ΠΑΟΚ-Κράσνονταρ 1-2: Κρίμα κι άδικο… (HL)

Όντας καλύτερος, αλλά αναποτελεσματικός κι άτυχος ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Κράσνονταρ στην Τούμπα, αποχαιρέτησε το Champions League και συνεχίζει στους ομίλους του Europa League.

Όντας καλύτερος αλλά αναποτελεσματικός κι άτυχος ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με 2-1 (73’ αυτογκόλ Μιχαηλίδης, 78’ Καμπελά-77’ Ελ Καντουρί) από την Κράσνονταρ στην Τούμπα, αποχαιρέτισε το Champions League και συνεχίζει στους ομίλους του Europa League. 

Τα πλάνα των προπονητών 

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει λένε σ’ ένα γνωμικό που έδειξε πως αφουγκράζεται πλήρως ο Αμπέλ Φερέιρα. Βέβαια, μπορεί η ίδια 11άδα που παρέταξε και στο Κράσνονταρ να μην είχε νικήσει, όμως ήταν αυτήν που με την εμφάνισή της είχε δείξει πως αφενός μπορεί να εφαρμόσει απόλυτα το αγωνιστικό του πλάνο, αφετέρου ήταν αυτή που είχε θέσει εκτός – και – την Μπενφίκα. Με ειδοποιό διαφορά πλέον την παρουσία των νεοαποκτηθέντων ΟυαγγέΤσόλακ στον πάγκο για το κρίσιμο δεύτερο ημίχρονο . 

Ο Μουράντ Μουσάεφ, σα να μην του έφτανε η απουσία του Βάντερσον, ήρθε να προστεθεί και μια ακόμη – εξίσου – σημαντική, όπως τέτοια ήταν του Όλσον. Δυο απουσίες σε καίριες θέσεις καθώς αφορούν το μεσοεπιθετικό παιχνίδι των Ρώσων, την απόλυτη αιχμή τους. Ο 36χρονος Ρώσος τεχνικός βρήκε απάντηση στα πρόσωπα των Ούτκιν και Γκαζίνσκι, στο άκρο και το κέντρο της μεσαίας γραμμής αντίστοιχα. 

Καλύτερος αλλά χωρίς γκολ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος στο ματς να επιβάλλει τον ρυθμό του. Εξ αρχής πήρε τον έλεγχο του ματς, έδειξε πως δεν είχε τον παραμικρό φόβο για τον αντίπαλό του δίχως αυτό να αποβαίνει εις βάρος στην ανασταλτική του λειτουργία. Με σωστές αποστάσεις, έγκαιρες αλληλοκαλύψεις έβρισκε τον τρόπο να βγαίνει στην επίθεση, ειδικά όταν έβρισκε μπροστά του ανοικτούς χώρους. 

Προς επίρρωσιν των παραπάνω, μόλις στο 1ο λεπτό κατάφερε να δημιουργήσει επικίνδυνες συνθήκες στην αντίπαλη περιοχή με όφελος το πρώτο κόρνερ στο ματς! Με τη συμπλήρωση του πρώτου πενταλέπτου η Κράσνονταρ ανέβασε τις γραμμές της προσπαθώντας να δημιουργήσει συνθήκες πίεσης στην ανάπτυξη των γηπεδούχων, δίχως όμως να καταφέρει πολλά. 

Στο 6’ μια ωραία συνεργασία του Γιαννούλη εντός αντίπαλης περιοχής σταμάτησε από χέρι του Τζόλη. Στο 10’ από φάουλ του Αντ. Ζίβκοβιτς ο Σαφόνοφ καρδιοχτύπησε εαυτόν και συμπαίκτες αφού δεν υπολόγισε καλά αλλά στάθηκε τυχερός με την μπάλα από την άστοχη έξοδό του να καταλήγει κόρνερ. Η πρώτη πολύ καλή στιγμή για τον «Δικέφαλο» ήρθε στο 15’ όταν έπειτα από αρμονική ανάπτυξη η μπάλα έφτασε αριστερά στον Αντ. Ζίβκοβιτς, ο Σέρβος μπήκε στην περιοχή αλλά το διαγώνιο, συρτό σουτ έδιωξε ο Σαφόνοφ σε κόρνερ. 

Δύο λεπτά μετά ήταν η σειρά του Ελ Καντουρί να δοκιμάσει την ετοιμότητα του Ρώσου πορτιέρε με δυνατό μεν αλλά με το αριστερό σουτ εκτός περιοχής και τον Σαφόροφ να μπλοκάρει. Στο 21’ η παράλληλη σέντρα του Τζόλη από τύχη των Ρώσων δεν έφτασε στο δεύτερο δοκάρι όπου περίμενε ο Πέλκας

Με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή η Κράσνονταρ απείλησε ουσιαστικά για πρώτη φορά στο 29’ με τον Βιλένα, με σουτ που πέρασε άουτ και στο 32’ ο Καμπελά βρέθηκε σε καλή θέση εντός περιοχής αλλά το σουτ που επιχείρησε έδιωξε ο Ζ. Ζιβκοβιτς με γροθιές. Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήρθε τρία λεπτά μετά με τον Κρέσπο να χάνει μοναδική ευκαιρία στέλνοντας με κεφαλιά την μπάλα πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα! Και τον κύκλο των χαμένων ευκαιριών ολοκλήρωσε ο Ελ Καντουρί στο 45’ με σουτ εκτός περιοχής στην αγκαλιά του Σαφόροφ

Χωρίς ευκαιρία γκολ … 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς διαφοροποιήσεις και για τις δύο ομάδες. Ωστόσο οι γηπεδούχοι έδειχναν να συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησαν. Στο 47’ «κεραυνός» του Αντ. Ζίβκοβιτς πέρασε άουτ και στο 54’ εξαιρετική φαλτσαριστή σέντρα του Γιαννούλη από αριστερά, δεν πρόλαβε για χιλιοστά ο Πέλκας στο πρώτο δοκάρι προ του Σαφόροφ! Η πίεση ωστόσο συνεχίστηκε με τον Βαρέλα να παίρνει την κεφαλιά από κόρνερ και την μπάλα να περνάει μόλις άουτ!

Ο Μουράτ Μουσάεφ βλέποντας πως η ομάδα του είχε χάσει το κέντρο δεχόμενη μεγάλη πίεση αντικατέστησε τον Ούτκιν με τον Σμόλνικοφ στο 58’, που έμελλε ν’ αποδειχτεί καθοριστική όχι γιατί στη φάση του γκολ η μπάλα έφυγε από τα πόδια του αλλά για τη δουλειά που έκανε ανασταλτικά στην πλευρά του. Ένα λεπτό μετά ο Αμπέλ Φερέιρα «απάντησε» με τους ΟυαγγέΤσόλακ αντί των ΚρέσποΠέλκα. Διαφοροποιήσεις που αλλοίωσαν ελαφρώς τη συνοχή των γηπεδούχων. Στο 64’ και οι δύο ομάδες ζήτησαν πέναλτι σε φάσεις με πρωταγωνιστές τους Κλάεσον και Τσόλακ αντίστοιχα.  

Μετά την υπερπροσπάθεια των πρώτων λεπτών η κόπωση άρχισε να κάνει την εμφάνισή της κυρίως στο δίδυμο των χαφ με τους ΣβαμπΕλ Καντουρί να δείχνουν πλέον κουρασμένοι επηρεάζοντας την όλη εικόνα. Παρόλα αυτά ο ΠΑΟΚ έμεινε στην επίθεση, πίεζε όμως η ατυχία τον περίμενε σε μια αντεπίθεση και συγκεκριμένα στο 73’. Ο Σμόλνικοφ έφυγε από αριστερά, έβγαλε τη σέντρα ο Μιχαηλίδης που κάλυψε την ευθεία είδε την μπάλα να χτυπάει στο πόδι του και με τον Ζ. Ζίβκοβιτς εκτός θέσης η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1.

Στο 74’ ο Μπεργκ έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει πλασάροντας άστοχα πάνω από την εστία με το αριστερό. Παρόλα αυτά η αντίδραση ήρθε στο 77’ όταν σε εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Αντ. Ζίβκοβιτς ο Ελ Καντουρί με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα. Αλλά η χαρά δεν κράτησε πολύ καθώς ένα λεπτό μετά ο Βιλένα επιχείρησε το σουτ, ο Ζ. Ζίβκοβιτς απέκρουσε η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και στην επαναφορά σε κενή εστία ο Καμπελά διαμόρφωσε το τελικό 1-2. 

Όσο κι αν προσπάθησε στο υπόλοιπο του ματς ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε ν’ αλλάξει κάτι ουσιαστικό μένοντας με την πικρία της μεγάλης χαμένης ευκαιρίας, όντας καλύτερος του αντιπάλου του και στα δύο ματς, χωρίς όμως να καταφέρει να το εξαργυρώσει στον αγωνιστικό χώρο 

Δείτε τα highlights:

Διαιτητής

Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία)

Βοηθοί

Αλεσάντρο Τζιαλατίνι (Ιταλία)

Φαμπιάνο Πρέτι (Ιταλία)

Τέταρτος

Ντανιέλε Ντόβερι (Ιταλία)

Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Αμπ. Φερέιρα): Ζ. Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα (76’ Σφιντέρσκι), Μιχαηλίδης, Κρέσπο (59’ Ουαγγέ), Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Πέλκας (σ.σ. αρχηγός) (59’ Τσόλακ), Αντ. Ζίβκοβιτς, Τζόλης. 

Κράσνονταρ (Μ. Μουσάεφ): Σαφόνοφ, Πετρόφ, Μαρτίνοβιτς (σ.σ. αρχηγός), Κάιο, Ραμίρεζ, Ούτκιν (58’ Σμόλνικοφ), Γκαζίτσκι (83’ Καμπόλοφ), Βιλένα, Κλάεσον, Καμπελά (85’ Σουλεϊμάνοφ), Μπεργκ. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.