Πόρτο – Ολυμπιακός 2-0: Άσφαιρος

Ο Ολυμπιακός είχε εντυπωσιακά διαστήματα στο Πόρτο, αλλά δεν βρήκε γκολ και ηττήθηκε 2-0. Η Μ. Σίτι επικράτησε 2-0 της Μαρσέιγ στη Γαλλία στο έτερο ματς του ομίλου.

Ο Ολυμπιακός γνώρισε ήττα 2-0 από την Πόρτο στη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League, αν και είχε ιδιαιτέρως αποδοτικά αποσπάσματα στο ματς. Οι “ερυθρόλευκοι” δεν είχαν το γκολ, ενώ ατύχησε να δεχτεί γκολ από αναπάντεχο λάθος του Ανδρέα Μπουχαλάκη. Ντεμπούτο έκαναν οι Μπρούμα και Πέπε

Πως έπαιξαν

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με μία αλλαγή σε σχέση με το παιχνίδι απέναντι στη Μαρσέιγ. Ο Σισέ πήρε τη θέση του νοσούντος από κορωνοϊό Μπα. Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο παρέταξε επίσης την Πόρτο με 4-2-3-1. Ο Οτάβιο και ο Κορόνα ήταν οι ακραίοι επιθετικοί των “δράκων”. 

Ένα λάθος ήταν αρκετό

Το παιχνίδι ξεκίνησε με σαφή εικόνα. Η Πόρτο έδωσε την κατοχή της μπάλας στον Ολυμπιακό και προσπάθησε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Οι ερυθρόλευκοι φάνηκε πως περίμεναν αυτή την τακτική και δεν αιφνιδιάστηκαν στο ξεκίνημα του ματς. Στο 11ο λεπτό όμως το λάθος του Ανδρέα Μπουχαλάκη κόστισε ακριβά στον Ολυμπιακό.

Ο Έλληνας μέσος προσπάθησε να διώξει μπροστά από την περιοχή, όμως η μπάλα εξοστρακίστηκε με αναπάντεχο τρόπο. Ο Σέρτζιο Ολιβέιρα γύρισε μέσα από την περιοχή και αριστερά, ο Εμβιλά δεν κατάφερε να απομακρύνει σωστά. Η μπάλα έφτασε στον Φάμπιο Βιέιρα, ο οποίος με αριστερό πλασέ άνοιξε το σκορ. Στο 20ο λεπτό ο Ολυμπιακός απάντησε με την κεφαλιά του Ελ Αραμπί ύστερα από τη σέντρα του Βαλμπουενά. Ο Μαρτσεσίν μπλόκαρε με ευκολία.

Η Πόρτο έφτασε πολύ κοντά στο 2-0 στο 28ο λεπτό. Ο Ολιβέιρα βρήκε με κάθετη πάσα τον Μαρεγκά, ο Σα με επέμβαση σταμάτησε τον επιθετικό της Πόρτο. Ο επιθετικός από το Μάλι βρέθηκε σε επίκαιρη θέση και στο 33’, αλλά προτίμησε να κάνει το γύρισμα, παρά να τελειώσει τη φάση και ο Εμβιλά έκοψε!

Στο 40’ ο Ολυμπιακός έχασε τη σημαντικότερη ευκαιρία του με τον Ματιέ Βαλμπουενά, ο οποίος με λόμπα μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα προς την εστία της Πόρτο και του εξουδετερωμένου Μαρτσεσίν. Ο Εμπεμπά έστειλε την μπάλα κόρνερ με κεφαλιά. Το ημίχρονο έληξε με μοιρασμένη κατοχή μπάλας και τον Ολυμπιακό να έχει τέσσερις τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων οι δύο στον στόχο. Ένα λιγότερο συνολικά είχε η Πόρτο, αλλά και ένα γκολ. 

Σπουδαίο διάστημα πίεσης, κρύο γκολ στο φινάλε!

Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος για ένα γκολ επί της Πόρτο και είχε ένα σπουδαίο διάστημα πίεσης, με την Πόρτο να μην μπορεί να αντιδράσει. Στο 52’ ο Ραντζέλοβιτς έκανε εξαιρετικό πλασέ στην κίνηση μέσα από την περιοχή από σέντρα του Βαλμπουενά, αλλά ο Μαρτσεσίν απέκρουσε. Ένα λεπτό αργότερα ο Φορτούνης πήρε τη θέση του Μασούρα και ανέλαβε ρόλο στον άξονα με Βαλμπουενά και Ραντζέλοβιτς στις πτέρυγες. 

Στο 58ο λεπτό ο Φορτούνης είχε την πρώτη καλή του ευκαιρία με σουτ έξω από την περιοχή. Η μπάλα πέρασε κόρνερ μετά από κόντρα. Ο Ολυμπιακός έψαξε το γκολ από στατικές φάσεις με τον Σεμέδο, αλλά δεν τα κατάφερε. Στο 64’ ο Ελ Αραμπί σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Πέπε και κατέληξε κόρνερ. Στο 70ο λεπτό ο Μπρούμα έκανε ντεμπούτο αντί του Ραντζέλοβιτς, ενώ ο Βινάγκρε πέρασε στο ματς αντί του Χολέμπας.

Στο 77’ ο Ελ Αραμπί πήρε την μπάλα στον κενό χώρο σε θέση οφσάιντ, σύμφωνα με τον επόπτη, μετά την κάθετη πάσα του Βαλμπουενά. Στο 84ο λεπτό ο Πέπε πέρασε στο ματς αντί του Μπουχαλάκη και ο Χασάν αντί του Βαλμπουενά, όμως αμέσως ο Ολυμπιακός δέχτηκε γκολ από τον Σέρτζιο Ολιβέιρα. Στο 85’ ο Μαρεγκά γύρισε την μπάλα από δεξιά και ο Ολιβέιρα από κοντά με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Δύο λεπτά αργότερα ο Χασάν έχασε μεγάλη ευκαιρία απέναντι στον Μαρτσεσίν, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει! Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και ο Ολυμπιακός έφυγε ηττημένος από το Πόρτο. 

H ταυτότητα του ματς

Πόρτο-Ολυμπιακός 2-0

Γήπεδο: Ντραγκάο

Διαιτητής: Σίμπερτ (Γερμανία)

Σκόρερ: 11′ Βιεϊρά, 85′ Ολιβέιρα

Κίτρινες: 61′ Κορόνα, 80′ Φορτούνης, 82′ Ουρίμπε, 90′ Μαναφά

Συνθέσεις

Πόρτο: Μαρτσεσίν, Μαναφά, Εμπεμπά, Πέπε, Ζαϊντού, Σέρχιο Ολιβέιρα, Ουρίμπε, Κορόνα (69′ Εβανίλσον), Βιεϊρά (60′ Ναγκαζίμα), Οτάβιο (69′ Ντρούχιτς), Μαρεγκά

Ολυμπιακός: Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας (70′ Βινάγκρε), Μπουχαλάκης (84′ Χασάν), Εμβιλά, Ραντζέλοβιτς (70′ Μπρούμα), Βαλμπουενά (84′ Πέπε), Μασούρας (53′ Φορτούνης), Ελ Αραμπί.

Δείτε πως διαμορφώθηκε η βαθμολογία του τρίτου ομίλου μετά την ήττα της Μαρσέιγ από τη Μάντσεστερ Σίτι στη Γαλλία με 2-0.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.