Άρσεναλ-Πόρτο 1-0 (4-2 πεν.): Ο Ράγια την έστειλε στους “8” (videos + highlights)

Δύο αποκρούσεις του Ράγια στη διαδικασία των πέναλτι έδωσαν την πρόκριση στην Άρσεναλ σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στο Λονδίνο

Η Άρσεναλ πήρε την πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι με αντίπαλο την Πόρτο. Το παιχνίδι στο Λονδίνο ήταν συγκλονιστικό. Το γκολ του Τροσάρ στο 41’ είχε ισοφαρίσει το 1-0 (με γκολ του Γκαλένο) που είχε κερδίσει η Πόρτο στο πρώτο παιχνίδι. Στην κανονική διάρκεια και στην παράταση, το σκορ δεν άλλαξε.

Χρειάστηκαν τα πέναλτι…

Εκεί οι παίκτες της Άρσεναλ ευστόχησαν. Ο Ράγια απέκρουσε δύο πέναλτι και έδωσε την πρόκριση στην Άρσεναλ. Απέκρουσε του Γουέντελ και του Γκαλένο, του παίκτη που είχε χαρίσει τη νίκη στην Πόρτο στο πρώτο παιχνίδι.

Η απόκρουση στο πέναλτι του Γκαλένο ήταν και η καθοριστική καθώς με 4-2, η πρόκριση πήγε στην Αρσεναλ.

Τα πέναλτι με πρώτη να εκτελεί την Άρσεναλ

Εντεγκαρντ… 1-0

Πεπέ… 1-1

Χάβερτς…. 2-1

Γουέντελ…. αποκρούει ο Ράγια

Σάκα…. 3-1

Ντρούγιτς…. 3-2

Ράις… 4-2

Γκαλένο… αποκρούει ο Ράγια

Για πρώτη φορά μετά το 2016

Στα πέναλτι λοιπόν… Ηταν η πρώτη φορά που ένα παιχνίδι Champions League μετά τον τελικό του 2016, μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Ατλέτικο Μαδρίτης κρίθηκε στα πέναλτι.

Το παιχνίδι

Οι δύο ομάδες έδειξαν τα έδωσαν όλα στο παιχνίδι. Ο ρυθμός ήταν υψηλός, μπορεί οι φάσεις να μην ήταν πολλές όμως ήταν ένα παιχνίδι που οι παίκτες έπρεπε να κάνουν υπέρβαση καθώς όσο περνούσε η ώρα, ήταν και θέμα διαχείρισης δυνάμεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ολόκληρη την παράταση, αν εξαιρέσει κάποιος ένα σουτ του Ταρεμί στο 101′, άλλη φάση δεν έγινε.

Το γκολ του Τροσάρ και ο Εντεγκαρντ

Στο 15′ η Πόρτο έκανε πρώτη ευκαιρία με τον Εβανίλσον που σούταρε άουτ. Στο 22′ πάλι η Πόρτο… Ο Κονσεϊσάο έκανε ωραία προσπάθεια, έδωσε στον Εβανίλσον, αυτός σούταρε και ο Ράγια απέκρουσε.

Η Αρσεναλ έβαλε γκολ στην πρώτη, δυνατή, ευκαιρία που έκανε στο πρώτο μέρος. Στο 41′ μαγική, απίθανη, εκπληκτική κάθετη πάσα του Εντεγκαρντ για τον Τροσάρ, τον βγάζει στην πλάτη της άμυνας, εκπληκτικό και το τελείωμα του Τροσάρ για το 1-0. Στο πρώτο ημίχρονο, το ποσοστό κατοχής μπάλας ήταν 50%-50% και οι τελικές 8-4 για την Άρσεναλ.

Τρεις φάσεις στο β’ μέρος

Η εικόνα του παιχνιδιού ήταν ίδια και στο β’ ημίχρονο. Δυνατό παιχνίδι, χωρίς πολλές φάσεις, με το ενδιαφέρον πάντως, έτσι όπως έπαιζαν οι ομάδες να είναι έντονο. Στο 70’ καλή στιγμή για την Πόρτο. Ο Κονσεϊσάο έκανε το σουτ, ο Ράγια απέκρουσε. Ο Αρτέτα έβαλε τον Ζεσούς και με το που μπήκε, στο 83′ παραλίγο να βάλει και γκολ. Ο Ντιόγκο Κόστα διώχνει σε κόρνερ.

Στο 85’, νέα ευκαιρία για την Άρσεναλ. Σουτ ο Σάκα, ο Κόστα διώχνει, ο Εντεγκαρντ σουτάρει άουτ.

Το παιχνίδι πήγε στην παράταση και στη διαδικασία των πέναλτι με την πρόκριση να πηγαίνει στην Αρσεναλ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.