Ντόρτμουντ: Ένα αουτσάιντερ στον τελικό

Η Ντόρτμουντ κατάφερε να κάνει την έκπληξη και να φτάσει στον τελικό του Champions League, όπου περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της, από το ζευγάρι της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μπάγερν Μονάχου.

Επιστροφή στο Λονδίνο

Η γερμανική ομάδα επιστρέφει στο Λονδίνο, εκεί που είχε αγωνιστεί τελευταία φορά στον τελικό της διοργάνωσης και ελπίζει πως αυτή τη φορά θα καταφέρει να φύγει με το τρόπαιο. Την προηγούμενη φορά, είχε ηττηθεί 2-1 από την Μπάγερν Μονάχου τη σεζόν 20122013. Οι Βεστφαλοί θέλουν να κατακτήσουν για δεύτερη φορά τον τίτλο, μετά από αυτόν του 1997. Αν τα καταφέρουν θα φτάσουν τα τρία ευρωπαϊκά τρόπαια, μαζί με το Κυπελλούχων του 1966.

Η ομάδα του Έντιν Τέρζιτς κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό, χωρίς να εντυπωσιάζει με τους αριθμούς της. Με μέσο όρο ηλικίας τα 25,8 έτη και 46,4% ξένους παίκτες στο ρόστερ της, η Ντόρτμουντ θα προσπαθήσει στον τελικό του «Ουέμπλεϊ» να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μια μέτρια σεζόν εντός των γερμανικών συνόρων. Στο γερμανικό πρωτάθλημα, η Ντόρτμουντ βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 60 βαθμούς, τρεις λιγότερους από την τέταρτης Λειψία. Στο κύπελλο αποκλείστηκε από τη Στουτγάρδη με ήττα 2-0. Η Ντόρτμουντ είχε να… κουβαλήσει τη φετινή σεζόν και την απώλεια του περσινού πρωταθλήματος την τελευταία αγωνιστική και ενώ χρειάζονταν τη νίκη στο εντός έδρας ματς με τη Μάιντζ και τελικά έμεινε στο 2-2, με τον τίτλο να πηγαίνει στο Μόναχο.

Οι αριθμοί δεν έδειχναν τελικό

Η γερμανική ομάδα έχει σημειώσει 17 γκολ και έχει δεχτεί εννέα στην έως τώρα πορεία της. Οι Βεστφαλοί έχουν ακρίβεια πάσας στο 82,67% και μέσο όρο κατοχής μπάλας στο 47,17%. Επίσης, έχουν 108 τάκλιν και 529 ανακτήσεις μπάλας, ενώ μετρούν και 20 κίτρινες κάρτες.

Από τα 17 γκολ που έχει σημειώσει η ομάδα του Τέρζιτς, μόλις τα δυο είναι με κεφαλιά και το ένα από αυτά ήταν αυτό του Ματς Χούμελς, με το οποίο έφυγε από το «Παρκ Ντε Πρενς» με τη νίκη 1-0, στον δεύτερο ημιτελικό με την Παρί Σεν Ζερμέν. Επίσης, έχει κερδίσει μόλις ένα πέναλτι στην έως τώρα πορεία της, το οποίο κατέληξε στα δίχτυα.

Οι Βεστφαλοί έχουν 14 ασίστ στις 155 τελικές που δημιούργησαν στην αντίπαλη εστία. Από αυτές οι 61 ήταν στον στόχο. Πρώτοι σκόρερ της είναι οι Νίκλας Φίλκρουγκ και Νονιέλ Μάλεν με δώδεκα γκολ, ενώ ο Τζουλιαν Μπραντ είναι πρώτος στις ασίστ με δώδεκα.

Αμυντικά, η Ντόρτμουντ έχει σημειώσει ένα αυτογκόλ, ενώ της έχουν καταλογιστεί και τρία πέναλτι κατά. Οι Αλεξάντερ Μέγιερ και Γκρέγκορ Κόμπελ έχουν συνολικά 45 αποκρούσεις, ενώ έχουν πιάσει και ένα πέναλτι, στα δώδεκα ματς έως τον τελικό του «Ουέμπλεϊ».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.