ΑΕΚ-Ντ. Ζάγκρεμπ 2-2: Επική πρόκριση με ανατροπή σε 8 λεπτά και γκολ του Βιντα (vids, pics)

Επική πρόκριση για την ΑΕΚ που μέχρι το 92' έχανε 0-2, αλλά με γκολ του Αραούχο και του Βίντα στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων απέκλεισε τη Ντινάμο!

Απίστευτα πράγματα στην “Αγιά Σοφιά” με την ΑΕΚ να κυνηγά μέχρι τέλος την ανατροπή και να παίρνει μια επική πρόκριση σε βάρος της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, κάνοντας το 0-2, 2-2 σε οκτώ λεπτά.

Χαμένο πέναλτι του Γκαρσία στο 100′, αλλά ο Βίντα με κεφαλιά σκόραρε κόντρα στην πρώην του ομάδα για να την αποκλείσει από τα playoffs του Champions League.

Η φωτογραφία και το μήνυμα για τον Μιχάλη

Με μια τεράστια φωτογραφία του Μιχάλη Κατσούρη μπροστά στο πέταλο των οργανωμένων φιλάθλων της ΑΕΚ διεξήχθη η αναμέτρηση με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, ενώ στον αγώνα βρισκόταν και η οικογένεια του δολοφονημένου φίλου της Ένωσης. Δείτε εδώ την φωτογραφία και το μήνυμα για τον Μιχάλη Κατσούρη. Επίσης, πριν την έναρξη του αγώνα και με την ολοκλήρωση της προθέρμανσης οι παίκτες της ΑΕΚ άφησαν μια κίτρινη ανθοδέσμη μπροστά από τη φωτογραφία του Μιχάλη, ενώ προβλήθηκε και ένα συγκινητικό βίντεο από τα μάτριξ του γηπέδου.

Η μητέρα και ο αδερφός του Μιχάλη Κατσούρη στις εξέδρες της “Αγιά Σοφιάς”. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Τα πλάνα των προπονητών

Με δύο αλλαγές στην ενδεκάδα της ΑΕΚ σε σχέση με τον πρώτο αγώνα οι επιλογές του Ματίας Αλμέιδα, ενώ ο Ιγκόρ Μπίσκαν παρέταξε ακριβώς τους ίδιους παίκτες στον αγωνιστικό χώρο. Δείτε εδώ πως ξεκίνησαν οι δύο ομάδες.

Η ΑΕΚ τις ευκαιρίες, η Ντινάμο το γκολ

Η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο του παιχνιδιοού στο πρώτο μέρος στο μεγαλύτερο κομμάτι του, μάλιστα ήταν αυτή που απείλησε πρώτη, στα 50 δευτερόλεπτα, με τον Πινέδα να βγαίνει απέναντι από τον Λιβάκοβιτς ο οποίος είδε τη μπάλα να φεύγει άουτ. Στο 17′ ο Κροάτης γκολκίπερ κράτησε ανέπαφη την εστία του με μία ακόμα σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Τσούμπερ από το ύψος του πέναλτι.

Η Κροατική ομάδα έκμεταλλεύτηκε λάθος του Βίντα στο 23′ για να απειλείσει με τον Πέτκοβιτς, όμως ο Στάνκοβιτς αντέδρασε σωστά. Και εκεί που όλα έδειχναν πως το ημίχρονο θα κλείσει στο μηδέν, ήρθε η φάση στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με την Ντινάμο να σκοράρει με τον Σούταλο μετά από πολύ μεγάλη επέμβαση του Αυστριακού γκολκίπερ σε κεφαλιά του Μιχαϊλιτσένκο.

Οι Κροάτες πανηγυρίζουν το γκολ του Σούταλο. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Απίθανη ανατροπή με Αραούχο, Βίντα σε 8 λεπτά!

Το δεύτερο ημίχρονο είχε την ίδια εικόνα, η ΑΕΚ είχε τις ευκαιρίες, αλλά η Ντινάμο σκόραρε το 0-2 στο 65′. Η Ένωση συνέχισε να χάνει ευκαιρίες με τον Λιβάκοβιτς να πιάνει ότι πήγαινε μέσα, όχι όμως και το σουτ του Αραούχο στο 92′, ο οποίος έβαλε την ομάδα του σε σκορ παράτασης. Η ΑΕΚ όμως δεν τα παράτησε και στο 98′ κέρδισε πέναλτι με τον αρχηγό της, καθώς η μπάλα βρήκε σε χέρι του Λιούμπισιτς μετά από προσπάθεια του “Τσίνο”.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος όμως νικήθηκε από τον Λιβάκοβιτς με τον Βίντα να παίρνει το ριμπαούντ και να κάνει το 2-2 που έστειλε την ΑΕΚ στα playoffs του Champions League όπου θα αντιμετωπίσει την Αντβέρπ.

Το φιλμ του αγώνα

Α’ Ημίχρονο
1′ Ο Γιόνσον άλλαξε υπέροχα για τον Χατζισαφί, ο Ιρανός με εξαιρετική κάθετη έβγαλε σε θέση βολής τον Πινεδα, το πλασέ του οποίου έφυγε άουτ.
3′ Σουτ του Σπίκιτς πάνω στα σώματα. Επικίνδυνη στιγμή για την άμυνα της ΑΕΚ.
8′ Από διώξιμο του Μουκουντί η μπάλα χτυπάει στον Πέτκοβιτς και αργά πηγαίνει προς την εστία της ΑΕΚ με τον Στάνκοβιτς να προλαβαίνει τον Κροάτη.
13′ Σουτ του Μπουλάτ έξω από την περιοχή, λίγο πάνω από το οριζόντιο του Στάνκοβιτς.
16′ Σέντρα του Χατζισαφί, σουτ στην κίνηση από τον Γκαρσία, άουτ.
17′ Η ΑΕΚ πίεσε ψηλά, έκλεψε μπάλα με τον Ρότα να κάνει το γύρισμα το πέναλτι, ο Τσούμπερ εκτέλεσε, αλλά ο Λιβάκοβιτς έσωσε τη Ντινάμο.
23′ Λάθος του Βίντα, ο Ιβάνουσετς έκλεψε, γύρισε στον Πέτκοβιτς που σούταρε στην κίνηση για να μπλοκάρει ο Στάνκοβιτς.
28′ Άστοχο σουτ του Ιβάνουσετς.
44′ Επικίνδυνη κάθετη του Πέτκοβιτς, ο Μπουλάτ εκτέλεσε από το ύψος της περιοχής με τη μπάλα να φεύγει άουτ.
45’+1 Γέμισμα του Μοχαραμί, κεφαλιά του Πέτκοβιτς, από κοντά ο Μιχαϊλιτσένκο δεύτερη κεφαλιά, σπουδαία απόκρουση του Στάνκοβιτς με τον Σούταλο σε κενή εστία να σκοράρει και να κάνει το 0-1.

Β’ Ημίχρονο
55′ Σουτ του Γιόνσον μέσα από την περιοχή, ο Λιβάκοβιτς πραγματοποιεί μία ακόμα μεγάλη επέμβαση στον αγώνα.
57′ Αντεπίθεση της ΑΕΚ με τον Τσούμπερ να βγάζει σε θέση βολής τον Άμραμπατ, ο οποίος “σκάβει” τη μπάλα για να νικήσει τον Λιβάκοβιτς που όμως σταματάει εντυπωσιακά.
65′ Τρομερή κούρσα του Μοχαραμί από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Πέτκοβιτς που έβγαλε καταπληκτική κάθετη για τον Λιούμπισιτς ο οποίος εκτέλεσε στην κίνηση για το 0-2.
69′ Απευθείας εκτέλεση του Γκατσίνοβιτς, ο Λιβάκοβιτς έδιωξε με το πόδι.
70′ Αντεπίθεση της Ντινάμο με τον Σπίκιτς ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή με τον Στάνκοβιτς να αποτρέπει το 0-3 με τα πόδια.
73′ Φάουλ του Μπουλάτ, πάνω από την εστία.
78′ O Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε το φάουλ, ο Λιβάι Γκαρσία που είναι εκτεθειμένος πάει πάνω στον Λιβάκοβιτς που χάνει τη μπάλα και ο Μουκουντί από κοντά κάνει το 1-2, αλλά το γκολ ακυρώνεται για off side.
90′ Σέντρα-σουτ του Γκαρσία, η μπάλα έφτασε στον Αραούχο που σούταρε μέσα από την περιοχή και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Μάνταλος ήταν σε θέση off side επηρεάζοντας τη φάση.
90’+2 Κόρνερ της ΑΕΚ, οι Κροάτες δεν έδιωξαν τη μπάλα και ο Αραούχο με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή μείωσε σε 1-2.
90’+5 Ωραία ενέργεια του Μάνταλου, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και έφυγε κόρνερ. Ζήτησε πέναλτι η ΑΕΚ, αλλά δεν φάνηκε κάτι.
90’+7 Σουτ του Γαλανόπουλου, ο Λιβάκοβιτς διώχνει με δυσκολία.
98′ Γέμισμα του Γκατσίνοβιτς, ο Αραούχο κατεβάσει τη μπάλα, αυτή βρίσκει στο χέρι του Λιούμπισιτς και ο Εσκάς μετά τον έλεγχο στο VAR έδωσε πέναλτι.
90’+10 Ο Λιβάκοβιτς πιάνει το πέναλτι του Γκαρσία, αλλά ο Βίντα με κεφαλιά σκοράρει κόντρα στην πρώην του ομάδα και την αποκλείει.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.