Στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο γίνεται… χορός εκατομμυρίων ευρώ. Πολλές φορές και δισεκατομμυρίων, καθώς τρεις σύλλογοι έχουν ήδη ξεπεράσει αυτό το "φράγμα" και η αξία τους έχει… εκτοξευθεί.

Στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο γίνεται… χορός εκατομμυρίων ευρώ. Πολλές φορές και δισεκατομμυρίων, καθώς τρεις σύλλογοι έχουν ήδη ξεπεράσει αυτό το “φράγμα” και η αξία τους έχει… εκτοξευθεί.

Το τοπ 10 των πιο “ακριβών” ρόστερ στον κόσμο δεν έχει εκπλήκεις αναφορικά με τις ομάδες που βρίσκονται σε αυτό, Οι “υπερδυνάμεις” είναι εκεί, ωστόσο η σειρά προκαλεί εντύπωση καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται μόλις στην τρίτη θέση. Αν και σύντομα πρόκειται να… ανέβει ένα σκαλοπάτι με την προσθήκη του Κιλιάν Εμπαπέ.

Στην πρώτη θέση των πιο ακριβών ρόστερ στον κόσμο βρίσκεται η Μάντσεστερ Σίτι με αξία παικτών η οποία υπολογίζεται στο απίθανο 1.32 δισ. ευρώ. Ναι. Άνω του δισεκατομμυρίου είναι η αξία των ποδοσφαιριστών που διαθέτει στο ρόστερ της η ομάδα του Γκουαρδιόλα, ενώ το ίδιο ισχύει τόσο για την Άρσεναλ, όσο και για την Ρεάλ Μαδρίτης.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά φέτος θα γίνει αρκετά πιο “φτωχό” το ρόστερ της ελέω αποχώρησης Εμπαπέ, ενώ μικρή έκπληξη είναι η παρουσία της Τσέλσι στην πρώτη πεντάδα.

Αυτό είναι το τοπ 10 στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο:

1) Μάντσεστερ Σίτι – Premier League – 1.32 δισ. ευρώ

2) Άρσεναλ – Premier League – 1.16 δισ. ευρώ

3) Ρεάλ Μαδρίτης – La Liga – 1.12 δισ. ευρώ

4) Παρί Σεν Ζερμέν – Ligue 1 – 989.05 εκ. ευρώ

5) Τσέλσι – Premier League – 946 εκ. ευρώ

6) Λίβερπουλ – Premier League – 941.9 εκ. ευρώ

7) Μπάγερν Μονάχου – Bundesliga – 872.45 εκ. ευρώ

8) Μπαρτσελόνα – La Liga – 843 εκ. ευρώ

9) Τότεναμ – Premier League – 793.3 εκ. ευρώ

10) Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Premier League – 723.65 εκ. ευρώ