Εκτός της συνέχειας του Τσάμπιονς Λιγκ έμεινε η κάτοχος του τροπαίου Τσέλσι παρά το γεγονός ότι συνέτριψε με 6-1 τη Νόρτζελαντ στο Λονδίνο.

Εκτός της συνέχειας του Τσάμπιονς Λιγκ έμεινε η κάτοχος του τροπαίου Τσέλσι παρά το γεγονός ότι συνέτριψε με 6-1 τη Νόρτζελαντ στο Λονδίνο. Οι “μπλε” έπιασαν τη Σαχτάρ που έχασε απ’ τη Γιουβέντους στους 10 βαθμούς, αλλά έμειναν στην τρίτη θέση αφού μειονεκτούν των Ουκρανών στην ισοβαθμία. Η Τσέλσι νίκησε 3-2 τη Σαχτάρ στην Αγγλία και έχασε με 2-1 στο Ντόνετσκ. Τα εκτός έδρας γκολ είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά.

Αν και το “τρίποντο” ήταν αυτοσκοπός για την ομάδα του Ράφα ΜΠενίτεθ, το σκορ άργησε να ανοίξει στο “Στάμφορντ Μπριτζ”. Ο Νταβίντ Λουίζ πέτυχε το 1-0 στο 38′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ενώ ο Φερνάντο Τόρες στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων.

Οι Δανοί μείωσαν στο 46′ με τον Τζον για να ακολουθήσουν τα γκολ των Κέιχιλ (51′), Τόρες (56′), Μάτα (63′) και Όσκαρ (71′) και να διαμορφωθεί το τελικό 6-1. Ευχάριστα νέα από το Ντόνετσκ, ωστόσο, δεν έφτασαν ποτέ στο Λονδίνο. Η Τσέλσι κατάφερε να γίνει η πρώτη ομάδα που κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ και στην επόμενη διοργάνωση αποκλείστηκε απ’ τη φάση των ομίλων.

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Κόουλ (60′ Μπέρτραντ), Κέιχιλ, Ιβάνοβιτς, Νταβίντ Λουίζ, Ραμίρες (65′ Όσκαρ), Μόουζες, Αζάρ, Ρομέου, Φερνάντο Τόρες, Μάτα (74′ Πάουλο Φερέιρα)

ΝΟΡΤΖΕΛΑΝΤ: Χάνσεν, Μτίλιγκα, Πάρκχερστ, Γκούντελαχ, Ρούνιε (10′ Μπέκμαν), Στόκχολμ, Λόρεντζεν, Τιτσίνοβιτς (65′ Ισά), Κρίστιανσεν (61′ Κίλντεντοφτ), Άντου, Τζον