Champions League: Οι κορυφαίοι των προημιτελικών (pics)

Οι προημιτελικοί του Champions League ανήκουν πλεόν στην ιστορία, αλλά απολαύσαμε μια πανδαισία απίστευτου ποδοσφαίρου. Τέσσερις ομάδες έμειναν όρθιες μετά από οκτώ συναρπαστικά παιχνίδια, με αποκορύφωμα την αποκαθήλωση της πρωταθλήτριας Ευρώπης Μάντσεστερ Σίτι από τη Ρεάλ Μαδρίτης, σε έναν δραματικό δεύτερο προημιτελικό στο «Έτιχαντ».

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ είναι επίσης στα ημιτελικά, αφήνοντας έξω την Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε, μαζί με την αντίπαλο της στη Bundesliga, Μπάγερν Μονάχου η οποία απέκλεισε την Άρσεναλ, η οποία πλήρωσε την αδυναμία της να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα έδρας στο πρώτο παιχνίδι.
Υπήρξαν αρκετές εξαιρετικές ατομικές εμφανίσεις, όπως ήταν αναμενόμενο, με τους παρακάτω δέκα παίκτες να είναι σύμφωνα με το “90min” εκείνοι που πραγματικά ξεχώρισαν, στη μεγαλύτερη σκηνή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

10. ΦΕΝΤΕΡΙΚΟ ΒΑΛΒΕΡΔΕ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
Ο 25χρονος Ουρουγουανός, έχει εξελιχθεί την εφετινή σεζόν, ένας από τους πιο επιδραστικούς παίκτες των Μαδριλένων. Στο πρώτο παιχνίδι στην Ισπανία πέτυχε το γκολ που διαμόρφωσε το τελικό 3-3 και στη ρεβάνς του «Έτιχαντ» την Τετάρτη, έτρεξε και μόχθησε περισσότερο από κάθε άλλον συμπαίκτη του, προσφέροντας και μία εξαιρετική ασπίδα προστασίας στον Ντάνι Καρβαχάλ.

9 ΤΖΟΣΟΥΑ ΚΙΜΙΧ – ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ
Μπορεί οι Βαυαροί να έχασαν το στέμμα του πρωταθλητή που κρατούσαν για 11 συνεχόμενα χρόνια, αλλά στο Champions League προχωρούν ακάθεκτοι, έχοντας μάλιστα αποκλείσει στα προημιτελικά μία από τις πιο φορμαρισμένες ευρωπαϊκές ομάδες, την Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» έβαλαν δύσκολα στη Μπάγερν, αλλά ο Τζόσουα Κίμιχ, αποδείχτηκε καταλυτικός στο δεύτερο παιχνίδι. Πέτυχε το νικητήριο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, στέλνοντας τους Βαυαρούς σε έναν «λαχταριστό» ημιτελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

8. ΑΝΤΡΕΪ ΛΟΥΝΙΝ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
Μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Τιμπό Κουρτουά, πήρε φανέλα βασικού από τον Κάρλο Αντσελότι και τον δικαίωσε απόλυτα. Αφού έκανε 9 επεμβάσεις στο εκτός έδρας ματς με τη Λειψία στη φάση των «16» του Champions League, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Βέλγου τερματοφύλακα από τον τελικό του 2022, πραγματοποίησε άλλες οκτώ επεμβάσεις στον 2ο προημιτελικό με τη Μάντσεστερ Σίτι και στη συνέχεια έπιασε δύο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα και του Ματέο Κόβατσιτς στη διαδικασία αυτή, οπότε απολύτως φυσιολογικά, ο Λουνίν ήταν ο παίκτης του αγώνα για τους Μαδριλένους.

7. ΛΕΟΝ ΓΚΟΡΕΤΣΚΑ – ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ
Εδώ και μία εξαετία αποτελεί έναν κομβικό παίκτη στη μεσαία γραμμή της Μπάγερν. Στον 2ο προημιτελικό με την Άρσεναλ, είχε μια εξαιρετικά αποτελεσματική εμφάνιση στη μεσαία γραμμή της Μπάγερν, η οποία κυριάρχησε της «κουρασμένης» μεσαίας γραμμής της Άρσεναλ, με αποτέλεσμα να διακόψει το ευρωπαϊκό ταξίδι της ομάδας του Αρτέτα.

6. ΡΑΦΙΝΙΑ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
Μπορεί η Μπαρτσελόνα να υπέκυψε στην Παρί Σεν Ζερμέν και να αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης, αλλά αυτό δεν έγινε λόγω έλλειψης προσπάθειας από την πλευρά του Ραφίνια.
Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ έλαμψε στο πρώτο παιχνίδι στο Παρίσι, σκοράροντας δύο φορές, στη νίκη της ομάδας του με σκορ 3-2, διεύρυνε το προβάδισμα, με άλλο ένα γκολ που πέτυχε στη ρεβάνς σε 4-2, αλλά δυστυχώς για τον Βραζιλιάνο επιθετικό, ο συμπαίκτης του Ρόναλντ Αραούχο δεν είχε «διαβάσει» το σενάριο για το πώς να αμύνεται ένας εναντίον ενός και η κόκκινη κάρτα του οδήγησε στην κατάρρευση της Μπαρτσελόνα και τη βαριά ήττα με σκορ 4-1.

5 ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ – ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ
Πέτυχε δύο γκολ στο θριαμβευτικό 4-1 μέσα στην έδρα της Μπαρτσελόνα και τώρα το ερώτημα που πλανάται είναι: Θα κατακτήσει το Champions League στην τελευταία του σεζόν με την Παρί Σεν Ζερμέν, πριν ετοιμάσει τις βαλίτσες του για τη Μαδρίτη;

4. ΓΙΟΥΛΙΑΝ ΜΠΡΑΝΤ – ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ
Αν κάποιος σας πει ότι είχε προβλέψει ότι η Μπορούσια Ντόρτμουντ θα περάσει στην τετράδα του Champions League, μάλλον ψεύδεται.
Δεν είναι ψέμα, όμως, να πούμε ότι ο Γιούλιαν Μπραντ ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης και το γκολ του 27χρονου, ξεκίνησε το πάρτι σε ένα θρίλερ έξι τερμάτων στο «Signal Iduna Park».

3. ΟΥΣΜΑΝ ΝΤΕΜΠΕΛΕ – ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ
Συνεχόμενοι τραυματισμοί ταλαιπώρησαν την εξαετή θητεία του Ουσμάν Ντεμπελέ στην Μπαρτσελόνα, οδηγώντας πολλούς στο συμπέρασμα ότι η παραμονή του Γάλλου, κατέστησε την απόκτηση του, ως μία από τις χειρότερες μεταγραφές όλων των εποχών για τους Καταλανούς.
Ο 26χρονος αναζήτησε μια νέα αρχή το καλοκαίρι, επιστρέφοντας στη Γαλλία για να ενταχθεί στην Παρί Σεν Ζερμέν και αποφάσισε ότι το πιο ξεκαρδιστικό πράγμα που θα μπορούσε να κάνει, θα ήταν να στοιχειώσει την πρώην ομάδα του, σκοράροντας και στα δύο παιχνίδια των προημιτελικών.
Το all-around παιχνίδι του Ντεμπελέ ήταν επίσης εξαιρετικό, υπενθυμίζοντας σε όλους μας το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του.

2. ΑΝΤΟΝΙΟ ΡΟΥΝΤΙΓΚΕΡ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
Το να σταματήσεις έναν από τους κορυφαίους επιθετικούς στον κόσμο, όπως τον Χάλαντ, δεν είναι μια δουλειά που πολλοί αμυντικοί έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία, ειδικά στο Champions League.
Αλλά ο Αντόνιο Ρούντιγκερ, απέδειξε ότι δεν είναι ένας συνηθισμένος κεντρικός αμυντικός, μάλλον φαίνεται ότι είναι ένας από τους καλύτερους στον κόσμο. Σίγουρα, το λάθος του, οδήγησε στο γκολ της ισοφάρισης του Ντε Μπρόινε στο «Etihad», αλλά ο πλήρης μηδενισμός του Νορβηγού επιθετικού και στα δύο παιχνίδια ήταν αυτός που οδήγησε σε μεγάλο βαθμό στην πρόκριση.

1. ΒΙΤΙΝΙΑ – ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ
Σκόραρε και στους δύο αγώνες με τη Μπαρτσελόνα και με την απόδοση του σίγουρα κατατάσσεται στους κορυφαίους παίκτες των προημιτελικών. Οι απειλητικές, διεισδυτικές κούρσες του ήταν πάρα πολύ επώδυνες για την Μπαρτσελόνα, ενώ η ενέργεια και ο δυναμισμός του, ήταν το «κλειδί» της πρόκρισης για την ομάδα του Λουίς Ενρίκε.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.