Πόρτο – Σαχτάρ 5-3 : “Φωτιά”… πρόκρισης από τον Γκαλένο! (video)

Με εντυπωσιακό τρόπο η Πόρτο επικράτησε της Σαχτάρ Ντόνετσκ με 5-3 στην Πορτογαλία και εξασφάλισε τη δεύτερη θέση στον όμιλο της και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

Με εντυπωσιακό τρόπο η Πόρτο επικράτησε της Σαχτάρ Ντόνετσκ με 5-3 στην Πορτογαλία και εξασφάλισε τη δεύτερη θέση στον όμιλο της και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

Πρωταγωνιστής για τους “Δράκους ο Βραζιλιάνος Βέντερσον Γκαλένο, καθώς σημείωσε δύο γκολ και μοίρασε δύο ασίστ, συνεχίζει στο Europa League η Σαχτάρ ως τρίτη στον όμιλο.

H τελική βαθμολογία του ομίλου

1) Μπαρτσελόνα 12

2) Πόρτο 12

3) Σαχτάρ 9

4) Αντβέρπ 3

Φουλ επίθεση στο Πόρτο!

Μετά από πάσα του Εβανίλσον, ο Γκαλένο έγινε αποδέκτης της μπάλας και με προσπάθεια μέσα από την περιοχή της Σαχτάρ έκανε στο 9ο λεπτό το 1-0.

Οι Ουκρανοί βρήκαν απάντηση, καθώς στο 29ο λεπτό ο Σικάν έκανε το 1-1 σε μια φάση που χρειάστηκε να εξεταστεί από το VAR για την εγκυρότητα του τέρματος και στην οποία οι γηπεδούχοι είχαν σταματήσει να αμύνονται μετά την υπόδειξη του βοηθού για οφσάιντ!

H Πόρτο πίεσε τους Ουκρανούς μετά το τέρμα που δέχθηκε και στο 43ο λεπτό και πάλι με τον Γκαλένο μετά από ασίστ του Πεπέ, έκανε το 2-1.

Ο Γκαλένο είχε συμμετοχή και στο τρίτο γκολ της Πόρτο, καθώς αυτός ήταν που έδωσε την ασίστ στον Ταρεμί στο 62ο λεπτό για το 3-1 των “Δράκων”.

Oι Ουκρανοί διατήρησαν “ζωντανή” την ελπίδα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Champions League, καθώς στο 73ο λεπτό μείωσαν σε 3-2 με αυτογκόλ του Εουστάικο.

Η χαρά των παικτών της Σαχτάρ κράτησε μόλις για ένα τρίλεπτο, καθώς ο Πέπε ήταν αυτός που έκανε το 4-2 για την Πόρτο στο 75ο λεπτό της αναμέτρησης.

Oι “Δράκοι” έβγαζαν… φωτιές και στο 82ο λεπτό σημείωσαν και πέμπτο τέρμα με σκόρερ τον Φρανσίσκο Κονσεϊσάο, ενώ ο Εκινάλδο στο 88′ μείωσε σε 5-3.

Πόρτο: Κόστα, Σάντσεζ (76′ Μάριο), Πέπε, Καρντόσο, Ζαϊντού, Πεπέ (81′ Φράνκο), Βαρέλα, Εουστάκιο (81′ Γκρούιτς), Γκαλένο (88′ Χάιμε), Ταρεμί, Εβανίλσον (81′ Κονσεϊσάο)

Σαχτάρ: Ρίζνικ, Γκοτσολεϊσβίλι, Μπόνταρ, Ρακίτσκι (74′ Κέλσι), Ματβιένκο, Ζουμπκόφ (85′ Εκινάλδο), Μπονταρένκο (85′ Ναζαρίνα), Στεπανένκο, Σουντάκοφ, Κρίσκιφ (59′ Νέβερτον), Σίκαν


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.