Ολυμπιακός – Μαρσέιγ 1-0: Νίκη “Φαραωνικών” διαστάσεων! (vids)

Ο Αχμέντ Χασάν χρειάστηκε μια επαφή στο ματς για να χαρίσει τη νίκη στον Ολυμπιακό επί της Μαρσέιγ!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με το δεξί στη φάση των ομίλων του Champions League επικρατώντας 1-0 της Μαρσέιγ με γκολ του Αχμέντ Χασάν στις καθυστερήσεις. Ακυρωθέν γκολ μέσω VAR είχε ο Μασούρας. Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του ματς και αρκετές ευκαιρίες να σκοράρει νωρίτερα. Σπουδαία βραδιά από την πλειοψηφία των παικτών. Ξεχώρισαν Σα, Μπα, Εμβιλά, Βαλμπουενά, Μπουχαλάκης, Μασούρας! 

Πως έπαιξαν

Ο Πέδρο Μαρτίνς οδήγησε τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League της σεζόν 2020-2021 με αντίπαλο τη Μαρσέιγ με διάταξη 4-2-3-1. Η απουσία του Μαντί Καμαρά δεν έφερε στην εξίσωση τον Πέπε κι έτσι σαν αμυντικά χαφ ξεκίνησαν οι Εμβιλά και Μπουχαλάκης. Επιτελικό ρόλο μπροστά τους είχε ο Βαλμπουενά, ενώ ο Μαρτίνς έριξε στη μάχη Μασούρα και Ραντζέλοβιτς στα “φτερά”. Αναλυτικά το αρχικό σχήμα των Πειραιωτών: Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Βαλμπουενά, Ραντζέλοβιτς, Μασούρας, Ελ Αραμπί.

Ο Αντρέ Βίλας Μπόας θέλησε να εκμεταλλευτεί την απουσία του Μαντί Καμαρά και της πληθωρικότητας του στο χωρο του κέντρου. Κάτω από την εστία βρέθηκε ο Μανταντά, ενώ στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά οι Αμαβί, Τσαλέτα Καρ, Άλβαρο και Σακάι. Στη μεσία γραμμή η τριάδα στο 4-3-3 του Βίλας Μπόας ξεκίνησαν οι Ρονζιέ, Γκουέγιε και Σανσόν, ενώ ως προωθημενοι αγωνίστηκαν στο ξεκίνημα οι Παγιέτ, Τοβέν και Μπενεντέντο.

Του έλειψε η τελική προσπάθεια! 

Ο Ολυμπιακός ήταν προσηλωμένος σε μεγάλο βαθμό στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με τη Μαρσέιγ και κράτησε με σχετική ευκολία το “μηδέν” στην άμυνα, ωστόσο δεν ήταν αποτελεσματικός στην επίθεση παρά τις καλές ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν! Η Μαρσέιγ απείλησε πρώτη με καλό σουτ του Τοβέν στο 6ο λεπτό, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα εκτός εστίας του Σα. Ο Ολυμπιακός απάντησε στο δέκατο λεπτό με εξίσου σημαντική ευκαιρία. Ο Μασούρας μπήκε από δεξιά στην περιοχή και γύρισε έξυπνα για τον Εμβιλά, ο οποίος έπιασε σε πρώτο χρόνο το βολέ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι! 

Ο Ολυμπιακός συνέχισε με αυτοπεποίθηση και στο 12′ ο Μπουχαλάκης έπιασε ωραίο σουτ εκτός περιοχής που κόντραρε σε σώματα Γάλλων και πέρασε κόρνερ. Ο Ελ Αραμπί προσπάθησε χωρίς αποτέλεσμα να μπει στην πορεία της μπάλας. Στο ημίωρο η Μαρσέιγ έχασε νέα ευκαιρία, καθώς ο Τοβέν εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μπα, ο οποίος κουβάλησε άσκοπα την μπάλα στη μεσαία γραμμή. Ο Γάλλος ήταν ξανά άστοχος, ευτυχώς για Μπα και Ολυμπιακό. Η σπουδαιότερη στιγμή της Μαρσέιγ ήρθε στο 32ο λεπτό. Ο Αμαβί έφυγε από Ραφίνια και Ραντζέλοβιτς και έβγαλε ωραία παράλληλη σέντρα στην περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά ο Τοβέν αστόχησε αν και αφύλακτος! 

Ο Μασούρας ήταν αρκετά κινητικός και στο 39΄ αναζήτησε ξανά την ασίστ. Ο Έλληνας μέσος μετά από κούρσα έψαξε τον Ελ Αραμπί στη μικρή περιοχή, αλλά ο Μαροκινός δεν έπιασε όπως θα ήθελε το πλασέ. Πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους ο Μασούρας και πάλι είχε ευκαιρία να μοιράσει γκολ, αλλά η σέντρα του στην περιοχή για Ελ Αραμπί και Ραντζέλοβιτς ήταν δυνατή! 

Είχε Χασάν!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία της Μαρσέιγ! Το λάθος της άμυνας του Ολυμπιακού έφερε τον Μπενεντέτο απέναντι από τον Ζοσέ Σα, αλλά ο Πορτογάλος πορτιέρε επενέβη σωτήρια! Στο 52ο λεπτό ο Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα από το 1-0. Ο Μασούρας σκόραρε, αλλά μέσω VAR το γκολ ακυρώθηκε ως offside. Είχε προηγηθεί σουτ του Βαλμπουενά που σταμάτησε ο Μανταντά, στέλνοντας την μπάλα στον Μασούρα. Όταν ο Γαλλος σούταρε, ο Μασούρας ήταν ελάχιστα εκτεθειμένος. 

ΔΕΙΤΕ την σπουδαία επέμβαση του Σα!

Στο 68′ ο Ραντζέλοβιτς έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Μανταντά. Είχε προηγηθεί προσπάθεια του Ελ Αραμπί απέναντι από τον Μανταντά φεύγοντας στον ελεύθερο χώρο, αλλά ο Άβαρο είχε καθοριστική επέμβαση. Ο Μαροκινός ήταν offside, οπότε το δοκάρι δεν καταγράφηκε.  

Ο Βαλμπουενά ήθελε πολύ το γκολ και το έψαξε και στο 71′. Ο Μασούρας γέμισε από αριστερά και ο Γάλλος έπιασε από κοντινή απόσταση το σουτ, η μπάλα σταμάτησε πάνω στον Μανταντά! 

Στο 76ο λεπτό ξεκίνησαν οι αλλαγές για τη Μαρσέιγ. Ο Ράντονιτς πέρασε αντί του Παγέ, ο Κουζάνς αντί του Σανσόν και ο Λουίς Ενρίκεαντί του Μπενεντέτο. Ο Μαρτίνς απάντησε με Φορτούνη αντί Ραντζέλοβιτς. Ο Βαλμπουενά πέρασε δεξιά και ο Φορτούνης στον άξονα. Στο 84′ ο Βαλμπουενά έβγαλε σέντρα, πήρε την κεφαλιά ο Ελ Αραμπί στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 84′ ο Χασάν πέρασε στη θέση του Μασούρα. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και έχασε νέα ευκαιρία στο 88′ με τον Σεμέδο να απειλεί με τον ώμο σε εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά.

Το μοναδικό γκολ της βραδιάς ήρθε από τον Αχμέντ Χασάν στις καθυστερήσεις. Ο Βαλμπουενά έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Χασάν με καρφωτή σκαστή κεφαλιά από κοντά, έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μανταντά, που δεν κατάφερε να αντιδράσει! Ήταν το πρώτο γκολ του Χασάν στο Champions League και το πιο σημαντικό με τη φανέλα του Ολυμπιακού! 

ΔΕΙΤΕ το γκολ νίκης του Χασάν!

Τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε και ο Ολυμπιακός έφτασε στη σπουδαία νίκη, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης!

H ταυτότητα του ματς:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Εμβιλά Μπουχαλάκης, Ραντζέλοβιτς (78′ Φορτούνης) , Βαλμπουενά (90+3′ Σισέ), Μασούρας (84′ Χασάν), Αραμπί (90+3′ Βινάγκρε).

ΜΑΡΣΕΪΓ (Αντρέ Βίλας-Μπόας): Μανταντά, Σακάι, Άλβαρο, Τσάλετα-Τσαρ, Αμαβί, Ρονζιέ, Γκέιγ, Σανσόν, Τοβέν, Μπενεντέτο, Παγιέ.

ΓΚΟΛ: 90+1′ Χασάν

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία)

ΒΟΗΘΟΙ: Φίλιπο Μέλι (Ιταλία), Τσίρο Καρμπόνε (Ιταλία)

ΤΕΤΑΡΤΟΣ: Πιέρο Τζακομέλι (Ιταλία)

VAR: Μάρκο Γκουίντα (Ιταλία)

AVAR: Τζόρτζο Περέτι (Ιταλία)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.