ΑΕΚ-Αντβέρπ 1-2: Πλήρωσε τα λάθη της και αποκλείστηκε (vids)

Η ΑΕΚ πλήρωσε τα λάθη της κόντρα στην Αντβέρπ και γνώρισε την ήττα με 2-1 από την βελγική ομάδα που έστειλε την Ένωση στους ομίλους του Europa League.

Ο Αραούχο ισοφάρισε στο 90′ το γκολ του Κερκ στο 73′ που είχε δώσει το προβάδισμα στην Αντβέρπ, ωστόσο στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων από λάθος ενέργεια του Πινέδα ο Μπαλικβισά έκανε το 1-2 στέλνοντας τους Βέλγους στους ομίλους του Champions League και την Ένωση στο Europa League.

Έκανε μεγάλη προσπάθεια η ΑΕΚ, η οποία όμως έπεσε πάνω σε μια ομάδα που είχε άψογη ανασταλτική λειτουργία και ψύχραιμη κυκλοφορία της μπάλας με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο. Και μέσα σε όλα αυτά ήρθαν λανθασμένες ατομικές στιγμές για να δεχθεί δύο γκολ και να χάσει τις ελπίδες να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από το παιχνίδι.

Χειροκρότημα από τον κόσμο για τους παίκτες της ΑΕΚ, αλλά και τον Ματίας Αλμέιδα που αποθεώθηκε απ’ όλο το γήπεδο.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Ματίας Αλμέιδα έβαλε στην εστία τον Στάνκοβιτς, Ρότα, Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί στην άμυνα, αμυντικό χαφ τον Σιμάνσκι, δεξιά τον Άμραμπατ, αριστερά τον Γκατσίνοβιτς, στον άξονα τον Πινέδα και επιθετικό δίδυμο τους Τσούμπερ με Πόνσε.

Από την άλλη, ο Μαρκ Φαν Μπόμελ παρέταξε την Αντβέρπ με 4-3-3 και τον Μπιτέ στην εστία, στην άμυνα τους Βάινς, Αλντερβάιρελντ, Κουλιμπαλί, Ντε Λατ, τριάδα στα χαφ τους Κεϊτά, Εκέλενκαμπ, Φερμέιρεν, στις δύο πλευρές της επίθεσης τους Μούγια, Μπαλικβισά και στην κορυφή τον Γιάνσεν.

Είχε ευκαιρίες η ΑΕΚ, δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα η Αντβέρπ

Με την Αντβέρπ να είναι πιο επικίνδυνη και να έχει καλή κυκλοφορία της μπάλας άρχισε ο αγώνας, με την βελγική ομάδα να χάνει την πρώτη ευκαιρία του παιχνιδιού στο 3ο λεπτό, όταν ο Μούγια σούταρε, αλλά ο Στάνκοβιτς έδιωξε με δυσκολία κρατώντας το μηδέν.

Η ΑΕΚ όσο περνούσε ο χρόνος πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 16′ είχε την πρώτη της σημαντική ευκαιρία, όταν ο Χατζισαφί σέντραρε και ο Πόνσε με γυριστή κεφαλιά είδε τη μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από την εστία του Μπιτέ.

Ο Γάλλος τερματοφύλακας μετά από αναστάτωση στην άμυνα της Αντβέρπ έδιωξε άσχημα τη μπάλα με τον Πόνσε να πηδάει πιο ψηλά απ’ όλους αλλά η κεφαλιά του έφυγε άουτ στο 21′

Πέντε λεπτά μετά, ο Μπιτέ έκανε λάθος πάσα στέλνοντας τη μπάλα πάνω στον Πινέδα, ο οποίος πέρασε με τη μία στον Πόνσε που σούταρε για να διώξει με δύσκολη επέμβαση σε κόρνερ ο γκολκίπερ της Αντβέρπ.

Από το 20′ και μετά η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά όχι και τον τρόπο να δημιουργήσει κάποια καλή στιγμή, αφού η Αντβέρπ αμυνόταν σωστά και δεν άφηνε πολλούς ελεύθερους χώρους. Τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο το σουτ του Γκατσίνοβιτς στο 35′ με τη μπάλα να περνάει ψηλά από την βελγική εστία

Το γκολ του Αραούχο δεν αρκούσε

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την ΑΕΚ να πιέζει ασφυκτικά την Αντβέρπ και να την κλείνει στην εστία της και στο 53′ μετά από ολύ ωραία κυκλοφορία της μπάλας, ο Πινέδα έκανε το γύρισμα με τον Αλντερβάιρελντ να διώχνει σε κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα συνέχισε να πιέζει, αλλά δεν έκανε κάποια άλλη μεγάλη ευκαιρία, αντίθετα στο 61′, έπειτα από εξαιρετική αντεπίθεση της Αντβέρπ, ο Μπαλικβισά έκανε επικίνδυνο γύρισμα με τον Μούγια σε κενή εστία και από το ένα μέτρο να μην μπορεί να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΚ!

Η Αντβέρπ, από δυνατό πλάγιο του Βάινς και κίνηση του Μπαλικβισά στην πλάτη του Ρότα βρήκε γκολ μετά το ωραίο γύρισμα προς τον Κερκ που από κοντινή απόσταση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Στάνκοβιτς.

Στο 76′ το μακρινό σουτ του Γιάνσεν πέρασε δίπλα από την εστία της ΑΕΚ, η οποία στο 86ο λεπτό από την σέντρα του Πισάρο είδε τον Γιουσούφ να κάνει “τσάφ” και τη μπάλα να περνάει πάνω από τα γκολπόστ του Μπιτέ.

Η στιγμή που ο Αραούχο ισοφαρίζει σε 1-1. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Στο 90′, η ΑΕΚ έφτασε στην ισοφάρισε όταν από τη σέντρα του Ελίασον, ο Βαν Ντεν Μπος δεν μπόρεσε να διώξει, ο Αραούχο κατέβασε με το στήθος και από το ύψος της μικρής περιοχής με σουτ νίκησε τον Μπιτέ για το 1-1.

Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων και με τους “κιτρινόμαυρους” όλους μπροστά για να βρουν το γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση, ωστόσο μια λάθος ενέργεια του Πινέδα έφερε αντεπίθεση του Μπαλικβισά, ο οποίος έφυγε από το κέντρο και με πλασέ έξω από την περιοχή νίκησε τον Στάνκοβιτς για το 1-2.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα, Ρότα (80′ Γιόνσον), Σιμάνσκι (80′ Πισάρο), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (80′ Μάνταλος), Άμραμπατ (69′ Ελίασον), Τσούμπερ (69′ Αραούχο), Πόνσε

Αντβέρπ (Μαρκ Φαν Μπόμελ): Μπιτέζ, Ντε Λάετ, Κουλιμπαλί, Αλντερβάιρελντ (65′ Φαν Ντεν Μπος), Βάινς, Κεϊτά, Βερμέερεν, Εκέλενκαμπφ (66′ Κερκ), Μπαλικβίσα (97′ Οντρέικα), Μούγια, Γιάνσεν (83′ Γιουσούφ)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.