σπουδαίο. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε καλή εμφάνιση, ένα καλό ξεκίνημα με το νέο προπονητή κι αν έρθει η νίκη θα είναι κάτι σπουδαίο απέναντι στην κορυφαία ομάδα του κόσμου”.

Τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να πάρει θετικό αποτέλεσμα απέναντι στη Μπαρτσελόνα, ρωτήθηκε ο διεθνής άσος κι απάντησε: “Να έχουμε πειθαρχία, να βοηθάει ο ένας τον άλλον, να μην τους δώσουμε πολλούς χώρους και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα έχουμε επιθετικά. Να έχουμε πολύ πιο επιθετική άμυνα και να μην τους επιτρέψουμε να έχουν κατοχή μπάλας στο δικό μας μισό του γηπέδου”.

Ο Κατσουράνης τόνισε ότι ο στόχος της ομάδας είναι “.ρεαλιστικά το Γιουρόπα Λιγκ”, ενώ σε ερώτηση που του έγινε για το να οι παίκτες του Παναθηναϊκού τρόμαξαν με το 8-0 της “Μπάρτσα” επί της Αλμερία, απάντησε: “Δεν σημαίνει κάτι. Εμείς πρέπει να κάνουμε υπέρβαση σε σχέση με την εικόνα που έχουμε δείξει φέτος για να πάρουμε κάτι από το παιχνίδι”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.