Σύμφωνα με αυτή τονίζει, πως αν υπάρξει διακοπή στο εγχώριο πρωτάθλημα μια χώρας, τότε αυτόματα θα τεθεί σοβαρός κίνδυνος συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, για τις ομάδες της εκάστοτε λίγκας.
Ολα αυτά ενώ το Βέλγιο αποφάσισε την Πέμπτη (02/04) να βάλει πρόωρο τέλος στο πρωτάθλημα του, ενώ το ίδιο σκεφτόταν να πράξει και η Ελλάδα.
Αναλυτικά η επιστολή:
«Προχωράμε ενωμένοι με γνώση πως μόνο μια εκπληκτικά συντονισμένη προσπάθεια όλων των διοργανωτών μπορεί να βοηθήσει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο να βγει από την κρίση, έχοντας ανακτήσει το βασικό του κορμό, τις διοργανώσεις.
Αυτή η δέσμευση πήρε σάρκα και οστά στις δύο ομάδες εργασίας που δημιουργήθηκαν για να εξετάσουν τις επιλογές με το καλεντάρι και με τις νομικές και οικονομικές συνέπειες του να συνεχιστεί η σεζόν και μετά τις 30 Ιουνίου.
Χωρίς ενότητα κι αλληλεγγύη, κανείς δεν θα βγει από την κρίση, γιατί είμαστε αλληλεξαρτόμενοι. Απαιτείται χειρισμός και των δύο καλεντάρι, αφού το φινάλε της τωρινής σεζόν θα επηρεάσει το ξεκίνημα της επόμενης.
Παρακολουθώντας στενά την εξέλιξη της κατάστασης, η ομάδα εργασίας που ασχολείται με το καλεντάρι θα δείξει σύντομα, ιδανικά στα μέσα Μαΐου, ποιο πλάνο θα προχωρήσει για να ολοκληρωθεί η σεζόν, χωρίς να αφήσει κανέναν πίσω. Η διακοπή των διοργανώσεων θα έπρεπε πραγματικά να είναι η τελευταία λύση, μόνο αν δεν υπάρχει κάποιο καλεντάρι που να επιτρέπει την ολοκλήρωση της σεζόν.
Πιστεύουμε ακράδαντα πως το ποδόσφαιρο μπορεί να επιστρέψει στους επόμενους μήνες, μέσα σε συνθήκες που θα μας υποδείξουν οι δημόσιες αρχές, και πως κάθε απόφαση οριστικής διακοπής εγχώριων διοργανώσεων είναι, σε αυτό το στάδιο, πρόωρη και αδικαιολόγητη.
Από τη στιγμή που η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις καθορίζεται από το αποτέλεσμα στο τέλος μιας ολοκληρωμένης εγχώριας διοργάνωσης, ένας πρόωρος τερματισμός θα θέσει σε αμφιβολία την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.
Η UEFA διατηρεί το δικαίωμα να εξετάσει το δικαίωμα των ομάδων στη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις του 2020/21, σύμφωνα πάντα με τους σχετικούς κανονισμούς».