Προβάδισμα για τη Βασιλεία (vid)

Με γκολ στο 86', αλλά και δύο δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο, η Βασιλεία επικράτησε με 1-0 της Μπάγερν που... έπεσε πάνω σε έναν εξαιρετικό Ζόμερ.

Με γκολ στο 86′, αλλά και δύο δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο, η Βασιλεία επικράτησε με 1-0 της Μπάγερν που… έπεσε πάνω σε έναν εξαιρετικό Ζόμερ. Οι Βαυαροί είχαν σε συντριπτικό ποσοστό την κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο και στο μεγαλύτερο του αγώνα συνολικά (42%-58%), αλλά στο τέλος… τους χαλούσε πάντα τα σχέδια ο Ελβετός τερματοφύλακας.

Αν και έπρεπε να φτάσει το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά για να σημειωθεί γκολ στο κατάμεστο από 36.000 θεατές “Σεντ Γιάκομπ Παρκ”, η αλήθεια είναι ότι υπήρχαν φάσεις για περισσότερα τέρματα. Και μάλιστα από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Οι δύο τερματοφύλακες, ωστόσο, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα και ειδικά ο Γιαν Ζόμερ, ο οποίος και δεν “νικήθηκε” ποτέ.

Ο γκολκίπερ των γηπεδούχων πραγματοποίησε τέσσερις εντυπωσιακές επεμβάσεις στο πρώτο ημίχρονο, με την πρώτη στο σουτ του Ριμπερί στο 3′ και την εντυπωσιακότερη στο 29′, όταν απέκρουσε με το ένα χέρι σουτ του Αλάμπα. Η Βασιλεία, πάντως, δεν περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Αντίθετα, στάθηκε ιδιαίτερα άτυχη, καθώς δύο προσπάθειές της σταμάτησαν στα δοκάρια.

Ο Ντράγκοβιτς με κεφαλιά στο 16′ ανάγκασε τον Νόιερ σε μια ενστικτώδη απόκρουση για να βρει στη συνέχεια η μπάλα στο δοκάρι, κατάληξη που είχε και το σουτ του Αλεξάντερ Φράι από την περιοχή τέσσερα λεπτά αργότερα. Ο ρυθμός του αγώνα δεν έπεσε ούτε στην επανάληψη, οι φάσεις, όμως, ήταν κατά πολύ λιγότερες.

Ο Ζόμερ είπε “όχι” στον Λαμ στο 68′, ενώ στο 73′ σταμάτησε τον Γκόμεζ σε τετ α τετ και στη συνέχεια συγκρούστηκε με τον Μίλερ για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Αρκετή από τη… δόξα του Ελβετού πορτιέρε έκλεψαν ο προπονητής του, αλλά και οι Ζακ Ζουά και Βαλεντίν Στόκερ.

Οι δύο πρώτες αλλαγές του Φόγκελ συνδυάστηκαν άψογα στο 86′, με τον Στόκερ να είναι αυτός που με δυνατό σουτ πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα και χάρισε στη Βασιλεία μια σπουδαία νίκη. Και το δικαίωμα, φυσικά, να ονειρεύεται ότι η φετινή της ευρωπαϊκή “περιπέτεια” είναι πιθανό να μην τελειώσει στο Μόναχο.

ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Ζόμερ, Παρκ, Ντράγκοβιτς, Άμπραχαμ, Σταϊνχέφερ, Χούγκελ, Σακίρι (83′ Ζουά), Φ. Φράι (66′ Στόκερ), Τσάκα, Στρέλερ, Α. Φράι (90′ Καμπράλ)

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Λαμ, Μπάντστουμπερ, Τίμοστσουκ, Ριμπερί (81′ Μίλερ), Ρόμπεν, Αλάμπα, Κρος (89′ Όλιτς), Γκόμες


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.