ΠΑΟΚ: Το 3-4-3 από εκεί άρχισαν όλα (pics)

Από το Ηράκλειο στην πρόκριση επί της Μπεσίκτας-Τα 11 ημίχρονα του νέου σχεδιασμού του Αμπέλ Φερέιρα στον ΠΑΟΚ-Οι ρόλοι και οι παίκτες κλειδιά

Το παιχνίδι του ΠΑΟΚ στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ είχε τελειώσει. Ήταν 4 Ιουλίου για τα play off. Στον ΠΑΟΚ κυριαρχούσε το πολύ όμορφο γκολ του Μιχαηλίδη με την απευθείας εκτέλεση φάουλ που διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Στον σχολιασμό του αγώνα, μεταξύ άλλων, γινόταν και μια αναφορά… “ο ΠΑΟΚ στο β’ μέρος άλλαξε τον σχηματισμό και από το 4-2-3-1 έπαιξε με τριάδα στην άμυνα”. Τελεία… 

Το σύστημα αλλάζει 

Όμως… Κάπως έτσι, το σύστημα άλλαξε. Ο θιασιώτης του 4-4-2, Αμπέλ Φερέιρα (αρκετές φορές έκανε αναφορά, και δημοσίως, σε έναν σχηματισμό που αγαπά) επιλέγει να συνεχίσει με το σύστημα που είχε στο β’ μέρος του αγώνα στο Ηράκλειο. Κι από τότε δεν το αλλάζει

Ακολουθούν -μέχρι σήμερα- πέντε παιχνίδια και σε αυτά υπάρχει, μεταξύ άλλων, η εκτός έδρας νίκη επί του Ολυμπιακού στα play off και η πρόκριση με την Μπεσίκτας.

Είναι 10 ημίχρονα και συν εκείνο στο Ηράκλειο, 11. 

Οι πλάγιοι φουλ μπακ 

Για τους διαδρόμους που ανοίγουν για τους πλάγιους φουλ μπακ οι επιλογές του Αμπέλ Φερέιρα ήταν (σε όλα αυτά τα παιχνίδια) ο Ροντρίγο Σοάρες (από τα δεξιά) και ο Δημήτρης Γιαννούλης, από τα αριστερά.

Ο Ροντρίγκο Σοάρες -λόγω τραυματισμού- θα είναι απών από το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με αντίπαλο την Μπενφίκα. Ποιος θα αγωνιστεί από τα δεξιά;

Θα είναι ο Μάτος; Θα είναι ο Λημνιός που μπήκε στη θέση του Σοάρες όταν τραυματίστηκε και αποχώρησε από το παιχνίδι με την Μπεσίκτας; Θα δείξει. 

Ο Γιαννούλης 

Σε ό,τι αφορά στην αριστερή πλευρά η παραγωγή επιθετικών ενεργειών από εκεί δεν ήταν είδηση υπό την έννοια πως και όταν ο ΠΑΟΚ έπαιζε με την 4άδα πίσω, το παιχνίδι πήγαινε αρκετά από τα αριστερά, με μοχλό τον Γιαννούλη. 

Μιχαηλίδης και Τζόλης 

Τούτο το διάστημα με τον συγκεκριμένο σχηματισμό ανέδειξε πιο πολύ και τους δύο παίκτες που προωθήθηκαν από την ομάδα Νέων, τον Γιάννη Μιχαηλίδη και τον Χρήστο Τζόλη.

Και οι δύο ήταν ήδη στην πρώτη ομάδα. Σε αυτά τα παιχνίδια όμως είναι -σε όλα- βασικοί.

Στο πρώτο παιχνίδι στο Ηράκλειο (από εκεί που άρχισαν όλα) αμφότεροι είχαν μπει ως αλλαγή στο β’ μέρος.

Ο Μιχαηλίδης είχε μπει από την αρχή του β’ ημιχρόνου και ο Τζόλης είχε μπει στη θέση του Στοχ στο 61’. 

Σε όλα βασικοί 

Από το Ηράκλειο και μετά και ο Μιχαηλίδης και ο Τζόλης ήταν σε όλα τα παιχνίδια βασικοί με πιο πρόσφατο φυσικά αυτό με την Μπεσίκτας με τη σπουδαία πρόκριση του ΠΑΟΚ που είχε -και- την υπογραφή του Τζόλη με τα δύο γκολ και τη μία ασίστ. 

Ο Μιχαηλίδης, στην τριάδα της άμυνας, είναι ο αριστερός αμυντικός και ο Τζόλης είναι πάντα στην επίθεση. Είτε με τρεις μπροστά, είτε με δύο, είτε με Ακπομ, είτε με Σφιντέρσκι. 

Οι εναλλαγές 

Σε αυτά τα παιχνίδια ο Φερέιρα είχε και εναλλαγές στον σχηματισμό με τη βάση βέβαια να είναι πάντα η ίδια.

Απλώς είχε και το 3-5-2, με 3-4-1-2 και το 3-4-3 και με συγκεκριμένους ρόλους για Σβαμπ και Πέλκα που μπήκαν στο παιχνίδι με την Μπεσίκτας.

Ο Αυστριακός ως νέο πρόσωπο στο ρόστερ με μετεγγραφή και ο Πέλκας επιστρέφοντας από τον τραυματισμό που τον κράτησε εκτός από μια σειρά αγώνων στα play off. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.