Τρισδιάστατος!!!

Επική πρόκριση για τον ΠΑΟΚ στην επόμενη φάση του Champions League, καθώς με γκολ των Βαρέλα (7’), Πρίγιοβιτς (52’) και Ελ Καντουρί (60)’ άλωσε το St. Jakob-Park, νίκησε για δεύτερη φορά τη Βασιλεία και πλέον ξεκινάει να σκέφτεται τη Σπαρτάκ Μόσχας.

Επική πρόκριση για τον ΠΑΟΚ στην επόμενη φάση του Champions League, καθώς με γκολ των Βαρέλα (7’), Πρίγιοβιτς (52’) και Ελ Καντουρί (60)’ άλωσε το St. Jakob-Park, νίκησε για δεύτερη φορά τη Βασιλεία και πλέον ξεκινάει να σκέφτεται τη Σπαρτάκ Μόσχας.

Μπροστά σε δυόμιση χιλιάδες οπαδούς τους, ο Ραζβάν Λουτσέσκου κι οι ποδοσφαιριστές του απέδειξαν περίτρανα την ανωτερότητά τους και με ονειρεμένη απόδοση διέλυσαν τους Ελβετούς, διατηρώντας – όχι απλά – ζωντανό αλλά κατά πολύ ενισχυμένο το όνειρο της παρθενικής συμμετοχής στους ομίλους του Champions League, ενώ ήδη κατοχύρωσαν μια θέση στους ομίλους του Europa League, ότι κι αν γίνει από εδώ και στο εξής. 

Τα σχέδια των προπονητών

Ο Αλεξάντερ Φράι, επέλεξε την επιστροφή ποδοσφαιριστών που ξεκουράστηκαν στον αγώνα πρωταθλήματος με την Ξαμάξ αλλάζοντας εκ νέου τον σχηματισμό σε 4-2-3-1. Στόχος του ήταν να πιέσει τον ΠΑΟΚ από τα πρώτα λεπτά σημειώνοντας ένα γρήγορο γκολ και μεταφέροντας την πίεση στον «Δικέφαλο» εκμεταλλευόμενος και τη δυναμική της έδρας του. Την ίδια στιγμή, ο Ραζβάν Λουτσέσκου, απόλυτα πιστό στο 4-2-3-1, προέβη – αρχικά – σε μια διαφοροποίηση σε σχέση με την αντίστοιχη ενδεκάδα της Τούμπας, επιλέγοντας τον Ελ Καντουρί αντί του Ζαμπά, για την ωριμότητα και την εμπειρία του Μαροκινού. Ωστόσο, στην προθέρμανση «έχασε» και μια από τις πλέον σημαντικές του σταθερές καθώς ο Βιεϊρίνια ένιωσε ενόχληση και αναγκαστικά αντικαταστάθηκε από τον Χατσερίντι που πήρε θέση στο κέντρο της άμυνας, στέλνοντας τον Κρέσπο στο αριστερό άκρο της. 

Ο … αιφνιδιασμός 

Από τα πρώτα λεπτά ο ΠΑΟΚ έδειξε πως δεν προτίθεται να κλειστεί στην άμυνά του περιμένοντας τον αντίπαλο. Με πολύ καλή συνοχή, εξαιρετικές αποστάσεις κι αλληλοκάλυψη περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να βγει στον ελεύθερο χώρο και να καταφέρει πλήγμα στους γηπεδούχους. Ωστόσο, το … σενάριο αποδείχτηκε διαφορετικό. Μόλις στο 7’, από εκτέλεση κόρνερ του Πέλκα, ο ανενόχλητος Βαρέλα στο κέντρο της άμυνας πλάσαρε ανοίγοντας το σκορ και δείχνοντας σε συμπαίκτες κι αντιπάλους το τί θ’ ακολουθούσε. Οι Ελβετοί δέχτηκαν πολύ ισχυρό πλήγμα στην ψυχολογία τους που δεν έδειξαν ικανοί να το ξεπεράσουν στο πρώτο ημίχρονο. Αντέταξαν περισσή δύναμη αλλά από δημιουργικότητα … μηδέν, επιλέγοντας τα «γεμίσματα» στην περιοχή του «Δικεφάλου», εκεί όπου επικρατούσε ο απόλυτος νόμος των Χατσερίντι – Βαρέλα. 

Και το τελειωτικό «χτύπημα»

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Αλεξάντερ Φράι ν’ αλλάζει τον Στόκερ με τον Κάμπο. Οι Ελβετοί πίεσαν για την ισοφάριση , όμως η μοίρα τους είχε άλλα σχέδια. Στο 52’ από βολέ του Πασχαλάκη ο Πρίγιοβιτς έφυγε στην αντεπίθεση και με υποδειγματικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, συμπαίκτες και κόσμο της ομάδας του στα ουράνια κάνοντας το 0-2. Η πλάστιγγα είχε αρχίσει πλέον να γέρνει οριστικά προς την πλευρά του ΠΑΟΚ. Με συμπαγέστατο κέντρο, με εξαιρετικό Λημνιό κι έναν Πέλκα που δημιουργούσε διαρκώς (σ.σ. πάλι δυο ασίστ όπως και στο ματς της Τούμπας) χρειάζονταν αυτοκτονικές τάσεις για να χαθεί αυτό το ματς. Κι ο ΠΑΟΚ όχι απλά δεν τις είχε, αλλά με τον εξαιρετικό για το μεστό, δημιουργικό του παιχνίδι Ελ Καντουρί με απίθανο πλασέ στο 70’ από τα όρια της περιοχής έδωσε διαστάσεις θριάμβου διαμορφώνοντας το τελικό σκορ, ο δείκτης του οποίου θα μπορούσε να είναι και πιο … ψηλά καθώς Λημνιός και Πρίγιοβιτς είχαν επίσης σπουδαίες ευκαιρίες, αλλά μικρή σημασία έχει αυτό. 

Ο ΠΑΟΚ απέδειξε πως είναι πολύ καλύτερος από τη Βασιλεία, γνωρίζοντας την αποθέωση από τον κόσμο του που αποχαιρέτισε την ομάδα του φωνάζοντας «νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.