Απίστευτη Τσέλσι, απίστευτη πρόκριση (vid)

Η Τσέλσι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, είδε τον Τέρι να αποβάλεται, τον Μέσι να χάνει πέναλτι, αλλά κατάφερε να κρατήσει και να πετύχει δύο γκολ με τους Ραμίρες, Τόρες και να πάρει αυτή το εισιτήριο για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που θα γίνει στο Μόναχο.

Η Τσέλσι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, είδε τον Τέρι να αποβάλεται, τον Μέσι να χάνει πέναλτι, αλλά κατάφερε να κρατήσει και να πετύχει δύο γκολ με τους Ραμίρες, Τόρες και να πάρει αυτή το εισιτήριο για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που θα γίνει στο Μόναχο. Δύο ευκαιρίες, δύο γκολ για τους Αγγλους.

Οτι και να γράψουμε για το παιχνίδι είναι λιγό. Η Μπαρτσελόνα είχε την καθολική υπεροχή και έμοιαζε να παίζει μόνη της στο γήπεδο. Μάλλον για να είμαστε πιο σωστοί, έπαιζε με μοναδικό αντίπαλο τον Ντρογκμπά. Ο Ιβοριανός έκανε κατάθεση ψυχής προκειμένου να σπρώξει την Τσέλσι στην πρόκριση και να αυτή έμεινε μέσα στο παιχνίδι το οφείλει σε αυτόν.

Παράλληλα η ομάδα του Ντι Ματέο έδειξε ότι ο μοναδικός της στόχος ήταν να κρατήσει άμυνα με νύχια και με δόντια και να προσπαθήσει να κλείσει τους διαδρόμους. Λογικό ήταν οι Καταλανοί να πάρουν τα ηνία του αγώνα και να πιέσουν την αντίπαλη εστία, όμως φαίνεται πλέον ξεκάθαρα πως οι αντίπαλες ομάδες έχουν καταλάβει όσο το δυνατόν καλύτερα το παιχνίδι τους και δεν δίνουν πλάτος στην άμυνά τους.

Αυτό έκανε και η Τσέλσι, η οποία στάθηκε υπερβολικά τυχερή στο Καμπ Νου. Αφού είδε την Μπαρτσελόνα να προηγείται, αφού η ίδια έχασε τον Τέρι που πήρε μία ανόητη κόκκινη κάρτα, ευτύχησε να δει και τον Ραμίρες να πετυχαίνει γκολ στην μοναδική της ευκαιρία. Και στάθηκε ακόμα πιο τυχερή όταν ο Μέσι εκτέλεσε πέναλτι στο δοκάρι του Τσεχ, διατηρώντας την παράδοση που τον θέλει να μην έχει σκοράρει ποτέ κόντρα στην Τσέλσι και τον Τσεχ.

Το δεύτερο ημίχρονο εξελίχθηκε σε θρίλερ, με την Μπάρτσα να είναι όλη μέσα στην περιοχή του Τσεχ και τον Βαλντέζ να πιάνει την μπάλα μόνο σε ένα σουτ του Ντρογκμπά από το… κέντρο. Η φράση “σαν την γάτα με το ποντίκι” δεν μπορεί να δείξει ακριβώς την εικόνα του αγώνα, καθώς ουσιαστικά ήταν κάτι περισσότερο.

Τελικά η Τσέλσι κράτησε ηρωϊκά με δέκα παίκτες, όπως είχε κάνει πριν από δύο χρόνια και η Ιντερ του Μουρίνιο, με αποτέλεσμα να πάει αυτή στο Μόναχο. Και πήγε γιατί ο Τόρες έσβησε ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που δαπανήθηκαν για την μεταγραφή του, καθώς ισοφάρισε σε 2-2 και έστειλε την ομάδα του στον τελικό.

Γήπεδο: Καμπ Νου
Διαιτητής: Τσουνιέτ Τσακίρ (Τουρκία)
Βοηθοί: Ντουράν, Ονγκούν,
Γκιοτσέκ, Γιλντιρίμ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Μασεράνο, Πουγιόλ, Πικέ (26΄λ.τρ. Ντάνιελ Αλβες), Κουένκα (68΄ Τέγιο), Τσάβι, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Φάμπρεγας (74΄ Κεϊτά), Μέσι, Σάντσες.
ΤΣΕΛΣΙ (Ρομπέρτο Ντι Ματέο): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Κέιχιλ (12΄λ.τρ. Μποσίνγκουα), Κόουλ, Λάμπαρντ, Όμπι Μίκελ, Μεϊρέλες, Ραμίρες, Μάτα (58΄ Καλού), Ντρογκμπά (80΄ Τόρες).

Διαβάστε την εξέλιξη του αγώνα από το Match Center του Novasports.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.