Ρεάλ M.-Μάντσεστερ Σίτι 3-3: «Μυθικό» ματς και ανοικτοί… λογαριασμοί πρόκρισης (highlights)

Ρεάλ και Σίτι πρόσφεραν πλούσιο ποδοσφαιρικό θέαμα στη Μαδρίτη και ανανέωσαν το ραντεβού τους για ακόμη μία "παράσταση" στη ρεβάνς που θα κρίνει την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League

Η Μάντσεστερ Σίτι απέσπασε ισοπαλία με σκορ 3-3 από την Ρεάλ, στην Μαδρίτη, όπως και πέρυσι στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με διαφορετικό σκορ (1-1) και όσοι παρακολούθησαν τον πρώτο προημιτελικό της διοργάνωσης….”χόρτασαν” με θέαμα, ανατροπές του σκορ και 6 γκολ.

Το πρώτο 15λεπτο ήταν “εκρηκτικό” σε ρυθμό και εναλλαγή του σκορ από την Ρεάλ και την Σίτι. Οι περσινοί πρωταθλητές Ευρώπης και Αγγλίας, πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό, μόλις στο δεύτερο λεπτό. Από το φάουλ που υπέπεσε ο Τσουαμενί και δέχτηκε κίτρινη κάρτα, ο Σίλβα ανέλαβε την εκτέλεση και με απευθείας σουτ, αριστερά από το τείχος, ο Λουνίν αιφνιδιάστηκε και δέχτηκε το γκολ. Λανθασμένος υπολογισμός του Ουκρανού τερματοφύλακα…

Η μερική ανατροπή της Ρεάλ ήρθε στο 12′ και ενώ η Ρεάλ αντέδρασε άμεσα μετά την “ψυχρολουσία” του γκολ που δέχτηκε από στημένη μπάλα. Ο Καμαβινγκά προωθήθηκε και σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα κοντράρε στον Ντίας, ξεγέλασε τον Ορτέγκα και οι Μαδριλένοι με την βοήθεια και της τύχης. Και δυο λεπτά αργότερα, ο Ροντρίγκο έβαλε “φωτιά” στο “Σαντιάγο Μπερναμπέου”. Αντεπίθεση με τον Βινίσιους που τροφοδότησε τον Ροντρίγκο από αριστερά και αυτός στην πλάτη της άμυνας και με δύο αντιπάλους στην περιοχή, πλάσαρε χωρίς δύναμη, αλλά εύστοχα, καθώς η μπάλα πέρασε ανάμεσα από τα πόδια του Ορτέγκα και η “βασίλισσα” πέτυχε ολική ανατροπή.

Οι Άγγλοι δεν είχαν άλλες μεγάλες στιγμές στο πρώτο ημίχρονο, ενώ οι “μερένγκες” προσπάθησαν σε δύο αντεπιθέσεις με Ροντρίγκο και Βινίσιους να σκοράρουν για τρίτη φορά, αλλά ο Ορτέγκα τους είπε “όχι”.

Η Ρεάλ και στα 15 πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, είχε παθητική στάση στην τακτική της, αμυνόμενη απέναντι στην Σίτι, αλλά ήταν επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Είχε δυο ευκαιρίες με τον Μπέλιγχαμ στο 51′ και τον Βινίσιους στο 56′, ενώ η Σίτι παρά την κατοχή της μπάλας, δεν έβρισκε ελεύθερους διαδρόμους από τον άξονα ή από τα πλάγια και η ατομική πρωτοβουλία έδειχνε ότι ήταν “μονόδρομος” για τους παίκτες του Πέπε Γκουαρδιόλα.

Η Σίτι δεν έβρισκε λύσεις στην επίθεση με το passing game, είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά ήταν αναποτελεσματική και με δυο σουτ που είναι υποψήφια για… “Όσκαρ” εκτέλεσης, μετέτρεψε το 2-1 σε 2-3.

Στο 66΄ ο αμαρκάριστος Φιλ Φόντεν με εξαιρετικής τεχνικής σουτ από το ημικύκλιο, έστειλε την μπάλα στο “παραθυράκι” του Λούνιν που δεν μπορούσε να αντιδράσει και πριν προλάβει να συνέλθει η Ρεάλ, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν δεύτερη ολική ανατροπή στο παιχνίδι με το σουτ του  Γκβάρντιολ πίσω από το ημικύκλιο και αριστερά. Ο Κροάτης αμυντικός σουτάρε με το δεξί και στην απέναντι γωνία του Λούνιν (71′).

Η Ρεάλ “απάντησε” με πανομοιότυπο τρόπο και σκόρερ τον Βαλβέρδε στο 79′ Σέντρα ακριβείας του Βινίσιους στον Βαλβέρδε, ο οποίος χωρίς να κάνει κοντρόλ, με σουτ-“βολίδα”, άφησε…ακίνητο τον Ορτέγκα.

Το γκολ του Βαλβέρδε ήταν ίδιας ομορφιάς με τα δυο γκολ της Σίτι που προηγήθηκαν. Μέχρι το τέλος του αγώνα, δεν υπήρχαν άλλες ευκαιρίες, εκατέρωθεν και η ισοπαλία ικανοποίησε περισσότερο την πρωταθλήτρια Αγγλίας.

ΡΕΑΛ: Λουνίν, Καρβαχάλ, Τσουαμενί, Ρίντιγκερ, Μεντί, Βαλβέρδε, Κρόος (72′ Ντίαθ), Καμαβινγκά, Μπέλιγχαμ, Ροντρίγκο (72′ Μόντριτς), Βινίσιους (86′ Χοσέλου).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Ορτέγκα, Στόουνς, Ακάντζι, Ντίας, Γκβάρντιολ, Ρόδρι, Κόβατσιτς, Σίλβα, Φόντεν (87′ Αλβάρες), Γκρίλις, Χάλαντ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.