Πρώτη “Κυρία” και… καλύτερη (video)

Η Γιουβέντους επικράτησε 1-0 της Σαχτάρ στο Ντόνετσκ και προκρίθηκε στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ αήττητη και πρώτη από τον 4ο όμιλο. Οι Ουκρανοί ακολουθούν τους Ιταλούς στην επόμενη φάση, καθώς ισοβαθμούν με την Τσέλσι της οποίας υπερτερούν.

Η Γιουβέντους επικράτησε 1-0 της Σαχτάρ στο Ντόνετσκ και προκρίθηκε στους “16” του Τσάμπιονς Λιγκ αήττητη και πρώτη από τον 4ο όμιλο. Οι Ουκρανοί ακολουθούν τους Ιταλούς στην επόμενη φάση, καθώς ισοβαθμούν με την Τσέλσι της οποίας υπερτερούν. Η Σαχτάρ είχε νικήσει 2-1 την Τσέλσι εντός έδρας και είχε χάσει με 3-2 στο “Στάμφορντ Μπριτζ”. Τα δύο γκολ στο Λονδίνο (τα περισσότερα εκτός γκολ στα μεταξύ τους) είναι και αυτά που της δίνουν ουσιαστικά την πρόκριση.

Οι γηπεδούχοι είχαν εξασφαλίσει το “εισιτήριο” από την επόμενη φάση και ήθελαν την ισοπαλία για να “κλειδώσουν” την πρωτιά. Η Γιουβέντους, όμως, είχε σοβαρότερους λόγους να θέλει τη νίκη, την οποία κατάφερε τελικά να πάρει. Οι “μπιανκονέρι” ήταν πιο κινητικοί στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης και ήταν αυτοί που έχασαν την καλύτερη ευκαιρία στο 29′ με τον Τζιοβίνκο να σουτάρει μόλις άουτ από την περιοχή μετά από πάσα του Βούτσινιτς. Την ώρα που η κατοχή ήταν οριακά υπέρ της Σαχτάρ, η Γιούβε είχε 7 τελικές στα πρώτα 45′ έναντι μόλις 1 των Ουκρανών.

Η Σαχτάρ φάνηκε πιο δραστήρια στην επανάληψη, αλλά οι καλές φάσεις ήταν και πάλι για τους φιλοξενούμενους. Ο Πίρλο σούταρε στο δοκάρι στο 53′ από το ημικύκλιο και στο 56′ η πρωταθλήτρια Ιταλίας πήρε το προβάδισμα. Ο Κούτσερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πιάτοφ με αυτογκόλ στην προσπάθειά του να κόψει τον Τζιοβίνκο μετά από σέντρα του Λίχτσταϊνερ, ο οποίος, ωστόσο, ήταν σε θέση οφσάιντ πριν κάνει τη σέντρα.

Ο Ιλσίνιο στο 67′ έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Μπουφόν, ενώ η Γιουβέντους έχασε ακόμη μια καλή ευκαιρία στο 69′ με τους Τζιοβίνκο, Πόγκμπα. Η Σαχτάρ ισοφάρισε τα δοκάρια, αλλά όσο κι αν πίεσε δεν μπόρεσε ποτέ να βρει τον δρόμο για την εστία των Ιταλών. Η “Κυρία” κράτησε το 1-0 και προκρίθηκε πανηγυρικά στην επόμενη φάση με 12 βαθμούς, 3 νίκες και 3 ισοπαλίες και γκολ 12-4.

ΣΑΧΤΑΡ: Πιάτοφ, Κούτσερ, Ρατ, Ρακίτσκι, Στεπανένκο, Φερναντίνιο, Βίλιαν, Άλεξ Τεϊξέιρα (65′ Ιλσίνιο), Σρνα, Εντουάρντο (46′ Ντέβιτς), Μκιταριάν

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Κιελίνι, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Λίχτσταϊνερ, Πόγκμπα, Πίρλο, Ασαμόα, Βιντάλ, Βούτσινιτς (88′ Μάτρι), Τζιοβίνκο (90’+2′ Τζιακερίνι)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.